Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Бісквітні тістечка з шоколадом

Бісквітні тістечка з шоколадом – справжнє задоволення для любителів солодкого. Такий ароматний десерт і тішить смаком, і має цілу низку переваг, роблячи його одним з найулюбленіших солодощів багатьох.

По-перше, бісквітні тістечка мають легку та ніжну текстуру. Тому кожен укус наповнюватиме вас радістю. По-друге, ви можете зробити шоколадну начинку на свій смак. Вона може бути різною: від ніжного крему з кавовим ароматом до густої глазурі.

Невелика порада. Щоб спростити процес приготування основи для такого десерту, можна відмовитись від ідеї замішування тіста двох кольорів. Візьміть кондитерський шоколад. А потім додайте його в тісто і добре перемішайте. У духовці шоколад розплавиться, завдяки чому на світлому бісквіті з’являться чорні цятки.

Складові
Яйце 2 шт., Пшеничне борошно 250 г, Розпушувач 14 г, Сіль 1 щіп., Ванільний цукор 8 г, Цукор 150 г, Соняшникова олія 100 мл Какао-порошок 100 г, Молоко 260 мл, Цукрова пудра 80 г, Кава 1 ч. л., Сухе молоко 80 г, Вершки 100 мл.

Приготування
1. Приготуйте тісто. У глибоку ємність вбийте яйця. Додайте цукор та сіль. Всипте ванільний цукор. Ретельно збийте все за допомогою внчика.

2. Влийте до яєчної суміші олію. Добре перемішайте. Потім влийте 160 мл молока. Перемішайте все до отримання однорідної консистенції. Поступово введіть в яєчно-молочну суміш просіяне пшеничне борошно. Всипте розпушувач для тіста. Добре перемішайте.

3. Перелийте половину тіста в окрему ємність. Додайте до неї 20 г какао-порошку. Ретельно перемішайте шоколадне тісто, використовуючи ручний віничок.

4. Візьміть силіконові форми для кексів. Наповніть їх тістом, вливаючи всередину то шоколадну, то світлу масу. Чергуйте їх для отримання двоколірної бісквітної основи.
5. Розігрійте духовку до 180 градусів. Відправте в неї форми на півгодини. Потім дістаньте бісквітики і дайте їм повністю охолонути на решітці.
6. Зробіть крем. Влийте у глибоку миску 100 мл молока. Всипте 80 г какао та цукрову пудру. Додайте сухе молоко і розчинну каву. Добре перемішайте все віничком.

7. Потім додайте до отриманої маси вершки високої жирності. Збийте все за допомогою міксера до однорідного шоколадного крему.

6. Візьміть кондитерський мішок. Наповніть його готовим кремом. Потім розкладіть шоколадно-кавову масу у бісквітні кекси, що повністю остигли. Смакота готова!

Такі тістечка з шоколадною начинкою відмінно підходять для будь-якого випадку: від святкових застіль до повсякденної ранкової кави. Вони завжди будуть чудовим доповненням до вашого чаювання.

Олена

Recent Posts

Почесний громадянин Кам’янського Лев Єжевський відзначив 95-річчя

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Усе своє життя він присвятив спорту та розвитку…

2 години ago

Школам Дніпропетровщини бракує понад 800 працівників

Станом на 1 вересня в освітніх закладах Дніпропетровської області відкрито понад 800 вакансій. За даними…

4 години ago

Місія – добро: молодь Каметсталі об’єдналася, щоб підтримати кам’янських дітей

Коли за справу береться молодь Каметсталі, звична ініціатива перетворюється на справжню місію добра і тепла.…

4 години ago

На Дніпропетровщині безвісти зник 54-річний чоловік

Павлоградські правоохоронці розшукують 54-річного Володимира Шатало. 31 серпня чоловік пішов з місця мешкання та не…

5 години ago

У Кам’янському пройде ветеранський турнір з петанку

Міжнародний волонтерський логістичний центр «Марлог» запрошує 6 вересня на 1-й міський ветеранський турнір з петанку…

5 години ago

У Дніпрі безвісти зник 3-річний хлопчик

Поліція Дніпра розшукує 3-річного Сергія Семенка. 2 вересня хлопчик вибіг з місця мешкання в Чечелівському…

5 години ago