Тісто для ласощів не містить яєць, зате в ньому є горілка. Звідси й назва. Алкоголь часто додають у випічку, щоб зробити її більш повітряною. По суті, горілка замінює розпушувач. Підійде й інший міцний алкоголь, наприклад, ром.
Складові
Смалець 125 г, Вершкове масло 125 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 300 г, Горілка 2 ст. л., Оцет 1 ст. л., Вода 1 ст. л., Цукрова пудра за смаком.
Приготування
1. Покладіть у миску смалець і вершкове масло кімнатної температури, всипте ванільний цукор та борошно. Перетріть тісто руками в крихту.
2. Зробіть у центрі невелике заглиблення та влийте в нього оцет 9%, горілку та воду. Швидко замісіть м’яке тісто.
3. Припорошіть стіл борошном, викладіть тісто і розкотіть його в пласт товщиною 0,5-1 см. За допомогою форм виріжте печиво, форма може бути будь-якою. Обрізки тіста зберіть і розкотіть повторно.
4. Перенесіть заготовки на лист, застелений пергаментом. Випікайте печиво 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Воно має залишитися світлим. Поки гаряче, обваляйте в цукровій пудрі.
Так як у складі тіста цукру немає, шар пудри має бути солідним. Таке розсипчасте печиво довго не черствіє. Якщо викласти його в герметичний контейнер і прибрати в темне місце, випічка може зберігатися там кілька тижнів.
Правильне зберігання ковбаси вдома може продовжити строк її придатності. Але не всі знають головні правила.…
Керівник Самарівської окружної прокуратури повідомив про підозру 27-річному місцевому мешканцю у порушенні правил безпеки дорожнього…
У світі, де нас постійно закликають бути соціальними, товариськими та «відкритими новим зв'язкам», зізнатися в…
Ворог вдарив по території одного з підрозділів ДТЕК. Постраждала бригада, яка саме знаходилась на об’єкті.…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 19 по 26 листопада 2025 року. Музей…
У вівторок, 18 листопада, у Новопокровській громаді Дніпропетровської області сталася різанина прямо у школі. Там…