Categories: Це цікаво

Для підтримки серця і зниження холестерину: 6 видів насіння, які зміцнюють здоров’я

Ні для кого не секрет, що практично будь-яке насіння є дуже корисним для здоров’я. Ядра місять багато амінокислот, які підтримують роботу серця, а ще насичують організм білками та мікроелементами.

Про те, які 6 видів насіння мають бути у раціоні кожного, розповідає РБК-Україна (проект Styler) із посиланням на публікацію Eat This, Not That.

Насіння чіа

Насіння чіа – джерело поживних речовин. Лише в одній порції з 2 столових ложок ви отримаєте 9 грамів клітковини, 4 грами білка та значну кількість мікроелементів, включаючи залізо, магній, фосфор і цинк.

Відповідно до мета-аналізу 2021 року, насіння чіа є рослинним джерелом омега-3 жирних кислот і може підтримувати здоров’я вашого серця, знижуючи “поганий” холестерин і підвищуючи “хороший”. Було також показано, що насіння чіа знижує артеріальний тиск у людей з діабетом 2 типу.

Насіння льону

Порція з 2 столових ложок містить 4 грами клітковини, 2,5 грама білка та 6 грамів здорових омега-3 жирних кислот. Насіння льону може допомогти зменшити закрепи, урізноманітнити мікробіом кишечника, знизити систолічний і діастолічний артеріальний тиск і зменшити стрибки рівня цукру в крові після їжі, багатої вуглеводами.

Насіння льону також містить кілька важливих мікроелементів, таких як мідь, марганець і магній.

Насіння коноплі

Йдеться про насіння тих видів коноплі, які не містять наркотичних речовин. Багаті здоровими жирами, насіння конопель мають оптимальне співвідношення (3:1) омега-6 і омега-3 жирних кислот, які запобігають розвитку серцево-судинних захворювань.

Порція з 3 столових ложок містить 10 грамів повноцінного білка, фосфору, магнію, тіаміну та 100% вашої добової норми марганцю.

Кіноа

Згідно з мета-аналізом 2020 року, додавання кіноа до раціону може підтримувати здоров’я серця, знижуючи ризик серцево-судинних захворювань та рівень “поганого” холестерину, а також рівень інсуліну в крові. Кіноа є чудовим джерелом білка і вуглеводів. Варто трішки увімкнути фантазію та додавати кіноа до щоденних страв.

Насіння кунжуту

Насіння кунжуту є хорошим джерелом вітамінів B1, B3 і B6. Вітамін B6 необхідний для метаболізму вуглеводів, жирів і білків. Відомо, що лігнани, що входять до складу насіння кунжуту, мають протизапальні та протиракові властивості.

Кунжут можна їсти як цілим, так і у подрібненому вигляді.

Гарбузове насіння

13 грамів гарбузового насіння містить 8 грамів білка та 40% добової норми магнію. Вони також є хорошим джерелом цинку, фосфору, калію та селену, антиоксидантів і здорових поліненасичених і мононенасичених жирних кислот.

Це насіння можна додавати до салатів, супів або посипати ним випічку.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі камінь, який впав з фасаду будинку, ледь не вбив перехожого

У Дніпрі на вулиці Дмитра Яворницького, 54 обвалюється фасад будинку. Один із каменів, падаючи, мало…

21 хв. ago

У Кам’янському пройшов «Dance Fest – 2024» (відео)

На спортивному заході побував міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні в СК «Прометей» відбувся танцювально-розважальний захід…

10 години ago

У Кам’янському в мудульному містечку відкрили простір, дружній до дитини(відео)

На відкритті побував мер андрій Білоусов. "Сьогодні в модульному містечку Кам’янського разом із єпископом Української…

12 години ago

У Дніпрі на колегії ОВА відзвітували про виконання обласного бюджету за 9 місяців

На засідання колегії, під головуванням начальника ОВА Сергія Лисака, керівники профільних департаментів звітували про стан…

14 години ago

До уваги ВПО, які мешкають у Кам’янському: як отримати грошову допомогу на оренду житла

Благодійний Фонд «Право на захист» за підтримки ГФУ (UHF) проводить збір даних для отримання грошової…

14 години ago

Під Дніпром жінка штрикнула гостя ножем

Вдарила знайомого ножем: криворізькі поліцейські затримали підозрювану у злочині. Під час виниклого конфлікту нападниця завдала…

15 години ago