Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шоколадний мусовий десерт

Відсутність підходящої форми хоча б раз зупиняла вас від приготування солодкої страви? Тоді пропонуємо вам дізнатися, як зробити шоколадний мусовий десерт у домашніх умовах. Скажімо наперед: ні скляна, ні силіконова форма для цього не знадобиться.

Десерт чудово застигне і у пластиковій пляшці. Важливо лише, щоб вона була суха та чиста. Боїтеся, що в процесі ваша ємність з ласощами мусу перевернеться? У цьому випадку можете поставити її на спеціальний утримувач для пляшок, що розміщений у холодильнику.

Для приготування солодкої страви візьміть звичайну пластикову пляшку, розраховану на 1 л. Зробіть на одній стороні прямокутний отвір. Для цього використовуйте гострі ножиці. Пам’ятайте, що отвір має бути такого розміру, щоб ви змогли легко заповнити його шоколадною сумішшю для майбутнього десерту.

Складові
Вершки або жирна сметана 500 мл, Молоко 350 мл, Чорний шоколад 230 г, Цукор 80 г, Какао-порошок 50 г, Агар-агар 10 г, Желатин 2 г

Приготування
1. Беремо сотейник із товстим дном. Всипаємо в нього цукор, какао-порошок та агар-агар. Добре перемішуємо все за допомогою ручного вінчика.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури. Знову все перемішуємо вінчиком. Додаємо 450 мл вершків. Ретельно перемішуємо.

3. Відправляємо сотейник на плиту. Встановлюємо вогонь трохи нижче за середній. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її вінчиком. Забираємо сотейник із вогню.

4. Поділяємо 130 г темного шоколаду на невеликі шматочки. Додаємо його до вершкової суміші. Перемішуємо все вінчиком до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо шоколадну масу, що злегка остигнула, в підготовлену пластикову пляшку. Накриваємо отвір харчовою плівкою. Забираємо десерт у холодильник на 2–3 години.
6. Робимо ганаш. Подрібнюємо 100 г темного шоколаду. У невелику ємність вливаємо 50 мл вершків. Всипаємо желатин. Добре перемішуємо.
7. Розтоплюємо на водяній бані подрібнений шоколад до отримання однорідної консистенції. Забираємо його з вогню. Вводимо у шоколад вершки, з’єднані з желатином. Ретельно перемішуємо все.

8. Акуратно виймаємо десерт із пляшки. Допомагаємо собі в цьому ножицями. Відрізаємо бічні частини шоколадних ласощів. Викладаємо його на тарілку.

9. Покриваємо кремом десерт. Поступово його розподіляємо по поверхні. Відправляємо насолоду в холодильник до повного застигання шоколаду.

Для декору мусових ласощів можна використовувати не тільки ганаш з додаванням желатину. Ви можете спростити процес декорування десерту, покривши його розтопленим шоколадом. Повірте, вийде не менш смачно та красиво.

Олена

Recent Posts

Для юних кам’янчан провели «Літні пригоди» на Дніпробудівській набережній

Сьогодні на Дніпробудівській набережній провели яскравий сімейний захід «Літні пригоди». Організували його для для мешканців…

4 години ago

На пляжах Дніпропетровщини виявили холероподібний вібріон

У річці Дніпро та річці Кільчень виявили холероподібні вібріони. Такі бактерії можуть викликати серйозні кишкові…

12 години ago

В одному з міст на Дніпропетровщині скоротили комендантську годину

З 1 серпня 2025 року в місті Самар змінився час комендантської години. Тепер вона триватиме…

13 години ago

На Дніпропетровщині зловмисник обікрав літню жінку

За крадіжку коштів з картки літньої жінки поліцейські Дніпропетровщини повідомили про підозру 21-річному чоловіку. 76-річна…

13 години ago

Оформив кредит на знайомого: під Дніпром затримали шахрая

Слідчі Дніпропетровщини повідомили про підозру зловмиснику, який ошукав знайомого на понад 20 тисяч гривень. 33-річний…

14 години ago

У Кам’янському районі хлопчик застряг головою у дитячій гірці

Вдень, 1 серпня, на вулиці Захисників України у місті Вільногірськ, на дитячому майданчику дворічний хлопчик…

14 години ago