Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пісний пиріг з вишнею та горіхами

Двоколірний пиріг – це чудовий вибір для сімейного чаювання. Виглядає така випічка дуже ефектно та ошатно. Тому встояти перед шматочком такого десерту неможливо. Випікайте пісний пиріг з вишнею та горіхами, щоб побалувати рідних настільки смачною солодкою стравою.

Навіть під час дотримання посту можна ласувати апетитним десертом. Адже приготування двокольорового пирога передбачає використання вершкового масла, молока чи яєць. Печемо смакоту на мінеральній воді.

Пропонуємо вам додати в тісто для десерту ягоди у власному соку, а також волоські горіхи. З ними готове блюдо матиме і фантастичний зовнішній вигляд. Ну а смак його буде зовсім неперевершений.

Складові
Пшеничне борошно 500 г, Цукор 180 г, Соняшникова олія 200 мл, Розпушувач 15 г, Вода 550 мл, Ванільний цукор 10 г, Какао-порошок 30 г, Сіль 1 щіп., Волоські горіхи 150 г, Вишня 0,5 скл.

Приготування
1. Просіюємо борошно пшеничне в глибоку ємність. Всипаємо до неї цукор, сіль, ванілін та розпушувач. Добре перемішуємо всі інгредієнти, використовуючи ложку або ручний віничок.

2. Вливаємо до сухої суміші 500 мл мінеральної води та олію. Активно все перемішуємо за допомогою віничка до отримання однорідної маси. Розділяємо отримане тісто на 2 рівні частини. До однієї половини всипаємо какао-порошок. Вливаємо ще 50 мл мінеральної води. Ретельно все перемішуємо.

3. Дрібно подрібнюємо волоські горіхи. Їх додаємо в шоколадне тісто, а більшу частину вишні без кісточок – у світлу масу. Перемішуємо окремо 2 види тіста до однорідної маси (окремо).

4. Застилаємо форму для випікання пергаментом. Виливаємо в неї шоколадне тісто. Зверху викладаємо білу масу. Рівномірне її розподіляємо. Поміщаємо вишні, що залишилися.
5. Розігріваємо духову шафу до 170 градусів. Відправляємо форму з пирогом на 40-50 хвилин. Ароматна випічка готова!

За бажанням посипте пиріг цукровою пудрою, а потім наріжте його на квадратні шматочки. Якщо ви готуватимете таку солодку страву у формі 20 на 30 см, у вас вийде в міру висока і дуже гарна випічка.

Олена

Recent Posts

УЗ зробить подорожі з тваринами зручнішими: як і коли зміняться правила перевезення собак

“Укрзалізниця” ініціювала оновлення до правил перевезення тварин у поїздах, про які говорили ще у березні. Тому…

27 хв. ago

4 липня у Дніпрі оголошено День трауру

Сьогодні близько 9-ї ранку росія здійснила масовану комбіновану атаку по Дніпру, в якій були задіяні…

28 хв. ago

Рецепт дня: Циганське вишневе варення

Без пускання соку, звичайно, не обійдеться. Як будемо це робити, зараз докладно розповімо, а перед…

33 хв. ago

У Кам’янському оголошено збір натуральної допомоги

Кам'янська місцева організація Товариства Червоного Хреста України прагне допомогти людям, які опинилися в складних життєвих…

56 хв. ago

Холлі Беррі навчає Марка Волберга бойовим навичкам у фільмі “Союз” (відео)

Онлайн-кінотеатр Netflix представив трейлер комедійного бойовика "Союз" (The Union) з Марком Волбергом та Холлі Беррі…

1 годину ago

Вже четверо загиблих у Дніпрі, зросла кількість постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "4 загиблих через вранішню атаку росіян на Дніпро.…

2 години ago