Тісто для ласощів не містить яєць, зате в ньому є горілка. Звідси й назва. Алкоголь часто додають у випічку, щоб зробити її більш повітряною. По суті, горілка замінює розпушувач. Підійде й інший міцний алкоголь, наприклад, ром.
Складові
Смалець 125 г, Вершкове масло 125 г, Ванільний цукор 1 ч. л., Пшеничне борошно 300 г, Горілка 2 ст. л., Оцет 1 ст. л., Вода 1 ст. л., Цукрова пудра за смаком.
Приготування
1. Покладіть у миску смалець і вершкове масло кімнатної температури, всипте ванільний цукор та борошно. Перетріть тісто руками в крихту.
2. Зробіть у центрі невелике заглиблення та влийте в нього оцет 9%, горілку та воду. Швидко замісіть м’яке тісто.
3. Припорошіть стіл борошном, викладіть тісто і розкотіть його в пласт товщиною 0,5-1 см. За допомогою форм виріжте печиво, форма може бути будь-якою. Обрізки тіста зберіть і розкотіть повторно.
4. Перенесіть заготовки на лист, застелений пергаментом. Випікайте печиво 20-25 хвилин при температурі 180 градусів. Воно має залишитися світлим. Поки гаряче, обваляйте в цукровій пудрі.
Так як у складі тіста цукру немає, шар пудри має бути солідним. Таке розсипчасте печиво довго не черствіє. Якщо викласти його в герметичний контейнер і прибрати в темне місце, випічка може зберігатися там кілька тижнів.
На Дніпропетровщині протягом доби вогонь знищив 40 гектар наземних екосистем. Вогнеборці ліквідували 38 займань сухої…
У Кам’янському підведено підсумки Х відкритого міського фотоконкурсу дитячої фотографії «ОБ’ЄКТИВна реальність». У конкурсі взяли…
Про це позповів голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері агресор вдарив по Нікопольщині. З важкої артилерії…
Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…
27 вересня у Камʼянському відбувся відкритий Чемпіонат міста зі стрибків на акробатичній доріжці. У змаганнях…
Центр позашкільної роботи та дитячої творчості Кам'янського запрошує всіх маленьких кам'янчан на квест до Дня…