Categories: Економіка

На Каметсталі реалізували проєкт для стабілізації тиску коксового газу в системі підприємства

Сучасні технології – для підвищення економічної ефективності та енергетичної незалежності підприємства. На Каметсталі реалізували інвестиційний проєкт, покликаний стабілізувати тиск коксового газу у системі комбінату.

На майданчику енергосилового цеху підприємства завершили комплексні випробування установки системи накопичення коксового газу в газозбірниках із можливістю його повернення у газову систему комбінату.

В основі проєкту – сучасна технологія збирання надлишкового коксового газу, який виникає у мережі в процесі виробництва коксу, у м’які резервуари-газгольдери, щоб надалі використовувати його для потреб підприємства.

До інфраструктури новозбудованого комплексу, окрім майданчика обладнання системи стабілізації тиску, на якому встановлені безпосередньо два м’які газгольдери – кожен об’ємом наповнювання майже 580 кубічних метрів газу, також входять будівля компресорної, де працюють два турбокомпресори для перекачування газу і один повітряний компресор, вузол збирання конденсату, технологічні мережі тощо.

Використання м’яких синтетичних газозбірників – новітній підхід до питання накопичення газу. Серед їхніх переваг над металевими, насамперед, – економічний та менш трудомісткий етап встановлення, а також поліпшення умов праці персоналу під час обслуговування в процесі експлуатації. Робота газонакопичувального комплексу цілком автоматизована і забезпечена превентивною системою технологічної безпеки.

Михайло Коптєв, директор з капітального будівництва та інвестицій:

“Реалізація цього інвестпроєкту – черговий крок підприємства і компанії до пріоритетної мети – стабільного виробництва продукції. У перспективі робота установки накопичення коксового газу дозволить нам ефективніше використовувати цей висококалорійний газ, не втрачаючи його надлишкові обсяги. А це можливість бути більш енергонезалежними у межах потреб підприємства і підвищувати ефективність виробничих процесів”.

 

Олена

Recent Posts

У Кам’янському на поминальні дні здійснюватиметься офіційна торгівля солодощами та квітами: адреси

До уваги жителів Кам’янської міської територіальної громади! З метою максимального задоволення потреб мешканців міста у…

15 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік обікрав школу

Криворізькі правоохоронці затримали зловмисника. Підозрюваний зайшов до школи, де наразі тривають ремонтні роботи, та викрав 260…

21 хв. ago

Рецепт дня: Курячий рулет з брокколі

Мало хто любить броколі, і це тільки тому, що не знає, в якій страві її…

59 хв. ago

Кам’янчанам пояснили, чи можуть рідні отримати “Доступні ліки” за е-рецептом замість пацієнта

Чи можна отримати "Доступні ліки" чи інсулін в аптеці за електронним рецептом замість пацієнта -…

1 годину ago

Золотистий стафілокок та кишкова паличка: у приватному дитсадку Дніпра захворіли діти

Вихованці приватного дитсадка, який знаходиться на лівобережній частині міста Дніпра, захворіли на гостру кишкову інфекцію.…

2 години ago

Мультфільм “Нікчемний Я 4” отримав новий трейлер (відео)

Анімаційна студія Illumination презентувала новий трейлер четвертої частини своєї відомої мультфраншизи "Нікчемний Я". Відео опубліковано…

2 години ago