Рецепт дня: Курча табака за рецептом Володимира Висоцького

Багато хто з господинь не цурається готувати за рецептами з відео в YouTube. Все ж таки якось зручніше відкрити відео і подивитися, як саме готується та чи інша страва. Адже важливим є не тільки співвідношення інгредієнтів, важлива сама техніка. Саме цей рецепт і потрапив на очі. Сьогодні в меню — курча табака від Володимира Висоцького!

Так-так, того самого Висоцького, який і поет, і актор, і співак, і музикант. Виявилося, що він ще й не аби який кулінар.
Цей рецепт одному кулінарному блогеру передав чоловік, чий батько в молодості познайомився із Сєвою Абдуловим. Тим самим Сєвою Абдулов, який зіграв Петюню в «Місце зустрічі змінити не можна». Це персонаж-везунчик, якому вдалося виграти лотерею в 50 000 рублів, якщо пам’ятаєте

Загалом, вони вирішили знайомство це відзначити і пішли до актора додому. Туди ж незабаром прийшов сам Висоцький і каже: «Готуватимемо курча табака!» Рецепт, звісно, легендарний. Навіть блогер зазначив, що так він курча ще не готував.

ІНГРЕДІЄНТИ
1 невелике курча , 15 г чорного перцю, 10 г солі, 5 зубчиків часнику ,50 г вершкового масла ,2 ст. л. сметани.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Спочатку підготуйте курча: розріжте його і розкрийте. Різати його потрібно обов’язково по лінії спини. Зверніть увагу, що на спині у курки практично немає м’яса, а ось грудку різати шкода, так вона випустить весь свій дорогоцінний сік. Відбийте курча табака через дошку або пакет, щоб максимально його розкрити. Але не перестарайтеся, щоб у м’ясі не застрягли осколки кісток.

2. У цьому рецепті цілих три фірмові секрети Висоцького. І перший з них — грудочка прянощів, якою потрібно натирати курча. Для того щоб її приготувати, натріть часник на тертці і розітріть із сіллю і перцем, після чого сформуйте вологу грудочку. Перець краще брати свіжомелений, так вийде ароматніше. А сіль розраховуй із співвідношення 10 г на 1 кг м’яса. Якщо курча велике, краще взяти 15 г солі.

3. Отриманою грудочкою ретельно натріть курча з усіх боків: зверху та знизу, з боків і навіть під шкірою. Аромат має стояти неймовірний!
4. Приступаємо до другого секрету рецепту: у 300 мл води розмішайте столову ложку міцного (9%) оцту та залийти курча. Тільки акуратно заливайте, щоби не змити пряну пасту. У такому вигляді в холодильнику курча може стояти і маринуватися кілька днів, чекаючи свого часу. Але досить зачекати і кілька годин.

5. Настав час смаження. Для цього в оригінальному рецепті використовується чавунна сковорода, але є ризик, що вершкове масло почне сильно горіти. Тому берете товсту алюмінієву сковороду та ставите на середній вогонь, щоб жар розподілився рівномірно. Розтопите на сковороді 50 г вершкового масла і викладіть курча.
6. Тепер традиційно придавіть курча каструлею з водою.

7. Смажити невелике курча слід 25 хвилин, періодично перевертаючи. Виходить, що перевернути потрібно тричі, щоб двічі обсмажити з обох боків по 5-7 хвилин. І не забувай про прес!
Тепер, коли курча готове на 95% — третій секрет від Володимира Висоцького. Обмажте готове курча ложкою сметани з одного боку, переверніть, обмажте другою ложкою, почекайте пару хвилин і знову переверніть. У результаті вийде неповторна скоринка з обох боків. Можна подавати до столу.

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *