Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Заливний пиріг із кабачків із сиром

Якщо ви вперше спробуєте цей пиріг з кабачків, інші страви з цим корисним овочом відійдуть на другий план. Тепер будете рідше смажити зелененькі чи скручувати їх у рулетики. Виявляється, приготувати кабачковий пиріг куди простіше та смачніше! Обов’язково беріть рецепт на замітку.

Якщо слово «пиріг» у вас незмінно асоціюється з метушнею з тістом, забудьте про це. У цьому випадку тісто готове за 3 хвилини. Вам потрібно лише змішати всі інгредієнти до однорідності. Жодних дріжджів і розпушувача, жодних «підйомів» і «настоянок». У цьому й принадність заливного пирога!

Для тих, хто вже зневірився знайти нові смачні рецепти приготування кабачків, цей рецепт точно для вас. До речі, замість твердого сиру фета ви можете використовувати будь-який інший сир. Головне, щоб на пирозі з кабачками та помідорами вийшла апетитна сирна «ковдра».

Складові
Кабачок 4 шт., Соняшникова олія 50 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Панірувальні сухарі 2 ст. л., Яйце 5 шт., Кефір 350 мл, Пшеничне борошно 2 скл., Сода 0,5 ч. л., Зелена цибуля 2 пуч., Помідор 3 шт., Сир фета до смаку.

Приготування
1. Кабачки наріжте товстими шайбами. Полийте їх 30 мл олії, посоліть, поперчіть, додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

2. Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть кабачки в один шар. Випікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

3. Яйця змішайте з соняшниковою олією, сіллю, перцем і кефіром.

4. Всипте в яєчну суміш борошно та соду. Замісіть рідке тісто і додайте в нього нарізану зелену цибулю.

5. Залийте приготовлені кабачки тістом, рівномірно розподіліть його поверхнею. На тісто викладіть тонко нарізані помідори. Відправте форму випікатися при тій же температурі ще 25 хвилин.

6. Твердий сир фета натріть на тертці. Посипте приготований пиріг і поверніть його на 10 хвилин у духовку.

Як бачите, технологія приготування пирога з кабачків із сиром дуже проста. Наріжте овоч, покладіть його у форму, залийте тістом і відправте в духовку. Страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Запечений кабачковий пиріг можна подавати як самостійну страву або як закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

6 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

6 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

7 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

7 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

8 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

8 години ago