Categories: Культура

В Музеї Кам’янського відкрилась фотовиставка “Портрети Маріуполя: Історії, які надихають”

14 червня в Музеї історії міста Кам’янське було презентовано фотовиставку “Портрети Маріуполя: Історії, які надихають”, героями якої стали 27 переселенців і переселенок, життя яких змінило повномасштабне вторгнення російської федерації.

Як зазначають у музеї, ідея цього проєкту зародилася навесні 2022 року, у той тривожний та напружений час, коли люди масово намагалися виїхати з облоги Маріуполя, повідомляє ktoday.com.ua.

Тоді не тільки військова, але й і інформаційна блокада міста призвела до того, що світ не знав певною мірою про злочини росіян в цьому українському місті та навіть не уявляв загальний масштаб трагедії.  Під ударами російських бомб та снарядів маріупольці втрачали не тільки рідних та друзів, але й дорогоцінні символи, які дарують відчуття дому… У багатьох мешканців Маріуполя згоріли дитячі, весільні родинні світлини, сімейні реліквії, які роками зберігалися у родинах.

З урахуванням цього виникла ідея проєкту, головна мета якого полягала в зборі та поширенні історій маріупольців і створенні портретів героїв і героїнь.

Ці фотопортрети мають стати початком нових фотоальбомів, нових сторінок життя, нових поглядів в майбутнє, – говориться на сторінці музею у Фейсбук

Проєкт створений ГО “Простір Марії”, членкині якої також є переселенками з Маріуполя. Під час відкриття виставки з вітальним словом виступив директор Центру підтримки переселенців “ЯМаріуполь” Юрій Тохтар, а кураторка проєкту Алевтина Швецова провела екскурсію по виставці й представила документальний фільм “Портрети Маріуполя”.

Виставка працюватиме до 1 серпня 2024 року, вхід на неї вільний.

Margaret

Recent Posts

На Дніпропетровщині зіштовхнулися вантажівка та мікроавтобус: більше 20 людей постраждали

Вранці, 24 червня, на перехресті вулиці Нікопольське шосе та проспекту Металургів Металургійного району Кривого Рогу,…

4 секунди ago

Замовив прикрасу і втік з нею: у Дніпрі затримали грабіжника

Поліцейські Дніпра повідомили про підозру грабіжнику. Чоловік прийшов до відділення пошти  отримати посилку. Однак після тривалого…

4 хв. ago

Кам’янчан запрошують на стрітбольний турнір

28 червня у Кам’янському, на спортивному майданчику Центрального парку, пройде турнір зі стрітболу до Дня…

27 хв. ago

Ольга Мартиновська показалася топлес у душі і зіткнулася з критикою

Суддя кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Мартиновська поділилася з шанувальниками пікантними знімками, зробленими в селі. Так, у фотоблогу Мартиновська…

57 хв. ago

Кам’янське втратило двох захисників

Трагічну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "16 червня поблизу населеного пункту Липці на Харьківщині під час…

1 годину ago

Скандал з Тищенком у Дніпрі: з’явилися подробиці про учасників нападу

20 червня у Дніпро вдруге приїхав з “рейдами” проти ботоферм нардеп Микола Тищенко. Однак візит депутата…

1 годину ago