Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучний пиріг із суфле

Якщо вам встигла набриднути класична шарлотка, представляємо вашый увазі розкішний яблучний пиріг із суфле. Це напрочуд смачна випічка, від дивовижного аромату якої голова може піти обертом.

Складається такий апетитний пиріг з розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити найкращу комбінацію.

Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайні інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що справу зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика.

Складові
Яйце 2 шт., Цукор 120 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 250 г, Вершкове масло 90 г, Сіль 1 брыб., Яблуко 500 г, Лимонний сік 3 ст. л., Сметана 400 г, Кукурудзяний крохмаль 30 г.

Приготування
1. З’єднайте пшеничне борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетріть все в крихту. Відокремте від неї третину. Покладіть меншу частину крихти в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.

2. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків 40 г цукру. Ретельно перемішайте. Влийте яєчну суміш до пшеничного крихти. Добре все перемішайте до однорідності. Застеліть форму для випікання пекарським папером. Викладіть у неї більшу частину тіста, формуючи бортики. Надішліть форму в холодильник на 20 хвилин.

3. Приготуйте фруктову начинку. Промийте яблука. Видаліть насіння і наріжте кубиками фрукти. Додайте до яблук лимонний сік. Добре перемішайте.

4. Викладіть яблука на сковороду. Додайте до них 40 г цукру. Добре все перемішайте. Тушкуйте фрукти на невеликому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуючи.
5. Приготуйте крем-суфле. У глибокій ємності з’єднайте яєчні білки з 40 г звичайного та 1 ч. л. ванільного цукру. Збийте до стійких піків. Додайте сметану та кукурудзяний крохмаль. Збийте все до пишної однорідної маси.

6. У форму з тыстом викладіть яблука, що охолонули, рівномірно їх розподіляючи. Зверху помістіть крем-суфле, вирівнюючи його лопаткою. Присипте пшеничною крихтою верх пирога.

7. Выдправте форму в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Як тільки ви дістанете пиріг із духовки, його пишнота може вразити. Через кілька хвилин, коли верхівка трохи охолоне, випічка осяде. Попри це десерт не втратить своєї повітряної текстури.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському пройде “Ду-ду Fest”

Городян запрошують на ІІ Міський фестиваль духової музики “Ду-ду Fest”. Не пропустіть яскраву подію осені…

40 хв. ago

Аліна Гросу презентувала пристрасний кліп (відео)

Українська співачка GROSU, вона ж Аліна Гросу, презентувала чуттєву історію про кохання, де переплітаються пристрасть і гордість. Це вже друга…

60 хв. ago

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: застуда атакує, ковід іде на спад

Подробиці повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "COVID-19 поступово відступає. За минулий тиждень в…

1 годину ago

У Кам’янському чоловік помер на зупинці громадського транспорту

У понеділок, 13 жовтня, у Кам'янському на зупинці громадського транспорту раптово помер чоловік.  Про це…

2 години ago

Юна скрипалька з Кам’янського здобула перемогу на престижному конкурсі “Оберіг”

Сердечно вітаємо обдаровану вихованку Кам’янської школи мистецтв №5 Алісу Зінченку з чудовим досягненням! Вона виборола перше…

2 години ago

Рецепт дня: Млинці всього з двох інгредієнтів

Якщо ви коли-небудь задавалися питанням, чи можна зробити млинці без борошна, то відповідь - так.…

2 години ago