Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Шоколадний мусовий десерт

Відсутність підходящої форми хоча б раз зупиняла вас від приготування солодкої страви? Тоді пропонуємо вам дізнатися, як зробити шоколадний мусовий десерт у домашніх умовах. Скажімо наперед: ні скляна, ні силіконова форма для цього не знадобиться.

Десерт чудово застигне і у пластиковій пляшці. Важливо лише, щоб вона була суха та чиста. Боїтеся, що в процесі ваша ємність з ласощами мусу перевернеться? У цьому випадку можете поставити її на спеціальний утримувач для пляшок, що розміщений у холодильнику.

Для приготування солодкої страви візьміть звичайну пластикову пляшку, розраховану на 1 л. Зробіть на одній стороні прямокутний отвір. Для цього використовуйте гострі ножиці. Пам’ятайте, що отвір має бути такого розміру, щоб ви змогли легко заповнити його шоколадною сумішшю для майбутнього десерту.

Складові
Вершки або жирна сметана 500 мл, Молоко 350 мл, Чорний шоколад 230 г, Цукор 80 г, Какао-порошок 50 г, Агар-агар 10 г, Желатин 2 г

Приготування
1. Беремо сотейник із товстим дном. Всипаємо в нього цукор, какао-порошок та агар-агар. Добре перемішуємо все за допомогою ручного вінчика.

2. Вливаємо до сухих інгредієнтів молоко кімнатної температури. Знову все перемішуємо вінчиком. Додаємо 450 мл вершків. Ретельно перемішуємо.

3. Відправляємо сотейник на плиту. Встановлюємо вогонь трохи нижче за середній. Доводимо суміш до кипіння, постійно помішуючи її вінчиком. Забираємо сотейник із вогню.

4. Поділяємо 130 г темного шоколаду на невеликі шматочки. Додаємо його до вершкової суміші. Перемішуємо все вінчиком до отримання однорідної суміші.

5. Вливаємо шоколадну масу, що злегка остигнула, в підготовлену пластикову пляшку. Накриваємо отвір харчовою плівкою. Забираємо десерт у холодильник на 2–3 години.
6. Робимо ганаш. Подрібнюємо 100 г темного шоколаду. У невелику ємність вливаємо 50 мл вершків. Всипаємо желатин. Добре перемішуємо.
7. Розтоплюємо на водяній бані подрібнений шоколад до отримання однорідної консистенції. Забираємо його з вогню. Вводимо у шоколад вершки, з’єднані з желатином. Ретельно перемішуємо все.

8. Акуратно виймаємо десерт із пляшки. Допомагаємо собі в цьому ножицями. Відрізаємо бічні частини шоколадних ласощів. Викладаємо його на тарілку.

9. Покриваємо кремом десерт. Поступово його розподіляємо по поверхні. Відправляємо насолоду в холодильник до повного застигання шоколаду.

Для декору мусових ласощів можна використовувати не тільки ганаш з додаванням желатину. Ви можете спростити процес декорування десерту, покривши його розтопленим шоколадом. Повірте, вийде не менш смачно та красиво.

Олена

Recent Posts

Військовим з Кам’янського передали FPV-дрони та технічне оснащення

Сьогодні від громадської організації «Бджола» передали нашим хлопцям з Кам’янського, які виконують бойові завдання на…

1 годину ago

Інформація про стан атмосферного повітря у Кам’янському

Згідно показників автоматизованої системи екологічного моніторингу за період 28.10.2025-30.10.2025.          1.Перевищення максимально разових ГДК та ОБРВ:…

3 години ago

Освітяни Кам’янського передали дрони для військових

10 FPV дронів від освітян Камʼянського передали для одного з підрозділів 93 бригади « Холодний…

3 години ago

147 артилерійська бригада ДШВ та Кам’янський коледж фізвиховання підписали Меморандум про співпрацю

147 окрема артилерійська бригада 7 корпусу швидкого реагування Десантно-штурмових військ ЗСУ та Кам'янський фаховий коледж…

4 години ago

“Хорт. Перший характерник”: зʼявився анімаційний трейлер до сценарію фільму про українську силу

Добігає кінця перший рік від моменту презентації першого фентезі-всесвіту про українську силу — "Хроніки Сили".…

4 години ago

У Кам’янському поліцейські служби освітньої безпеки вдосконалювали навички емоційної підтримки

Поліцейські служби освітньої безпеки Кам’янського продовжують підвищувати свій професійний рівень, аби краще розуміти потреби громадян…

5 години ago