А причина цього в окремому збиванні яєчних білків та жовтків. Стійка піна захоплює дрібні бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися та формують його пористу структуру.
ІНГРЕДІЄНТИ
4 яйця, 400 г грецького йогурту, 100 г цукру, 50 г крохмалю, цедра одного лимона ,1 ч. л. розпушувача, цукрова пудра для прикраси.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відокрем білки від жовтків. Змішай вінчиком жовтки та цукор.
2. Додай до суміші йогурт, крохмаль та цедру лимона. Перемішати до однорідності.
3. Збий міксером яєчні білки до щільної піни. До речі, прискорити процес, збільшити об’єм та стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.
4. Додай піну в миску з йогуртом та жовтками. Акуратно вимішати тісто вінчиком.
5. Застели форму пергаментним папером. Вилий у неї тісто. Розігрій духовку до 170 градусів. Випікай пиріг 45 хвилин.
6. За бажанням прикрась верхівку пирога цукровою пудрою.
Ось і все, наш пиріг готовий на йогурті. Смачного!
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…