Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучний пиріг із суфле

Якщо вам встигла набриднути класична шарлотка, представляємо вашый увазі розкішний яблучний пиріг із суфле. Це напрочуд смачна випічка, від дивовижного аромату якої голова може піти обертом.

Складається такий апетитний пиріг з розсипчастого тіста, соковитого яблучного прошарку і ніжного крему. Поєднання цих трьох складових неймовірно вдале. Важко уявити найкращу комбінацію.

Фішка цієї фантастичної випічки в повітряному кремі, для приготування якого потрібні звичайні інгредієнти. Важливо лише ретельно збити яєчні білки до міцних піків, і вважай, що справу зроблено. Зробити це можна навіть без міксера. Ви отримаєте пишну піну і за допомогою звичайного вінчика.

Складові
Яйце 2 шт., Цукор 120 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 250 г, Вершкове масло 90 г, Сіль 1 брыб., Яблуко 500 г, Лимонний сік 3 ст. л., Сметана 400 г, Кукурудзяний крохмаль 30 г.

Приготування
1. З’єднайте пшеничне борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте нарізане невеликими шматочками охолоджене вершкове масло. Перетріть все в крихту. Відокремте від неї третину. Покладіть меншу частину крихти в пакет і відправте в морозилку на 15 хвилин.

2. Відокремте білки від жовтків. Додайте до жовтків 40 г цукру. Ретельно перемішайте. Влийте яєчну суміш до пшеничного крихти. Добре все перемішайте до однорідності. Застеліть форму для випікання пекарським папером. Викладіть у неї більшу частину тіста, формуючи бортики. Надішліть форму в холодильник на 20 хвилин.

3. Приготуйте фруктову начинку. Промийте яблука. Видаліть насіння і наріжте кубиками фрукти. Додайте до яблук лимонний сік. Добре перемішайте.

4. Викладіть яблука на сковороду. Додайте до них 40 г цукру. Добре все перемішайте. Тушкуйте фрукти на невеликому вогні протягом 10 хвилин, активно помішуючи.
5. Приготуйте крем-суфле. У глибокій ємності з’єднайте яєчні білки з 40 г звичайного та 1 ч. л. ванільного цукру. Збийте до стійких піків. Додайте сметану та кукурудзяний крохмаль. Збийте все до пишної однорідної маси.

6. У форму з тыстом викладіть яблука, що охолонули, рівномірно їх розподіляючи. Зверху помістіть крем-суфле, вирівнюючи його лопаткою. Присипте пшеничною крихтою верх пирога.

7. Выдправте форму в розігріту до 170 градусів духовку на 40-45 хвилин. Готово!
Як тільки ви дістанете пиріг із духовки, його пишнота може вразити. Через кілька хвилин, коли верхівка трохи охолоне, випічка осяде. Попри це десерт не втратить своєї повітряної текстури.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

6 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

7 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago