Так-так, того самого Висоцького, який і поет, і актор, і співак, і музикант. Виявилося, що він ще й не аби який кулінар.
Цей рецепт одному кулінарному блогеру передав чоловік, чий батько в молодості познайомився із Сєвою Абдуловим. Тим самим Сєвою Абдулов, який зіграв Петюню в «Місце зустрічі змінити не можна». Це персонаж-везунчик, якому вдалося виграти лотерею в 50 000 рублів, якщо пам’ятаєте
Загалом, вони вирішили знайомство це відзначити і пішли до актора додому. Туди ж незабаром прийшов сам Висоцький і каже: «Готуватимемо курча табака!» Рецепт, звісно, легендарний. Навіть блогер зазначив, що так він курча ще не готував.
ІНГРЕДІЄНТИ
1 невелике курча , 15 г чорного перцю, 10 г солі, 5 зубчиків часнику ,50 г вершкового масла ,2 ст. л. сметани.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Спочатку підготуйте курча: розріжте його і розкрийте. Різати його потрібно обов’язково по лінії спини. Зверніть увагу, що на спині у курки практично немає м’яса, а ось грудку різати шкода, так вона випустить весь свій дорогоцінний сік. Відбийте курча табака через дошку або пакет, щоб максимально його розкрити. Але не перестарайтеся, щоб у м’ясі не застрягли осколки кісток.
2. У цьому рецепті цілих три фірмові секрети Висоцького. І перший з них — грудочка прянощів, якою потрібно натирати курча. Для того щоб її приготувати, натріть часник на тертці і розітріть із сіллю і перцем, після чого сформуйте вологу грудочку. Перець краще брати свіжомелений, так вийде ароматніше. А сіль розраховуй із співвідношення 10 г на 1 кг м’яса. Якщо курча велике, краще взяти 15 г солі.
3. Отриманою грудочкою ретельно натріть курча з усіх боків: зверху та знизу, з боків і навіть під шкірою. Аромат має стояти неймовірний!
4. Приступаємо до другого секрету рецепту: у 300 мл води розмішайте столову ложку міцного (9%) оцту та залийти курча. Тільки акуратно заливайте, щоби не змити пряну пасту. У такому вигляді в холодильнику курча може стояти і маринуватися кілька днів, чекаючи свого часу. Але досить зачекати і кілька годин.
5. Настав час смаження. Для цього в оригінальному рецепті використовується чавунна сковорода, але є ризик, що вершкове масло почне сильно горіти. Тому берете товсту алюмінієву сковороду та ставите на середній вогонь, щоб жар розподілився рівномірно. Розтопите на сковороді 50 г вершкового масла і викладіть курча.
6. Тепер традиційно придавіть курча каструлею з водою.
7. Смажити невелике курча слід 25 хвилин, періодично перевертаючи. Виходить, що перевернути потрібно тричі, щоб двічі обсмажити з обох боків по 5-7 хвилин. І не забувай про прес!
Тепер, коли курча готове на 95% — третій секрет від Володимира Висоцького. Обмажте готове курча ложкою сметани з одного боку, переверніть, обмажте другою ложкою, почекайте пару хвилин і знову переверніть. У результаті вийде неповторна скоринка з обох боків. Можна подавати до столу.
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…
Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…
У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…
У Павлограді звичайна вечірня гулянка із пляшкою закінчилася жорстоким побиттям, лікарнею та судовим рішенням про…
У вівторок, 18 листопада, у Дніпрі на вулиці Івана Нечуя-Левицького збили пішохода. На жаль, від…