Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Курячий суп з галушками

Жоден італійський суп з ньоккі не може зрівнятися з ароматною першою стравою, приготовленою за рецептом із Закарпаття. А причина цього досить проста. Закарпатський курячий суп із галушками має такий фантастичний смак, що конкурувати з ним — згубна витівка.

Секрет успіху такої страви. Слід зазначити, що готується суп не з простими галушками. Вони начиняються ароматною часниковою сумішшю, від одного запаху якої слина починає виділятися просто миттєво.

Щоб прискорити процес варіння такої страви, радимо зробити бульйон заздалегідь. Відваріть для цього куплені курячі гомілки або свійську птицю. У вас має вийти 3 л наваристого бульйону, який послужить основою такого апетитного супчику.

Складові
Куряча гомілка 4 шт., Морква 1 шт., Цибуля 1 шт., Картопля 5 шт., Пшеничне борошно 120 г, Яйце 2 шт., Часник 3 зуб., Сушена петрушка за смаком, Сіль за смаком, Соняшникова олія 80 мл, Вершкове масло 50 г, Чорний перець (горошком) за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Лавровий лист 2 шт., Кріп 1 пуч.

Приготування
1. Поміщаємо в каструлю курячі ніжки. Заливаємо їх 3 л чистої води. Доводимо вміст каструлі до кипіння. Додаємо сіль, горошинки чорного перцю та лаврове листя. Зменшуємо вогонь до мінімального.

2. Варимо м’ясо протягом 1 години. Потім витягаємо з бульйону лаврові листочки. Дістаємо курячі ніжки. Розділяємо м’ясо на невеликі шматки. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її середніми кубиками. Додаємо в каструлю з курячим бульйоном картоплю. Варимо її протягом 10-15 хвилин.

3. Робимо засмажку. Очищаємо моркву. Натираємо її на тертці з дрібними отворами. Нарізаємо невеликим кубиком очищену цибулю.
4. Розігріваємо сковороду із соняшниковою олією (50 мл) та вершковим маслом. Обсмажуємо на ній моркву та цибулю до напівпрозорості останнього. Додаємо 1 дрібку солі та перцю.
5. Робимо галушки. У глибоку миску вбиваємо яйця. Додаємо 0,3 ч. л. солі, 1 ст. л. води і таку ж кількість олії. Добре збиваємо все за допомогою виделки.

6. Всипаємо в яєчну суміш пшеничне борошно. Замішуємо однорідне тісто. Обгортаємо його харчовою плівкою. Залишаємо за кімнатної температури на 15 хвилин і приступаємо до приготування начинки для галушок.

7. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес. Викладаємо часник у глибоку миску. Додаємо 2 дрібки солі та сушену петрушку. Вливаємо 1 ст. л. олії. Ретельно все перемішуємо до однорідності. Формуємо з тіста ковбаску. Розкочуємо її в тонкий пласт на робочій поверхні, що припилена пшеничним борошном. Змащуємо часниковою сумішшю тісто, не доходячи до його країв.

8. Згортаємо пласт із начинкою в щільний рулет. Кінець тіста змащуємо водою. Тоді легше буде скріпити його краї. Потім нарізаємо отриманий рулет на невеликі шматочки завширшки не більше 0,5 см.
9. Викладаємо в каструлю засмажку та шматочки курячого м’яса. Вливаємо ще 500 мл води. Всипаємо чорний мелений перець за смаком. Доводимо вміст каструлі до кипіння.
10. Викладаємо в киплячий бульйон галушки. Додаємо їх по одній, тому що в іншому випадку вони можуть злипнутись. Добре все перемішуємо.

11. При потребі додаємо ще сіль та чорний мелений перець за смаком. Варимо суп на середньому вогні під кришкою впродовж 7 хвилин. Дрібно нарізаємо добре промитий кріп. Всипаємо його в суп і перемішуємо. Вимикаємо вогонь.

Розлийте гарячий суп по тарілках та презентуйте його рідним. До речі, подавати хліб із такою першою стравою необов’язково. Завдяки часниковим галушкам із тіста суп виходить настільки ситним, що потреба у випічці відпадає.

Олена

Recent Posts

Улюблена страва з картоплі може призвести до важкої хвороби

Регулярне споживання картоплі фрі, найпопулярнішої страви з картоплі, пов'язане зі значним підвищенням ризику розвитку діабету…

24 хв. ago

Знаки Зодіаку, які з віком стають тільки красивішими

З роками зовнішність змінюється, але деякі знаки Зодіаку, навпаки, розкривають свою справжню привабливість у зрілому…

1 годину ago

У Дніпрі зіштовхнулись ВАЗ та Toyota

У середу, 20 серпня, на Запорізькому шосе сталась аварія. В районі перехрестя з вулицею Високовольтною…

2 години ago

Рекорд України: у Дніпрі приготували найбільший маковий штрудель

15 серпня у Дніпрі встановили рекорд України. У магазині “Сільпо”, який знаходиться на вулиці Незалежності,…

2 години ago

Де сьогодні в Кам’янському вимикатимуть світло

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: у зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

2 години ago

На Дніпропетровщині спіймали військового на вимаганні від підлеглих хабарів

На Дніпропетровщині поліцейські затримали військового на вимаганні від підлеглих хабарів за приховування фактів самовільного залишення…

3 години ago