Поєднання м’якої текстури великодньої випічки з цукатами створює такий смаковий букет, що його просто неможливо описати словами. Цукати додають у десерт нотки солодощі та соковитості, роблячи кожен шматочок паски справжнім задоволенням. І хіба це не ідеальна випічка?
Секрет неймовірного аромату. Щоб паска пахла просто чарівно, за 3 години до її приготування замочіть цукати в коньяку. Аромат цього міцного алкоголю додасть глибини смаку паски.
Складові
Пшеничне борошно 780 г, Цукор 250 г, Сухі дріжджі 11 г, Молоко 400 г, Ванілін за смаком, Сіль 1 щіп., Яйце 4 шт., Апельсинова цедра 10 г, Цукати 100 г, Коньяк 50 мл, Вершкове масло 250 г.
Приготування
1. Робимо опару. Вливаємо у глибоку ємність тепле молоко. Всипаємо сухі швидкодіючі дріжджі та 50 г цукру. Добре перемішуємо все, використовуючи віничок.
2. Всипаємо в молочну суміш 50 г пшеничного борошна. Знову все перемішуємо віничком. Накриваємо миску з опарою рушником або харчовою плівкою. Залишаємо її при кімнатній температурі на 20 хвилин. Всипаємо ванілін, сіль та 200 г цукру. Добре перемішуємо всі інгредієнти за допомогою віничка.
3. Натираємо на дрібній тертці апельсинову цедру. Всипаємо її в яєчно-молочну суміш. Додаємо в неї розм’якшене вершкове масло та цукати, попередньо замочені в коньяку.
4. Всипаємо до з’єднаних інгредієнтів пшеничне борошно, що залишилося. Замішуємо тісто руками, ретельно розтираючи вершкове масло у процесі. Накриваємо його рушником. Залишаємо тісто в теплі на 40 хвилин.
5. Потім перемішуємо тісто за допомогою лопатки. Знову накриваємо його та залишаємо в теплі ще на 1 годину. Потім ще раз добре перемішуємо тісто. Розкладаємо його у паперові форми для паски, наповнюючи їх наполовину.
6. Накриваємо тісто рушником. Залишаємо його для вистоювання ще на 40 хвилин. Потім викладаємо формочки на лист. Відправляємо їх у розігріту до 180 градусів духовку на 40-50 хвилин. Готово!
Пишна паска з цукатами та апельсиновою цедрою — справжня подорож смаковими просторами Грузії. Ніжна текстура, солодкий аромат та багатий смак цієї випічки роблять її ідеальним вибором для великоднього столу.
Багато господинь подають яскраві та смачні тарталетки на святковий стіл. Вони дозволяють урізноманітнити меню та…
Студентка Кам'янського фахового коледжу фізичного виховання Шульга Дар'я здобула одразу два Золота на MSP WORLD…
"Оскар" оголосив короткий список номінантів у 12 категоріях для майбутньої 98-ї церемонії, повідомляє Variety. Видання зазначає, що…
Зефір - один з улюблених смаколиків українців, оскільки він не містить жиру, а завдяки пектину…
Поліція Дніпра розшукує 16-річного Станіслава Соловйова. 17 грудня близько 22.00 неповнолітній хлопець пішов з дому…
У Дніпрі на Набережній Перемоги 17 грудня близько 20:00 чоловік потрапив під колеса одразу двох…