Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Курча табака за рецептом Володимира Висоцького

Багато хто з господинь не цурається готувати за рецептами з відео в YouTube. Все ж таки якось зручніше відкрити відео і подивитися, як саме готується та чи інша страва. Адже важливим є не тільки співвідношення інгредієнтів, важлива сама техніка. Саме цей рецепт і потрапив на очі. Сьогодні в меню — курча табака від Володимира Висоцького!

Так-так, того самого Висоцького, який і поет, і актор, і співак, і музикант. Виявилося, що він ще й не аби який кулінар.
Цей рецепт одному кулінарному блогеру передав чоловік, чий батько в молодості познайомився із Сєвою Абдуловим. Тим самим Сєвою Абдулов, який зіграв Петюню в «Місце зустрічі змінити не можна». Це персонаж-везунчик, якому вдалося виграти лотерею в 50 000 рублів, якщо пам’ятаєте

Загалом, вони вирішили знайомство це відзначити і пішли до актора додому. Туди ж незабаром прийшов сам Висоцький і каже: «Готуватимемо курча табака!» Рецепт, звісно, легендарний. Навіть блогер зазначив, що так він курча ще не готував.

ІНГРЕДІЄНТИ
1 невелике курча , 15 г чорного перцю, 10 г солі, 5 зубчиків часнику ,50 г вершкового масла ,2 ст. л. сметани.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Спочатку підготуйте курча: розріжте його і розкрийте. Різати його потрібно обов’язково по лінії спини. Зверніть увагу, що на спині у курки практично немає м’яса, а ось грудку різати шкода, так вона випустить весь свій дорогоцінний сік. Відбийте курча табака через дошку або пакет, щоб максимально його розкрити. Але не перестарайтеся, щоб у м’ясі не застрягли осколки кісток.

2. У цьому рецепті цілих три фірмові секрети Висоцького. І перший з них — грудочка прянощів, якою потрібно натирати курча. Для того щоб її приготувати, натріть часник на тертці і розітріть із сіллю і перцем, після чого сформуйте вологу грудочку. Перець краще брати свіжомелений, так вийде ароматніше. А сіль розраховуй із співвідношення 10 г на 1 кг м’яса. Якщо курча велике, краще взяти 15 г солі.

3. Отриманою грудочкою ретельно натріть курча з усіх боків: зверху та знизу, з боків і навіть під шкірою. Аромат має стояти неймовірний!
4. Приступаємо до другого секрету рецепту: у 300 мл води розмішайте столову ложку міцного (9%) оцту та залийти курча. Тільки акуратно заливайте, щоби не змити пряну пасту. У такому вигляді в холодильнику курча може стояти і маринуватися кілька днів, чекаючи свого часу. Але досить зачекати і кілька годин.

5. Настав час смаження. Для цього в оригінальному рецепті використовується чавунна сковорода, але є ризик, що вершкове масло почне сильно горіти. Тому берете товсту алюмінієву сковороду та ставите на середній вогонь, щоб жар розподілився рівномірно. Розтопите на сковороді 50 г вершкового масла і викладіть курча.
6. Тепер традиційно придавіть курча каструлею з водою.

7. Смажити невелике курча слід 25 хвилин, періодично перевертаючи. Виходить, що перевернути потрібно тричі, щоб двічі обсмажити з обох боків по 5-7 хвилин. І не забувай про прес!
Тепер, коли курча готове на 95% — третій секрет від Володимира Висоцького. Обмажте готове курча ложкою сметани з одного боку, переверніть, обмажте другою ложкою, почекайте пару хвилин і знову переверніть. У результаті вийде неповторна скоринка з обох боків. Можна подавати до столу.

Олена

Recent Posts

Ворог вдарив ракетою по Кам’янському району

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. На місці виникла пожежа, наслідки уточнюються.

13 хв. ago

У Дніпрі 17-річного юнака судитимуть за шахрайство з онлайн-кредитами

Слідчі поліції Дніпра завершили досудове розслідування щодо 17-річного хлопця, який ошукав жінку та оформив на…

15 хв. ago

Житель Дніпропетровщини намагався незаконно виїхати до Білорусі

На Житомирщині правоохоронці викрили спробу незаконного перетину держкордону. Прикордонники зупинили 21-річного водія та його клієнтів,…

43 хв. ago

Кам’янський театр здобув гран-прі фестивалю «Січеславна»

30 червня у Дніпрі в Малому залі Філармонії відбулася церемонія нагородження переможців XXX Фестивалю-конкурсу на…

2 години ago

Курс валют на 1 липня

Національний банк України встановив офіційний курс валют на вівторок, 1 липня. Так, порівняно з попереднім днем вартість долара…

3 години ago

На Дніпропетровщині завершили розслідування жорстокого вбивства

Злочин стався 17 березня в селі Мала Петриківка. Встановлено, що під час конфлікту між двома…

3 години ago