Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Заливний пиріг із кабачків із сиром

Якщо ви вперше спробуєте цей пиріг з кабачків, інші страви з цим корисним овочом відійдуть на другий план. Тепер будете рідше смажити зелененькі чи скручувати їх у рулетики. Виявляється, приготувати кабачковий пиріг куди простіше та смачніше! Обов’язково беріть рецепт на замітку.

Якщо слово «пиріг» у вас незмінно асоціюється з метушнею з тістом, забудьте про це. У цьому випадку тісто готове за 3 хвилини. Вам потрібно лише змішати всі інгредієнти до однорідності. Жодних дріжджів і розпушувача, жодних «підйомів» і «настоянок». У цьому й принадність заливного пирога!

Для тих, хто вже зневірився знайти нові смачні рецепти приготування кабачків, цей рецепт точно для вас. До речі, замість твердого сиру фета ви можете використовувати будь-який інший сир. Головне, щоб на пирозі з кабачками та помідорами вийшла апетитна сирна «ковдра».

Складові
Кабачок 4 шт., Соняшникова олія 50 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Панірувальні сухарі 2 ст. л., Яйце 5 шт., Кефір 350 мл, Пшеничне борошно 2 скл., Сода 0,5 ч. л., Зелена цибуля 2 пуч., Помідор 3 шт., Сир фета до смаку.

Приготування
1. Кабачки наріжте товстими шайбами. Полийте їх 30 мл олії, посоліть, поперчіть, додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

2. Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть кабачки в один шар. Випікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

3. Яйця змішайте з соняшниковою олією, сіллю, перцем і кефіром.

4. Всипте в яєчну суміш борошно та соду. Замісіть рідке тісто і додайте в нього нарізану зелену цибулю.

5. Залийте приготовлені кабачки тістом, рівномірно розподіліть його поверхнею. На тісто викладіть тонко нарізані помідори. Відправте форму випікатися при тій же температурі ще 25 хвилин.

6. Твердий сир фета натріть на тертці. Посипте приготований пиріг і поверніть його на 10 хвилин у духовку.

Як бачите, технологія приготування пирога з кабачків із сиром дуже проста. Наріжте овоч, покладіть його у форму, залийте тістом і відправте в духовку. Страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Запечений кабачковий пиріг можна подавати як самостійну страву або як закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

В школах Кам’янського працюють офіцери поліції (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов В школах Кам’янського дітей захищають представники поліції. Сьогодні…

8 години ago

На Дніпропетровщині дерево роздавило металевий гараж

У Кривому Розі, на вулиці Степана Тільги, високе дерево, не витримавши поривів вітру, впало та…

11 години ago

Гурт “Океан Ельзи” випустив пісню та кліп про Мукачево (відео)

Гурт "Океан Ельзи" 17 вересня випустив пісню та кліп "Мукачево". Це перший сингл з їхнього…

12 години ago

У музеї Кам’янського запрацювала нова виставка

Днями в музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка "Епоха. Людина. Портрет", на якій представлена творчість…

12 години ago

У Кам’янському нагородили учнів мистецьуої школи №2 (відео)

На урочистому заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відвідав мистецьку школу №2. Вручив дипломи і…

12 години ago

У Кам’янському 19 та 22 вересня вимикатимуть світло: адреси

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

12 години ago