Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Соковиті гливи в клярі

Готувати в клярі можна м’ясо, рибу, морепродукти та майже всі овочі: від цибулі та солодкого перцю до броколі та кабачків. Таке обсмажування дозволяє зберегти як форму продукту, так і його соковитість. Отже, далі розповімо, як у такий нехитрий спосіб приготувати гливи. У результаті виходить дуже пікантна страва із ледь помітним солодкуватим присмаком.

По ситності гливи в клярі виходять майже як м’ясо.  Ці гриби неважко знайти в супермаркеті або на ринку будь-якої пори року. Апетитно та корисно! При цьому ви можете так готувати будь-які інші гриби.

Звучить як справжнє божевілля, але вони виглядають і сприймаються на смак як курячі відбивні, хоча цілком вегетаріанські. У складі кляру є сметана, але її можна замінити звичайним йогуртом без добавок. Молоко краще брати жирніше. І насамкінець: рекомендуємо подавати готові гливи зі сметанно-гірчичним соусом і зеленню. Приємних приготувань!

Складові
Гливи 350 г, Соняшникова олія 100 мл, Пшеничне борошно 140 г, Яйце 1 шт., Молоко 150 мл, Сметана 2 ст. л., Куркума 1 ч. л., Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
1. Гливи добре промийте і обсушіть. Відокремте капелюшки у великих грибів, а маленькі готуйте цілком. Злегка відбийте їх, накривши пергаментним папером. Посолити.

2. Приготуйте кляр. У мисці з’єднайте яйце, молоко, сіль, перець, куркуму, сметану (йогурт) і добре перемішайте віничком або занурювальним блендером. Додайте пшеничне борошно і перемішайте все в однорідну масу. Добре розігрійте сковороду з олією.

3. Спочатку помістіть гриби в кляр, а потім посмажте їх з двох сторін на середньому вогні під кришкою близько 6 хвилин (до золотистої скоринки).

Глива в клярі – це справжні зірки будь-якого столу: як повсякденного, так і святкового! Розлітаються на раз-два. Вони такі гарні та ніжні, з тонким смаком, що дозволяє їх приправляти будь-якими спеціями. Вони як губка, що вбирає будь-який смак, який ви додаєте. Обов’язково спробуйте!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі вщент згорів мотоцикл

Ввечері у п'ятницю, 6 червня, у Дніпрі на вулиці Вітчизняній повністю згорів мотоцикл. Про це…

38 хв. ago

Дощі накриють майже всю Україну: чого чекати кам’янчанам наступного тижня

Найближчими днями буде переважно суха та спекотна погода. Лише подекуди пройдуть короткочасні дощі. Втім, уже…

18 години ago

Як Дніпро оговтується після нічної російської атаки

У ніч з 6 на 7 червня ворог здійснив комбіновану атаку по містах. Численні вибухи…

18 години ago

На Дніпропетровщині чоловік штрикнув опонента ножем

За замах на вбивство суд виніс вирок мешканцю Кривого Рогу. 24-річний фігурант вдарив ножем чоловіка…

20 години ago

Ворог нещадно атакував Дніпропетровщину

Про наслідки ударів повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі область пережила комбіновану атаку росіян. Наші…

21 годину ago

У Кам’янському без надзвичайних подій

Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Вночі область пережила комбіновану атаку…

21 годину ago