Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Міні-котлети

Для отримання соковитих котлет не слід формувати гігантів. Куди краще зробити крихітні м’ясні вироби, які будуть особливо ніжними та ароматними. Радимо вам посмажити міні-котлети з двох видів фаршу для найсмачнішої вечері.

Під час приготування такої страви можна використовувати свої улюблені спеції. Ми ж рекомендуємо вам додати у фарш чорний мелений перець, копчену паприку та, звичайно ж, сіль. Також не бійтеся використовувати сушену зелень, прованські трави та інші прянощі для надання страві сильнішого аромату.

Головна перевага таких апетитних міні-котлет – поєднання смаків та текстур двох різних видів м’яса. Свинина надасть котлетам багатий і насичений аромат, а курка додасть ніжності та легкості страв. Ця комбінація зробить ваші котлети дуже смачними для любителів м’ясних страв.

Складові
Курячий фарш 350 г, Свинячий фарш 350 г, Яйце 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 1 зуб., Хліб 30 г, Молоко 90 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Пшеничне борошно за смаком.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її шматочками. Подрібніть цибулю до стану кашки, використовуючи блендер чи м’ясорубку. Очистити часник. Пропустіть його через прес.

2. У глибоку ємність помістіть білий хліб, розламаний на кілька шматочків. Залийте його молоком. Залишіть хліб при кімнатній температурі на 10 хвилин для замочування. У великій ємності з’єднайте курячий і свинячий фарш. Вбийте до них яйце. Додайте подрібнену цибулю та часник. Відіжміть хліб від молока. Додайте його до з’єднаних інгредієнтів.

3. Всипте до м’ясного фаршу сіль та чорний мелений перець. Додати копчену паприку. Ретельно перемішайте всі інгредієнти до отримання однорідної консистенції.

4. Руками, змащеними олією, сформуйте котлетки невеликого розміру. Відправте сковороду на вогонь. Розжарити на ній олію. Встановіть середнє нагрівання.
5. Обваляйте заготовки в борошні. Потім обсмажте мініатюрні котлети на сковороді з двох боків до золотистої скориночки. Готово!

До речі, ви можете взяти для обвалення котлет не пшеничне борошно, а панірувальні сухарі. Тоді в них буде більш засмажена і хрумка скоринка. Тільки пам’ятайте, що котлети в такому випадку вийдуть значно жирнішими. Адже така паніровка вбирає досить велику кількість олії.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

5 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

6 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

6 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

7 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

7 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

8 години ago