Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясо з картоплею в чашці

Рекомендуємо скуштувати м’ясо з овочевим гарніром не в рукаві. Використовуйте для цього більш оригінальний спосіб. Як же незвичайно та смачно приготувати м’ясо з картоплею у духовці, щоб усі гості ахнули?

Якщо ви хочете приємно здивувати всіх під час вечері, подайте до столу філіжанки чи кухлики з ароматним наповненням. Запікайте прямо в них пряний фарш з картоплею — і слава найкращої господині точно закріпиться за вами.

Для більш ніжного смаку цієї страви радимо зробити швидкий і дуже вдалий соус на основі натурального йогурту. Беріть цей кисломолочний продукт без різних добавок та ароматизаторів у складі.

Складові
Картопля 6 шт., Свинячий фарш 400 г, Твердий сир 150 г, Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Панірувальні сухарі 2 ст. л., Сіль 3,5 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Петрушка 0,25 пуч., Паприка 1 ч. л., Яйце 5 шт., Олія 6 ст. л., Йогурт 1 скл., Кріп 1 ст. л., Пшеничне борошно 0,5 ст. л.

Приготування
1. Очистіть картоплю від шкірки. Покладіть її в каструлю. Залийте коренеплоди водою та додайте сіль. Відваріть їх до повної готовності. Потім приберіть з плити і злийте рідину.

2. Очистіть цибулю. Натріть її на тертці з дрібними отворами. Пропустіть очищений часник через прес. Додайте його і цибулю в глибоку ємність до свинячого фаршу. Гарненько промийте петрушку. Подрібніть її. Додати петрушку і 1 яйце до м’яса. Всипте панірувальні сухарі, мелену паприку, сіль, перець і 1,5 ч. л. солі.

3. Влийте у фарш 4 ст. л. олії. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Викладіть фарш у чашки, дно та стінки яких змащені олією. Поступово розподіліть м’ясо руками по стінках.

4. Натріть на тертці твердий сир. Посипте ним м’ясо. Зверху на натертий сир викладіть по одній відвареній картопліні в кожну чашку.
5. Приготуйте соус. У миску вбийте 4 яйця. Додайте натуральний йогурт, пшеничне борошно та 1 ч. л. солі. Добре все збийте, використовуючи ручний віничок.

6. Промийте під проточною водою свіжий кріп. Дрібно наріжте зелень. Всипте її в соус. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

7. Полийте соусом картоплю, викладену в чашки. Поступово його розподіліть. Викладіть чашки на лист. Відправте в розігріту до 200 градусів духову шафу на 25 хвилин.
Цю страву слід подавати до столу, поки вона гаряча. Ох і смачна трапеза на вас чекає з таким смакотою. А ви раніше пробували готувати картоплю з м’ясом не в рукаві чи в горщиках, а у звичайних горнятках?

Олена

Recent Posts

У Дніпрі за співпрацю з рф засудили чоловіка

У Дніпрі чоловіка засуджено до 15 років позбавлення волі за співпрацю з рф. Мешканця Дніпра…

21 секунда ago

На Дніпропетровщині двох чоловіків вдарило струмом, коли вони збирали гриби

Двох людей вдарило струмом, коли збирали гриби у Апостоловому. Їх забрала швидка з опіками ніг…

30 хв. ago

На Дніпропетровщині браконьєри за допомогою пасток виловили понад 300 раків

Державні інспектори Дніпропетровського рибоохоронного патруля під час планового рейду на Південному водосховищі поблизу села Вільне…

60 хв. ago

У Кам’янському відбулися навчання з безпеки та домедичної допомоги (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Під час повномасштабної війни життєво необхідно, щоб кожен…

13 години ago

Під Дніпром на пожежі постраждав чоловік

Вранці 18 листопада надійшло повідомлення про пожежу у п’ятиповерховому житловому будинку на вулиці Проектна міста…

14 години ago

У Дніпрі затримали студента, який виготовляв бомби для терактів

Контррозвідка Служби безпеки запобігла новим спробам рашистів здійснити теракти у Дніпрі. За результатом дій на…

15 години ago