Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з яблуком та морквою

Доданий до салатів майонез дуже часто затіняє головні інгредієнти. Тому деякі господині вдаються до використання пікантних заправок, які навпаки підкреслюють смак основних компонентів страв. Приготувавши яскравий салат із яблуком та морквою без майонезу, ви зрозумієте, наскільки це шикарна закуска.

Соняшникову олію вам також не доведеться використовувати. Підіть цікавішим шляхом і зробіть заправку на основі сметани. Додавши до неї гірчицю та цукор, ви приготуєте шалено пікантну суміш, яка вдихне у звичний салат зі свіжих плодів нове життя.

Якщо для цієї закуски ви використовуватимете домашні фрукти та овочі, в їх якості вам не доведеться сумніватися. Адже не буде переживань щодо того, що плоди вирощені з використанням різноманітних хімікатів. Свіжа морква наситить ваш організм вітаміном А, який допомагає покращити зір. А розчинна клітковина в яблуках сприятиме зниженню рівня поганого холестерину в крові та зміцненню судин.

Складові
Яблуко 3 шт., Морква 1 шт., Сметана 60 г, Гірчиця 0,5 ч. л., Цукор, Сіль за смаком.

Приготування
1. Очищаємо моркву від шкірки, використовуючи ніж чи овочечистку. Ретельно її промиваємо під проточною водою та обсушуємо. Натираємо моркву на тертці з великими отворами. Викладаємо її у велику миску.

2. Очищаємо яблуко від шкірки. Натираємо яблуко, як і моркву, на середній тертці. Викладаємо його до вже подрібненого овоча в глибокий салатник. У невеликій ємності готуємо заправку. Поєднуємо сметану будь-якої жирності з гірчицею. Всипаємо цукор та сіль за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

3. Після повного розчинення кристаликів цукру додаємо готову пікантну заправку до моркви з яблуком. Акуратно все перемішуємо. Відмінна закуска готова до подачі.

До речі, щоб салат виглядав ще красивішим, можете натерти яскраво-оранжевий плід на тертці для моркви по-корейськи. Тоненькі брусочки овоча виграшно виглядатимуть у готовому блюді. Що ж до подачі, то ми рекомендуємо подавати закуску до столу без зволікання. Адже яблучний сік може швидко стекти, через що салат втратить свій первозданний вигляд.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі п’яний водій з пошкодженими колесами тікав від поліції

Ввечері  17 вересня патрульним надійшло повідомлення від небайдужого водія про те, що чоловік за кермом…

13 хв. ago

У Камʼянському без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "За повідомленням начальника ОВА, вночі ворог масовано…

35 хв. ago

Вночі над Дніпропетровщиною збили 8 ворожих безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі ворог масовано атакував Павлоград. Спрямував на місто…

41 хв. ago

У Кам’янському вандали-крадії понівечили поштомат

Поштомати "Нової пошти" регулярно страждають від рук недобросовісних осіб, які намагаються привласнити чужі посилки. Такий…

43 хв. ago

Гороскоп на 19 вересня 2025 року

Овен Для Овнів цей день позначиться переходом від активної, левової енергії до більш аналітичної, дівочої.…

51 хв. ago

Бачили у Кам’янському: поліція розшукує зниклу 14-річну дівчину

Поліцейські Верхньодніпровська встановлюють місцеперебування 14-річної Лихолат Софії. Повідомлення про зникнення неповнолітньої надійшло до поліції 17…

53 хв. ago