Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосовий пиріг на кефірі

Один із найвідоміших видів випічки в Німеччині — кухен з цукровою скоринкою. Виходить такий пиріг дуже солодким і дуже смачним. Тому втриматися і не взяти наступний шматочок таких ласощів досить важко. Як же готується ароматний кокосовий пиріг на кефірі за німецьким рецептом?

Для цього вам слід використовувати найдоступніші продукти, більшість з яких ви точно зможете знайти у себе на кухні. Ось чому такий десерт можна випікати екстрено (до приходу гостей). Не доведеться ні бігти в магазин за інгредієнтами, ні витрачати багато часу на приготування.

Невеликий нюанс. Щоб у процесі не підгоріла цукрова скоринка пирога, обов’язково використовуйте фольгу. Накрийте нею вміст форми після 15 хвилин випікання. Так вам вдасться уникнути одержання горілої верхівки десерту.

Складові
Кефір 250 мл, Цукор 250 г, Пшеничне борошно 240 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 0,25 ч. л., Яйце 1 шт., Кокосова стружка 100 г.

Приготування
1. У глибоку миску вливаємо кефір. Всипаємо 100 г цукру. Вбиваємо яйце. Злегка збиваємо все вінчиком до однорідності. Всипаємо ванільний цукор та сіль. Знову добре перемішуємо.

2. Просіюємо в кефірну суміш пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчкиа до однорідної маси.

3. Готуємо посипання. У глибоку ємність всипаємо кокосову стружку. Додаємо 150 г цукру. Гарненько їх перемішуємо.

4. Застилаємо дно форми для випікання пергаментом. Змащуємо її боки олією. Викладаємо у форму тісто і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.

5. Посипаємо верх пирога кокосово-цукровою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо пиріг фольгою. Відправляємо його до духової шафи ще на 15 хвилин.

Щоб випічка відзначалася особливою ніжністю, радимо взяти ще 200 мл вершків. Дістаньте пиріг із духовки. Зробіть кілька проколів у ньому, використовуючи дерев’яну шпажку. Потім полийте гарячу випічку вершками жирністю 10%. Як тільки пиріг охолоне, його можна буде нарізати та подавати до столу. Випічка, що просочилася, матиме ніжний вершковий смак і чудовий аромат.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині пʼяний чоловік впав у каналізаційний люк

У Тернівському районі Кривого Рогу пʼяний чоловік впав у відкритий каналізаційний люк. Про це передає "Відомо" з…

6 хв. ago

У Дніпрі судитимуть чоловіка за продаж саморобної зброї через Інтернет

49-річного мешканця Дніпра викрили у незаконному зберіганні та збуті вогнепальної зброї, виготовленої кустарним способом. Під…

1 годину ago

Над Дніпропетровщиною збили 14 безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі та під ранок оборонці неба збили над…

1 годину ago

У Кам’янському все спокійно

Про ситуацію в місті повідомив мер Андрій Білоусов. "Вночі у нашому місті минулося без надзвичайних…

1 годину ago

Гороскоп на 4 липня 2025 року

Дрібні — навіть дуже важливі — справи краще відкласти на потім, цього дня на їхній успіх розраховувати не доводиться. Також,…

2 години ago

Для юних футболістів Кам’янського провели перший тренінг-семінар

Подробиці розповів директор дитячо-юнацької футбольної школи «Надія» Едуард Коряк. "Незважаючи на канікули дітей та відпустки…

2 години ago