Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шоколадний мусовий десерт

Відсутність підходящої форми хоча б раз зупиняла вас від приготування солодкої страви? Тоді пропонуємо вам дізнатися, як зробити шоколадний мусовий десерт у домашніх умовах. Скажімо наперед: ні скляна, ні силіконова форма для цього не знадобиться.

Десерт чудово застигне і у пластиковій пляшці. Важливо лише, щоб вона була суха та чиста. Боїтеся, що в процесі ваша ємність з ласощами мусу перевернеться? У цьому випадку можете поставити її на спеціальний утримувач для пляшок, що розміщений у холодильнику.

Для приготування солодкої страви візьміть звичайну пластикову пляшку, розраховану на 1 л. Зробіть на одній стороні прямокутний отвір. Для цього використовуйте гострі ножиці. Пам’ятайте, що отвір має бути такого розміру, щоб ви змогли легко заповнити його шоколадною сумішшю для майбутнього десерту.

Складові
Вершки або жирна сметана 500 мл, Молоко 350 мл, Чорний шоколад 230 г, Цукор 80 г, Какао-порошок 50 г, Агар-агар 10 г, Желатин 2 г

Приготування
1. Беремо сотейник із товстим дном. Всипаємо в нього цукор, какао-порошок та агар-агар. Добре перемішуємо все за допомогою ручного вінчика.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури. Знову все перемішуємо вінчиком. Додаємо 450 мл вершків. Ретельно перемішуємо.

3. Відправляємо сотейник на плиту. Встановлюємо вогонь трохи нижче за середній. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її вінчиком. Забираємо сотейник із вогню.

4. Поділяємо 130 г темного шоколаду на невеликі шматочки. Додаємо його до вершкової суміші. Перемішуємо все вінчиком до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо шоколадну масу, що злегка остигнула, в підготовлену пластикову пляшку. Накриваємо отвір харчовою плівкою. Забираємо десерт у холодильник на 2–3 години.
6. Робимо ганаш. Подрібнюємо 100 г темного шоколаду. У невелику ємність вливаємо 50 мл вершків. Всипаємо желатин. Добре перемішуємо.
7. Розтоплюємо на водяній бані подрібнений шоколад до отримання однорідної консистенції. Забираємо його з вогню. Вводимо у шоколад вершки, з’єднані з желатином. Ретельно перемішуємо все.

8. Акуратно виймаємо десерт із пляшки. Допомагаємо собі в цьому ножицями. Відрізаємо бічні частини шоколадних ласощів. Викладаємо його на тарілку.

9. Покриваємо кремом десерт. Поступово його розподіляємо по поверхні. Відправляємо насолоду в холодильник до повного застигання шоколаду.

Для декору мусових ласощів можна використовувати не тільки ганаш з додаванням желатину. Ви можете спростити процес декорування десерту, покривши його розтопленим шоколадом. Повірте, вийде не менш смачно та красиво.

Олена

Recent Posts

Допомога з Кам’янського на фронт (відео)

Про чергову допомогу розповів міський голова Андрій Білоусов. "У рамках програми «Допомога фронту» разом із…

11 години ago

Кам’янське – в трійці міст, де прийняли найбільше переселенців

На сьогодні кількість внутрішньо переміщених осіб у Дніпропетровській області продовжує зростати. Про це повідомляє голова…

11 години ago

Кам’янське втратило захисника

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "24 вересня в лікарні від отриманих поблизу населеного пункту Піщане…

12 години ago

На Дніпропетровщині виявили злочинну групу, яка переправляла ухилянтів за кордон

На Дніпропетровщині учасників злочинної групи судитимуть за організацію незаконної схеми виїзду за кордон військовозобов’язаних. Фігуранти…

12 години ago

Освітяни Кам’янського отримали відзнаку від військових

Наказом командувача Української добровольчої армії Дмитра Яроша нагороджено почесною відзнакою УДА «Крила добровольців» директорку департаменту…

12 години ago

Кам’янська “Бджола” передала EcoFlow для ЗСУ

Про чергову допомогу розповіли у ГО "Бджола". "Звернулась родина військового Данила, нашого камʼянчанина. Відреагували одразу.…

13 години ago