Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Кокосовий пиріг на кефірі

Один із найвідоміших видів випічки в Німеччині — кухен з цукровою скоринкою. Виходить такий пиріг дуже солодким і дуже смачним. Тому втриматися і не взяти наступний шматочок таких ласощів досить важко. Як же готується ароматний кокосовий пиріг на кефірі за німецьким рецептом?

Для цього вам слід використовувати найдоступніші продукти, більшість з яких ви точно зможете знайти у себе на кухні. Ось чому такий десерт можна випікати екстрено (до приходу гостей). Не доведеться ні бігти в магазин за інгредієнтами, ні витрачати багато часу на приготування.

Невеликий нюанс. Щоб у процесі не підгоріла цукрова скоринка пирога, обов’язково використовуйте фольгу. Накрийте нею вміст форми після 15 хвилин випікання. Так вам вдасться уникнути одержання горілої верхівки десерту.

Складові
Кефір 250 мл, Цукор 250 г, Пшеничне борошно 240 г, Розпушувач 1 ч. л., Ванільний цукор 10 г, Сіль 0,25 ч. л., Яйце 1 шт., Кокосова стружка 100 г.

Приготування
1. У глибоку миску вливаємо кефір. Всипаємо 100 г цукру. Вбиваємо яйце. Злегка збиваємо все вінчиком до однорідності. Всипаємо ванільний цукор та сіль. Знову добре перемішуємо.

2. Просіюємо в кефірну суміш пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста. Перемішуємо всі інгредієнти за допомогою ручного вінчкиа до однорідної маси.

3. Готуємо посипання. У глибоку ємність всипаємо кокосову стружку. Додаємо 150 г цукру. Гарненько їх перемішуємо.

4. Застилаємо дно форми для випікання пергаментом. Змащуємо її боки олією. Викладаємо у форму тісто і рівняємо його, використовуючи кулінарну лопатку.

5. Посипаємо верх пирога кокосово-цукровою сумішшю, рівномірно її розподіляючи. Відправляємо у розігріту до 180 градусів духовку на 15 хвилин. Потім накриваємо пиріг фольгою. Відправляємо його до духової шафи ще на 15 хвилин.

Щоб випічка відзначалася особливою ніжністю, радимо взяти ще 200 мл вершків. Дістаньте пиріг із духовки. Зробіть кілька проколів у ньому, використовуючи дерев’яну шпажку. Потім полийте гарячу випічку вершками жирністю 10%. Як тільки пиріг охолоне, його можна буде нарізати та подавати до столу. Випічка, що просочилася, матиме ніжний вершковий смак і чудовий аромат.

Олена

Recent Posts

Ця помилка зіпсує ковбасу за два дні: як правильно зберігати її у холодильнику

Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…

18 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть п’яного водія, який збив дитину

Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…

48 хв. ago

Знаки Зодіаку, які досягають більшого поза стосунками та гучними компаніями

У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поранено пʼятьох енергетиків під час атаки дронів

Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…

1 годину ago

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…

2 години ago

На Дніпропетровщині вчителька через ревнощі напала на колегу з ножем

У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…

2 години ago