Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Грінки з яйцем і сиром

Сніданок – перший прийом їжі за день, який може наповнити ваш організм енергією на кілька годин. Тому їм не варто нехтувати. У світі різноманітних сніданків грінки з яйцем і сиром виділяють як ідеальний вибір, що поєднує поживність, відмінний смак і простоту приготування.

Як відомо, один із головних інгредієнтів такої страви — курячі яйця. Це натуральне джерело білку, жирних кислот, вітамінів та мінералів, необхідних для здорового функціонування організму. Додавання сиру надає сніданку додаткову кількість кальцію, що робить його приголомшливим варіантом ранкового прийому їжі для тих, хто прагне здорового харчування.

Скажімо одразу, що сковорода для приготування такої страви вам не знадобиться. Рекомендуємо запекти грінки з яйцем у духовці. Завдяки цьому ви витратите набагато менше соняшникової олії у процесі, і сніданок буде в рази кориснішим.

Складові
Хліб 200 г, Яйце 6 шт., Молоко 2 ст. л., Твердий сир 200 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) 2 щіп., Рослинна оліядо смаку.

Приготування
1. Викладаємо 4 скибочки білого тостового хліба на обробну дошку. Беремо склянку. З її допомогою вирізаємо в центрі кожного тосту круглий отвір.

2. Беремо цілий хліб. Викладаємо на кожну скибочку шматочок хліба з отвором, формуючи таким чином 4 заготовки.

3. У глибоку ємність вбиваємо 2 яйця. Вливаємо молоко. Всипаємо сіль та чорний мелений перець. Злегка збиваємо все виделкою до отримання однорідної суміші.

4. Застилаємо лист пекарським папером. Змащуємо її тонким шаром олії.

5. Обмочуємо заготовки із хліба в яєчно-молочну суміш із двох сторін. Викладаємо їх на лист. Злегка придавлюємо скибочки хліба долонею, щоб вони щільніше прилягали одна до одної.

6. Вбиваємо яйце в чашку або миску з широкими краями. Акуратно вливаємо його в отвір у хлібі, намагаючись не зашкодити цілісності жовтка.
7. Проробляємо те ж із яйцями, що залишилися, заповнюючи всі заготовки. Натираємо на тертці твердий сир. Посипаємо ним краї хліба довкола яйця.

8. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо в нього лист на 8-12 хвилин. Чекаємо, поки сир повністю розплавиться і підрум’яниться.
Якщо ви хочете, щоб жовток залишився рідким, змініть послідовність приготування. Відправте хліб із натертим сиром у духовку на 5–7 хвилин. Тільки потім додайте яйця. Запікайте грінки ще 2-3 хвилини. Готово!

Олена

Recent Posts

Дніпрянин під час сварки шрикнув знайомого ножем

У Дніпрі чоловіка засуджено до 6 років ув’язнення за нанесення тяжких тілесних ушкоджень. За зібраними…

49 хв. ago

Дніпрянин пограбував чоловіка у торгівельному центрі (відео)

Поліція Дніпра затримала підозрюваного у крадіжці в торгівельному центрі. У центрі міста злочинець зайшов до…

2 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 14.08.2025 по 21.08.2025 було…

3 години ago

Як користуватися безкоштовними промокодами та знижками в інтернеті

У світі онлайн гемблінгу промокоди — це не просто маркетинговий хід. Вони стали повноцінною частиною…

19 години ago

Кам’янчанин виборов “золото” та “бронзу” на тенісному турнірі в Луцьку

У Луцьку з 18 по 22 серпня відбувся тенісний турнір “Незалежні хлопці” (категорія 1) серед…

21 годину ago

У Дніпрі домушника спіймали “на гарячому”

У Новокодацькому районі чоловік, пошкодивши решітку на вікні, проник до квартири, однак втекти не встиг…

22 години ago