Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з яблуком та морквою

Доданий до салатів майонез дуже часто затіняє головні інгредієнти. Тому деякі господині вдаються до використання пікантних заправок, які навпаки підкреслюють смак основних компонентів страв. Приготувавши яскравий салат із яблуком та морквою без майонезу, ви зрозумієте, наскільки це шикарна закуска.

Соняшникову олію вам також не доведеться використовувати. Підіть цікавішим шляхом і зробіть заправку на основі сметани. Додавши до неї гірчицю та цукор, ви приготуєте шалено пікантну суміш, яка вдихне у звичний салат зі свіжих плодів нове життя.

Якщо для цієї закуски ви використовуватимете домашні фрукти та овочі, в їх якості вам не доведеться сумніватися. Адже не буде переживань щодо того, що плоди вирощені з використанням різноманітних хімікатів. Свіжа морква наситить ваш організм вітаміном А, який допомагає покращити зір. А розчинна клітковина в яблуках сприятиме зниженню рівня поганого холестерину в крові та зміцненню судин.

Складові
Яблуко 3 шт., Морква 1 шт., Сметана 60 г, Гірчиця 0,5 ч. л., Цукор, Сіль за смаком.

Приготування
1. Очищаємо моркву від шкірки, використовуючи ніж чи овочечистку. Ретельно її промиваємо під проточною водою та обсушуємо. Натираємо моркву на тертці з великими отворами. Викладаємо її у велику миску.

2. Очищаємо яблуко від шкірки. Натираємо яблуко, як і моркву, на середній тертці. Викладаємо його до вже подрібненого овоча в глибокий салатник. У невеликій ємності готуємо заправку. Поєднуємо сметану будь-якої жирності з гірчицею. Всипаємо цукор та сіль за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

3. Після повного розчинення кристаликів цукру додаємо готову пікантну заправку до моркви з яблуком. Акуратно все перемішуємо. Відмінна закуска готова до подачі.

До речі, щоб салат виглядав ще красивішим, можете натерти яскраво-оранжевий плід на тертці для моркви по-корейськи. Тоненькі брусочки овоча виграшно виглядатимуть у готовому блюді. Що ж до подачі, то ми рекомендуємо подавати закуску до столу без зволікання. Адже яблучний сік може швидко стекти, через що салат втратить свій первозданний вигляд.

Олена

Recent Posts

Дівчину, яку розшукувала поліція Дніпра, знайшли мертвою

5 липня 14-річна Марина Кацюба пішла з місця мешкання у Слобожанському районі міста  і додому…

3 години ago

Головні події Кам‘янського за тиждень

Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.

5 години ago

Кам’янський кінотеатр “Мир” дбає про безбар’єрність

У Кіноконцертному залі «МИР» переконані: кожна людина має право на доступ до культури, незалежно від…

5 години ago

Молодь Кам’янського познайомилась із роботою Верховної Ради

27 червня представники Молодіжної ради Кам'янського взяли участь в Моделі Верховної Ради України 2025 –…

5 години ago

У Кам’янському відбувся відкритий чемпіонат з пляжного тхеквондо

5 липня Лівобережний парк у Кам’янському перетворився на справжню арену майстерності та сили духу: тут…

6 години ago

У Дніпрі потонув чоловік

У суботу, 5 липня, у Дніпрі стався нещасний випадок. На пляжі, що на житловому масиві…

6 години ago