Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Грінки з яйцем і сиром

Сніданок – перший прийом їжі за день, який може наповнити ваш організм енергією на кілька годин. Тому їм не варто нехтувати. У світі різноманітних сніданків грінки з яйцем і сиром виділяють як ідеальний вибір, що поєднує поживність, відмінний смак і простоту приготування.

Як відомо, один із головних інгредієнтів такої страви — курячі яйця. Це натуральне джерело білку, жирних кислот, вітамінів та мінералів, необхідних для здорового функціонування організму. Додавання сиру надає сніданку додаткову кількість кальцію, що робить його приголомшливим варіантом ранкового прийому їжі для тих, хто прагне здорового харчування.

Скажімо одразу, що сковорода для приготування такої страви вам не знадобиться. Рекомендуємо запекти грінки з яйцем у духовці. Завдяки цьому ви витратите набагато менше соняшникової олії у процесі, і сніданок буде в рази кориснішим.

Складові
Хліб 200 г, Яйце 6 шт., Молоко 2 ст. л., Твердий сир 200 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) 2 щіп., Рослинна оліядо смаку.

Приготування
1. Викладаємо 4 скибочки білого тостового хліба на обробну дошку. Беремо склянку. З її допомогою вирізаємо в центрі кожного тосту круглий отвір.

2. Беремо цілий хліб. Викладаємо на кожну скибочку шматочок хліба з отвором, формуючи таким чином 4 заготовки.

3. У глибоку ємність вбиваємо 2 яйця. Вливаємо молоко. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Злегка збиваємо все виделкою до отримання однорідної суміші.

4. Застилаємо лист пекарським папером. Змащуємо її тонким шаром олії.

5. Обмочуємо заготовки із хліба в яєчно-молочну суміш із двох сторін. Викладаємо їх на лист. Злегка придавлюємо скибочки хліба долонею, щоб вони щільніше прилягали одна до одної.

6. Вбиваємо яйце в чашку або миску з широкими краями. Акуратно вливаємо його в отвір у хлібі, намагаючись не зашкодити цілісності жовтка.
7. Проробляємо те ж із яйцями, що залишилися, заповнюючи всі заготовки. Натираємо на тертці твердий сир. Посипаємо ним краї хліба довкола яйця.

8. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо в нього лист на 8-12 хвилин. Чекаємо, поки сир повністю розплавиться і підрум’яниться.
Якщо ви хочете, щоб жовток залишився рідким, змініть послідовність приготування. Відправте хліб із натертим сиром у духовку на 5–7 хвилин. Тільки потім додайте яйця. Запікайте грінки ще 2-3 хвилини. Готово!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

2 години ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

3 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

3 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

4 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

4 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

5 години ago