Categories: Це цікаво

Рецепт дня: «П’яні» помідори на зиму

Горілка та помідори можуть бути як напоєм та закускою до нього, так і компонентами для чудової зимової заготівлі. Ніколи не поєднували ці інгредієнти в одній страві? Що ж, настав час спробувати щось нове. Помідори «П’яні», рецептом яких ми сьогодні поділимося, точно зведуть вас з розуму. Так вони смачні!

Щоб закрити на зиму томати даним способом, вам знадобиться невелика кількість горілки. Одна чайна ложка цього алкогольного напою зробить смак помідорів більш насиченим, а аромат значно сильніший. До того ж, зберігається така заготівля дуже довго.

Готуючи томати за цим рецептом, можна використовувати ще й моркву. За бажання візьміть цей овоч і очистіть його від шкірки. Наріжте хрумку моркву тонкими кружальцями і додайте їх до томатів. Цей додатковий інгредієнт буде доречним.

Складові
Помідор 650 г, Горілка 1 ч. л., Оцет 0,5 ст. л., Вода 350 мл, Цукор1 ст. л., Сіль 0,5 ст. л., Парасольки кропу 3 шт., Гвоздика 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 1 шт., Чорний перець (горошком) 3 шт.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її кільцями. Покладіть цибулю на дно стерилізованої банки.

2. Очистити часник. Також помістіть його на дно банки. Додайте парасольки кропу та лавровий лист. Укладіть у банку гвоздику і горошинки чорного перцю. Візьміть невеликі томати або помідори чері. Промийте їх. Зробіть проколи в ділянці плодоніжки, використовуючи зубочистку. Щільно покладіть томати в банку.

3. Приготуйте маринад. Влийте у каструлю воду. Додайте сіль та цукор. Відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Через 3 хвилини влийте горілку і 9% оцет.

4. Залийте помідори киплячим маринадом. Накрийте їх кришкою. Помістіть банку в каструлю, дно якої застелено рушником.
Влийте воду до плічок ємності і доведіть її до кипіння. Стерилізуйте заготівлю протягом 15 хвилин.

5. Щільно закрийте банку кришкою. Переверніть її вгору дном і укутайте рушником. Залишіть на кухні для остигання на ніч.

Ми знаємо, як важко чекати на початок сезону відкриття зимових заготовок. Будемо чесні, не завжди виходить дочекатися грудня, щоби почати дегустацію таких апетитних помідорів. Рука сама тягнеться за ключем для відкриття кришок.

Олена

Recent Posts

Педагоги Камʼянського вибороли понад 50 нагород на обласному Фестивалі педагогічних інновацій

Нещодавно було підбито підсумки Фестивалю педагогічних інновацій освітян Дніпропетровщини .«EDU_FEST Dnipro – 2025». З метою…

11 години ago

Люди з інвалідністю: хто з кам’янчан має пройти повторний огляд з квітня 2025 року

В Україні впроваджено нову систему оцінювання повсякденного функціонування особи — це сучасний підхід, який дозволяє…

12 години ago

Представниця з Кам’янського взяла участь у Міжнародній конференції про російський імперіалізм

Нещодавно у Кракові, на базі Педагогічного університету ім. Комісії Національної Освіти, відбулася знакова Міжнародна конференція…

13 години ago

Джастін та Гейлі Бібери розлучилися після шести років шлюбу

Канадійський співак Джастін Бібер розлучився з американською моделлю Гейлі, з якою шість років прожив у шлюбі. Принаймні, саме…

13 години ago

Камʼянські випускники успішно склали НМТ

В Україні завершилася основна сесія національного мультипредметного тесту. Серед найкращих, 8 учнів Камʼянського, які за…

14 години ago

Перелік укриттів Кам`янського (станом на 18.06.2025)

До уваги мешканців міста, надаємо перелік укриттів у Кам’янському, актуальний на 18.06.2025 рік. 1  вул. Олени…

14 години ago