Categories: Це цікаво

Рецепт дня: «П’яні» помідори на зиму

Горілка та помідори можуть бути як напоєм та закускою до нього, так і компонентами для чудової зимової заготівлі. Ніколи не поєднували ці інгредієнти в одній страві? Що ж, настав час спробувати щось нове. Помідори «П’яні», рецептом яких ми сьогодні поділимося, точно зведуть вас з розуму. Так вони смачні!

Щоб закрити на зиму томати даним способом, вам знадобиться невелика кількість горілки. Одна чайна ложка цього алкогольного напою зробить смак помідорів більш насиченим, а аромат значно сильніший. До того ж, зберігається така заготівля дуже довго.

Готуючи томати за цим рецептом, можна використовувати ще й моркву. За бажання візьміть цей овоч і очистіть його від шкірки. Наріжте хрумку моркву тонкими кружальцями і додайте їх до томатів. Цей додатковий інгредієнт буде доречним.

Складові
Помідор 650 г, Горілка 1 ч. л., Оцет 0,5 ст. л., Вода 350 мл, Цукор1 ст. л., Сіль 0,5 ст. л., Парасольки кропу 3 шт., Гвоздика 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 1 шт., Чорний перець (горошком) 3 шт.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її кільцями. Покладіть цибулю на дно стерилізованої банки.

2. Очистити часник. Також помістіть його на дно банки. Додайте парасольки кропу та лавровий лист. Укладіть у банку гвоздику і горошинки чорного перцю. Візьміть невеликі томати або помідори чері. Промийте їх. Зробіть проколи в ділянці плодоніжки, використовуючи зубочистку. Щільно покладіть томати в банку.

3. Приготуйте маринад. Влийте у каструлю воду. Додайте сіль та цукор. Відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Через 3 хвилини влийте горілку і 9% оцет.

4. Залийте помідори киплячим маринадом. Накрийте їх кришкою. Помістіть банку в каструлю, дно якої застелено рушником.
Влийте воду до плічок ємності і доведіть її до кипіння. Стерилізуйте заготівлю протягом 15 хвилин.

5. Щільно закрийте банку кришкою. Переверніть її вгору дном і укутайте рушником. Залишіть на кухні для остигання на ніч.

Ми знаємо, як важко чекати на початок сезону відкриття зимових заготовок. Будемо чесні, не завжди виходить дочекатися грудня, щоби почати дегустацію таких апетитних помідорів. Рука сама тягнеться за ключем для відкриття кришок.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі чоловік їздив містом на Kawasaki, який розшукувався Інтерполом

У Дніпрі патрульні виявили мотоцикл, який перебуває у розшуку. 1 липня вдень патрульні побачили в…

18 хв. ago

Мер Кам’янського провів чергове засідання штабу з підготовки міста до осінньо-зимового періоду

Сьогодні, коли країна живе в складних умовах війни, готуємо Кам’янське до різних сценаріїв проходження майбутнього…

12 години ago

Дніпрянам пояснили, чому зникає мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла у місті

Мобільні оператори називають головну причину – різке зростання навантаження на мережу, коли люди замість Wi-Fi…

14 години ago

На Дніпропетровщині розшукують зниклу жінку

Поліція встановлює місце перебування жительки Новомосковського району Ольги Дземи. 45-річна жінка з 29 червня відсутня…

15 години ago

Олександра Заріцька в мокрому халатику на голе тіло наробила пікантних фото у воді

Солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька потішила пікантним фотосетом, де вона позувала у воді в мокрому халатику. Артистка…

15 години ago

Школа адвокації: успішне завершення проєкту у Кам’янському

У Центрі молодіжних ініціатив завершився проєкт «Школа адвокації», який за підтримки програми «Єднання заради дії» упродовж…

16 години ago