А причина цього в окремому збиванні яєчних білків та жовтків. Стійка піна захоплює дрібні бульбашки повітря. Потрапляючи в тісто, вони не встигають звільнитися та формують його пористу структуру.
ІНГРЕДІЄНТИ
4 яйця, 400 г грецького йогурту, 100 г цукру, 50 г крохмалю, цедра одного лимона ,1 ч. л. розпушувача, цукрова пудра для прикраси.
ПРИГОТУВАННЯ
1. Відокрем білки від жовтків. Змішай вінчиком жовтки та цукор.
2. Додай до суміші йогурт, крохмаль та цедру лимона. Перемішати до однорідності.
3. Збий міксером яєчні білки до щільної піни. До речі, прискорити процес, збільшити об’єм та стабілізувати повітряну масу допоможе сік лимона. Як тільки білок почне пінитися, додай кілька крапель лимонного соку або лимонної кислоти на кінчику ножа.
4. Додай піну в миску з йогуртом та жовтками. Акуратно вимішати тісто вінчиком.
5. Застели форму пергаментним папером. Вилий у неї тісто. Розігрій духовку до 170 градусів. Випікай пиріг 45 хвилин.
6. За бажанням прикрась верхівку пирога цукровою пудрою.
Ось і все, наш пиріг готовий на йогурті. Смачного!
15–17 серпня у місті Умань відбулися Всеукраїнські змагання «Олімпійські надії України» з веслування на байдарках…
56-річна жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева у Нікополі. Швидку викликала сестра постраждалої.…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у громаді минула тихо. За повідомленням начальника…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог атакував Павлоград безпілотниками. Виникла пожежа. Є…
У Дніпрі поліцейські затримали 29-річного чоловіка за пограбування містянина. Неодноразово засуджений за майнові злочини фігурант…
У вівторок, 19 серпня, на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Половицької сталася аварія. Тут зіштовхнулися…