А причина цього в окремому збиванні яєчних білків та жовтків. Стійка піна захоплює дрібні бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися та формують його пористу структуру.
ІНГРЕДІЄНТИ
4 яйця, 400 г грецького йогурту, 100 г цукру, 50 г крохмалю, цедра одного лимона ,1 ч. л. розпушувача, цукрова пудра для прикраси.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відокрем білки від жовтків. Змішай вінчиком жовтки та цукор.
2. Додай до суміші йогурт, крохмаль та цедру лимона. Перемішати до однорідності.
3. Збий міксером яєчні білки до щільної піни. До речі, прискорити процес, збільшити об’єм та стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.
4. Додай піну в миску з йогуртом та жовтками. Акуратно вимішати тісто вінчиком.
5. Застели форму пергаментним папером. Вилий у неї тісто. Розігрій духовку до 170 градусів. Випікай пиріг 45 хвилин.
6. За бажанням прикрась верхівку пирога цукровою пудрою.
Ось і все, наш пиріг готовий на йогурті. Смачного!
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов В школах Кам’янського дітей захищають представники поліції. Сьогодні…
У Кривому Розі, на вулиці Степана Тільги, високе дерево, не витримавши поривів вітру, впало та…
Гурт "Океан Ельзи" 17 вересня випустив пісню та кліп "Мукачево". Це перший сингл з їхнього…
Днями в музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка "Епоха. Людина. Портрет", на якій представлена творчість…
На урочистому заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відвідав мистецьку школу №2. Вручив дипломи і…
АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…