Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Заливний пиріг із кабачків із сиром

Якщо ви вперше спробуєте цей пиріг з кабачків, інші страви з цим корисним овочом відійдуть на другий план. Тепер будете рідше смажити зелененькі чи скручувати їх у рулетики. Виявляється, приготувати кабачковий пиріг куди простіше та смачніше! Обов’язково беріть рецепт на замітку.

Якщо слово «пиріг» у вас незмінно асоціюється з метушнею з тістом, забудьте про це. У цьому випадку тісто готове за 3 хвилини. Вам потрібно лише змішати всі інгредієнти до однорідності. Жодних дріжджів і розпушувача, жодних «підйомів» і «настоянок». У цьому й принадність заливного пирога!

Для тих, хто вже зневірився знайти нові смачні рецепти приготування кабачків, цей рецепт точно для вас. До речі, замість твердого сиру фета ви можете використовувати будь-який інший сир. Головне, щоб на пирозі з кабачками та помідорами вийшла апетитна сирна «ковдра».

Складові
Кабачок 4 шт., Соняшникова олія 50 мл, Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Панірувальні сухарі 2 ст. л., Яйце 5 шт., Кефір 350 мл, Пшеничне борошно 2 скл., Сода 0,5 ч. л., Зелена цибуля 2 пуч., Помідор 3 шт., Сир фета до смаку.

Приготування
1. Кабачки наріжте товстими шайбами. Полийте їх 30 мл олії, посоліть, поперчіть, додайте панірувальні сухарі і перемішайте.

2. Застеліть форму для випікання пергаментом, викладіть кабачки в один шар. Випікайте 20 хвилин у розігрітій до 180 °С духовці.

3. Яйця змішайте з соняшниковою олією, сіллю, перцем і кефіром.

4. Всипте в яєчну суміш борошно та соду. Замісіть рідке тісто і додайте в нього нарізану зелену цибулю.

5. Залийте приготовлені кабачки тістом, рівномірно розподіліть його поверхнею. На тісто викладіть тонко нарізані помідори. Відправте форму випікатися при тій же температурі ще 25 хвилин.

6. Твердий сир фета натріть на тертці. Посипте приготований пиріг і поверніть його на 10 хвилин у духовку.

Як бачите, технологія приготування пирога з кабачків із сиром дуже проста. Наріжте овоч, покладіть його у форму, залийте тістом і відправте в духовку. Страва виходить не тільки смачною, а й корисною. Запечений кабачковий пиріг можна подавати як самостійну страву або як закуску. Смачного!

Олена

Recent Posts

На Донеччині загинув захисник з Кам’янського

Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "7 травня в бою поблизу населеного пункту Володимирівка…

10 хв. ago

Масштабна пожежа під Кам’янським: спалахнув житловий будинок

Вночі 19 листопада, на вулиці Тургенєва селища Мала Петриківка Дніпровського району, виникла пожежа. Горів житловий…

15 хв. ago

Підлітків Кам`янського запрошують до конкурсу «16 днів – 16 кроків до світу без насильства»

Ювенальна поліція України оголосила старт Всеукраїнського інформаційно-просвітницького творчого конкурсу, який проводиться у межах щорічної акції…

15 хв. ago

“Танці з зірками” після чотирирічної перерви повертаються на “1+1 Україна”

Вперше за чотири роки один з найулюбленіших проєктів мільйонів українців "Танці з зірками" повертається на…

43 хв. ago

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

1 годину ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

2 години ago