Складається такий апетитний пиріг з розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити найкращу комбінацію.
Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайні інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що справу зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика.
Складові
Яйце 2 шт., Цукор 120 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 250 г, Вершкове масло 90 г, Сіль 1 брыб., Яблуко 500 г, Лимонний сік 3 ст. л., Сметана 400 г, Кукурудзяний крохмаль 30 г.
Приготування
1. З’єднайте пшеничне борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетріть все в крихту. Відокремте від неї третину. Покладіть меншу частину крихти в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.
2. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків 40 г цукру. Ретельно перемішайте. Влийте яєчну суміш до пшеничного крихти. Добре все перемішайте до однорідності. Застеліть форму для випікання пекарським папером. Викладіть у неї більшу частину тіста, формуючи бортики. Надішліть форму в холодильник на 20 хвилин.
3. Приготуйте фруктову начинку. Промийте яблука. Видаліть насіння і наріжте кубиками фрукти. Додайте до яблук лимонний сік. Добре перемішайте.
4. Викладіть яблука на сковороду. Додайте до них 40 г цукру. Добре все перемішайте. Тушкуйте фрукти на невеликому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуючи.
5. Приготуйте крем-суфле. У глибокій ємності з’єднайте яєчні білки з 40 г звичайного та 1 ч. л. ванільного цукру. Збийте до стійких піків. Додайте сметану та кукурудзяний крохмаль. Збийте все до пишної однорідної маси.
6. У форму з тыстом викладіть яблука, що охолонули, рівномірно їх розподіляючи. Зверху помістіть крем-суфле, вирівнюючи його лопаткою. Присипте пшеничною крихтою верх пирога.
7. Выдправте форму в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Як тільки ви дістанете пиріг із духовки, його пишнота може вразити. Через кілька хвилин, коли верхівка трохи охолоне, випічка осяде. Попри це десерт не втратить своєї повітряної текстури.
Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…
У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…
У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…
Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…
У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…
Літо - ідеальна пора, щоб заготовити на зиму улюблені ягоди. З настанням холодів баночка смачного…