Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Намазка зі смаженої цибулі та яблука

Поки багет злегка підсушується в духовці, можна встигнути приготувати найкращу намазку. Зробити це надзвичайно просто, особливо якщо озброїтися цим рецептом. Як готується досить бюджетна і смачна намазка зі смаженої цибулі, читайте сьогодні.

Щоб зробити таку відмінну закуску, вам знадобиться 3 основні інгредієнти. Цибулина, яблуко та жменя волоських горіхів — шикарна основа для намазки, яку і діти, і дорослі уплітатимуть за обидві щоки.

Вам необхідно підготувати хліб для гарної презентації страви. Відтініть ніжність текстури домашньої намазки за допомогою хрусткого багету. Для цього злегка підсушіть його в духовці або обсмажте до золотистості на сковороді з додаванням вершкового масла.

Складові
Багет 1 шт., Цибуля 1 шт., Яблуко 1 шт., Волоські горіхи 50 г, Вершкове масло 150 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) до смаку, Гірчиця 0,5 ч. л.

Приготування
1. Нарізаємо багет на скибочки. Викладаємо їх на лист, застелений пекарським папером. Зверху змащуємо хліб невеликою кількістю розм’якшеного вершкового масла.

2. Розігріваємо духову шафу до 180 градусів. Відправляємо туди лист з хлібом до легкого рум’янцю скибочок. Очищаємо цибулю від лушпиння. Нарізаємо її маленьким кубиком. Обсмажуємо на розігрітій сковороді із вершковим маслом до прозорості.

3. Ретельно промиваємо яблуко. Обсушуємо його. Видаляємо насіння. Нарізаємо фрукт невеликими шматочками. Викладаємо його до цибулі та перемішуємо все. Готуємо яблуко на вогні до м’якості.
4. Даємо вмісту сковороди охолонути до кімнатної температури. Потім перекладаємо його у чашу блендера.
5. Дрібно рубаємо волоські горіхи за допомогою ножа. Підсушуємо їх на сухій розпеченій сковороді протягом 2 хвилин. Потім додаємо горіхи в блендер.
6. Подрібнюємо з’єднані інгредієнти до отримання однорідної маси. Потім додаємо до неї гірчицю, сіль та чорний мелений перець за смаком. Знову все пробиваємо протягом 1 хвилини. Готово!

Зберігати таку намазку слід або в герметичному контейнері, або в скляній баночці з кришкою, що щільно закривається. Важливо не тримати її у відкритій ємності. В іншому випадку домашня намазка з цибулі та яблука простоїть зовсім недовго і до того ж обвітріться.

Олена

Recent Posts

Чергову допомогу передали з Кам’янського на фронт (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із керівником благодійного фонду «Осоння України» Олександром…

7 години ago

Каметсталь за дев’ять місяців 2025 року сплатила понад 1,4 млрд грн податків

У найскладніші часи підприємства Метінвесту – сталева опора економіки України. Цьогоріч за підсумками дев’яти місяців…

9 години ago

У Кам’янському відремонтують зупинки на пл. Софії Шаповалової (ДМК)

Деталі повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Розпочали підготовку проєкту з реконструкції та будівництва зупинкових комплексів…

9 години ago

У Кам’янському провели профілактичний захід від ГО «Бджола» та медиків

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом представники громадської організації «Бджола» та медичні фахівці…

9 години ago

Кам’янські гімнастки сяяли на чемпіонаті у Дніпрі

14 та 15 листопада у Дніпрі проходив Чемпіонат Дніпропетровської області з художньої гімнастики. У змаганнях…

10 години ago

Кам’янчанка відкрила танцювальну студію завдяки програмі «Власна справа»

Історії людей, які змінюють життя навколо себе, народжуються з мрії. Саме так сталося з пані…

10 години ago