Рецепт дня: Глянсові курячі крильця з рисом

Приготувати вечерю для великої родини – справа непроста та довга. Пропонуємо запекти курячі крильця з рисом у духовці — страва завжди виручає! На приготування витратите рівно 20 хвилин, решту робить духовка. Куряче м’ясо з гарніром виходить дуже смачним, корисним та поживним.

Безумовно, кожне м’ясо потребує маринаду. Але варто відмовитися від меду, майонезу, сметани та соєвого соусу в цьому випадку. Просто витримайте крила в олії та спеціях, поки готуєте рис. Запечені курячі крильця виходять рум’яними та глянсовими, з ніжною скоринкою.

Вказана кількість часу для запікання курячих крил з рисом робить гарнір м’яким та ніжним. Але якщо ви хочете зрештою отримати розсипчастий рис, зменшіть час до 40 хвилин з фольгою і 20 хвилин без фольги.

Складові
Куряче крило 700 г, Сіль 1,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Приправа для курки за смаком, Рис 350 г, Вода 700 мл, Цибуля 1 шт., Морква 1 шт., Часник 5 зуб., Лавровий лист 2 шт.

Приготування
1. Розріжте крильця на 2 частини, залийте їх олією, додайте 1 ч. л. солі, перець та спеції. Перемішайте інгредієнти, накрийте плівкою та залиште на 30 хвилин.

2. Тим часом підготуємо рис. Моркву натріть на тертці, а цибулю наріжте кубиками. Розігрійте на сковороді олію, обсмажте цибулю. Потім додайте моркву та готуйте ще 1 хвилину.

3. Всипте промитий рис та перемішайте інгредієнти. Посоліть і поперчіть до смаку і зніміть сковороду з вогню.

4. Змастіть форму для випікання олією, всипте туди підготовлений рис і залийте його водою.
5. Зверху викладіть крильця, лавровий лист і зубчики часнику. Накрийте форму фольгою та випікайте при 200 °С 1 годину. Потім зніміть фольгу і поверніть форму в духовку ще на 30 хвилин.

Вечеря з курячих крилець і рису – це проста страва з найдоступніших інгредієнтів. Лавровий лист грає свою роль, надаючи продуктам насиченості смаку та аромату, а часник додає нотку пікантності. Крім того, м’ясо виходить ніжнішим і кориснішим без смаження в олії. Смачного!

Вам буде цікаво

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *