Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Салат з яблуком та морквою

Доданий до салатів майонез дуже часто затіняє головні інгредієнти. Тому деякі господині вдаються до використання пікантних заправок, які навпаки підкреслюють смак основних компонентів страв. Приготувавши яскравий салат із яблуком та морквою без майонезу, ви зрозумієте, наскільки це шикарна закуска.

Соняшникову олію вам також не доведеться використовувати. Підіть цікавішим шляхом і зробіть заправку на основі сметани. Додавши до неї гірчицю та цукор, ви приготуєте шалено пікантну суміш, яка вдихне у звичний салат зі свіжих плодів нове життя.

Якщо для цієї закуски ви використовуватимете домашні фрукти та овочі, в їх якості вам не доведеться сумніватися. Адже не буде переживань щодо того, що плоди вирощені з використанням різноманітних хімікатів. Свіжа морква наситить ваш організм вітаміном А, який допомагає покращити зір. А розчинна клітковина в яблуках сприятиме зниженню рівня поганого холестерину в крові та зміцненню судин.

Складові
Яблуко 3 шт., Морква 1 шт., Сметана 60 г, Гірчиця 0,5 ч. л., Цукор, Сіль за смаком.

Приготування
1. Очищаємо моркву від шкірки, використовуючи ніж чи овочечистку. Ретельно її промиваємо під проточною водою та обсушуємо. Натираємо моркву на тертці з великими отворами. Викладаємо її у велику миску.

2. Очищаємо яблуко від шкірки. Натираємо яблуко, як і моркву, на середній тертці. Викладаємо його до вже подрібненого овоча в глибокий салатник. У невеликій ємності готуємо заправку. Поєднуємо сметану будь-якої жирності з гірчицею. Всипаємо цукор та сіль за смаком. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної суміші.

3. Після повного розчинення кристаликів цукру додаємо готову пікантну заправку до моркви з яблуком. Акуратно все перемішуємо. Відмінна закуска готова до подачі.

До речі, щоб салат виглядав ще красивішим, можете натерти яскраво-оранжевий плід на тертці для моркви по-корейськи. Тоненькі брусочки овоча виграшно виглядатимуть у готовому блюді. Що ж до подачі, то ми рекомендуємо подавати закуску до столу без зволікання. Адже яблучний сік може швидко стекти, через що салат втратить свій первозданний вигляд.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі жінка влаштувала мовний скандал таксисту

У Дніпрі стався черговий мовний скандал у таксі. Пасажирка почала кричати на водія лише тому,…

3 години ago

У бібліотеці Кам’янського відбудеться презентація книги Артема Нестеренка

12 листопада у Бібліотеці ім. Т.Г. Шевченка відбудеться презентація книги Артема Нестеренка "Непідробна сила". Артем…

4 години ago

У Кам’янському пройдуть змагання з греко-римської боротьби

У найближчу суботу, 8 листопада, у місті пройде турнір з греко-римської боротьби пам'яті Леоніда Яковича…

4 години ago

Через атаку росіян знеструмлено вісім вугільних шахт на Дніпропетровщині

Російський удар знеструмив шахти на Дніпропетровщині: триває підйом гірників на поверхню. Про це повідомляє Міністерство…

5 години ago

Співачка з Кам’янського показала свою 15-річну доньку-красуню і приголомшила її дорослим виглядом

Співачка Віра Брежнєва, яка народилася і виросла у Кам'янському, вперше за тривалий час показалась з молодшою донькою Сарою…

5 години ago

Камʼянське втратило двох своїх захисників

Трагічну новину повідомив мер міста Андрій Білоусов. "26 жовтня поблизу населеного пункту Новоолександрівка на Дніпропетровщині,…

6 години ago