Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шоколадний мусовий десерт

Відсутність підходящої форми хоча б раз зупиняла вас від приготування солодкої страви? Тоді пропонуємо вам дізнатися, як зробити шоколадний мусовий десерт у домашніх умовах. Скажімо наперед: ні скляна, ні силіконова форма для цього не знадобиться.

Десерт чудово застигне і у пластиковій пляшці. Важливо лише, щоб вона була суха та чиста. Боїтеся, що в процесі ваша ємність з ласощами мусу перевернеться? У цьому випадку можете поставити її на спеціальний утримувач для пляшок, що розміщений у холодильнику.

Для приготування солодкої страви візьміть звичайну пластикову пляшку, розраховану на 1 л. Зробіть на одній стороні прямокутний отвір. Для цього використовуйте гострі ножиці. Пам’ятайте, що отвір має бути такого розміру, щоб ви змогли легко заповнити його шоколадною сумішшю для майбутнього десерту.

Складові
Вершки або жирна сметана 500 мл, Молоко 350 мл, Чорний шоколад 230 г, Цукор 80 г, Какао-порошок 50 г, Агар-агар 10 г, Желатин 2 г

Приготування
1. Беремо сотейник із товстим дном. Всипаємо в нього цукор, какао-порошок та агар-агар. Добре перемішуємо все за допомогою ручного вінчика.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури. Знову все перемішуємо вінчиком. Додаємо 450 мл вершків. Ретельно перемішуємо.

3. Відправляємо сотейник на плиту. Встановлюємо вогонь трохи нижче за середній. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її вінчиком. Забираємо сотейник із вогню.

4. Поділяємо 130 г темного шоколаду на невеликі шматочки. Додаємо його до вершкової суміші. Перемішуємо все вінчиком до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо шоколадну масу, що злегка остигнула, в підготовлену пластикову пляшку. Накриваємо отвір харчовою плівкою. Забираємо десерт у холодильник на 2–3 години.
6. Робимо ганаш. Подрібнюємо 100 г темного шоколаду. У невелику ємність вливаємо 50 мл вершків. Всипаємо желатин. Добре перемішуємо.
7. Розтоплюємо на водяній бані подрібнений шоколад до отримання однорідної консистенції. Забираємо його з вогню. Вводимо у шоколад вершки, з’єднані з желатином. Ретельно перемішуємо все.

8. Акуратно виймаємо десерт із пляшки. Допомагаємо собі в цьому ножицями. Відрізаємо бічні частини шоколадних ласощів. Викладаємо його на тарілку.

9. Покриваємо кремом десерт. Поступово його розподіляємо по поверхні. Відправляємо насолоду в холодильник до повного застигання шоколаду.

Для декору мусових ласощів можна використовувати не тільки ганаш з додаванням желатину. Ви можете спростити процес декорування десерту, покривши його розтопленим шоколадом. Повірте, вийде не менш смачно та красиво.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському нагородили переможців міського етапу змагань «Пліч-о-пліч»

У Кам'янському нагородили переможців міського етапу змагань «Пліч-о-пліч» — Всеукраїнських шкільних ліг з шахів та…

6 години ago

У школах Кам’янського провели Міжнародний день просвіти з питань мінної безпеки

З нагоди Міжнародного дня просвіти з питань мінної безпеки в освітніх закладах Кам’янського були проведені…

8 години ago

У Кам’янському відбувся пізнавально-ігровий захід для дітей з нагоди Всесвітнього дня здоров’я

До Всесвітнього дня здоров’я, який щорічно відзначається 7 квітня, за підтримки громадської організації «Бджола» у…

8 години ago

У Дніпрі підлітки грали в футбол посеред проїжджої частини (відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій підлітки влаштували футбольний матч посеред дороги. Відео з розвагами дітей…

8 години ago

На Дніпропетровщині 23 родинам загиблих цивільних виплатили компенсацію

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Цьогоріч вже 23 родинам загиблих цивільних виплатили компенсацію…

9 години ago

MONATIK неочікувано заспівав дуетом з репером OTOY (відео)

Український співак MONATIK потішив новою композицією, яка отримала назву I.D. ("Ідем Далі"). Композиція увійшла до альбому виконавця "Вічно…

9 години ago