Categories: Це цікаво

Рецепт дня: «П’яні» помідори на зиму

Горілка та помідори можуть бути як напоєм та закускою до нього, так і компонентами для чудової зимової заготівлі. Ніколи не поєднували ці інгредієнти в одній страві? Що ж, настав час спробувати щось нове. Помідори «П’яні», рецептом яких ми сьогодні поділимося, точно зведуть вас з розуму. Так вони смачні!

Щоб закрити на зиму томати даним способом, вам знадобиться невелика кількість горілки. Одна чайна ложка цього алкогольного напою зробить смак помідорів більш насиченим, а аромат значно сильніший. До того ж, зберігається така заготівля дуже довго.

Готуючи томати за цим рецептом, можна використовувати ще й моркву. За бажання візьміть цей овоч і очистіть його від шкірки. Наріжте хрумку моркву тонкими кружальцями і додайте їх до томатів. Цей додатковий інгредієнт буде доречним.

Складові
Помідор 650 г, Горілка 1 ч. л., Оцет 0,5 ст. л., Вода 350 мл, Цукор1 ст. л., Сіль 0,5 ст. л., Парасольки кропу 3 шт., Гвоздика 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 1 шт., Чорний перець (горошком) 3 шт.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її кільцями. Покладіть цибулю на дно стерилізованої банки.

2. Очистити часник. Також помістіть його на дно банки. Додайте парасольки кропу та лавровий лист. Укладіть у банку гвоздику і горошинки чорного перцю. Візьміть невеликі томати або помідори чері. Промийте їх. Зробіть проколи в ділянці плодоніжки, використовуючи зубочистку. Щільно покладіть томати в банку.

3. Приготуйте маринад. Влийте у каструлю воду. Додайте сіль та цукор. Відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Через 3 хвилини влийте горілку і 9% оцет.

4. Залийте помідори киплячим маринадом. Накрийте їх кришкою. Помістіть банку в каструлю, дно якої застелено рушником.
Влийте воду до плічок ємності і доведіть її до кипіння. Стерилізуйте заготівлю протягом 15 хвилин.

5. Щільно закрийте банку кришкою. Переверніть її вгору дном і укутайте рушником. Залишіть на кухні для остигання на ніч.

Ми знаємо, як важко чекати на початок сезону відкриття зимових заготовок. Будемо чесні, не завжди виходить дочекатися грудня, щоби почати дегустацію таких апетитних помідорів. Рука сама тягнеться за ключем для відкриття кришок.

Олена

Recent Posts

Якою буде погода у Кам’янському на Великдень

Синоптикиня Наталія Діденко розповіла, якою буде погода на Вербну неділю, 13 квітня, а також наступної…

31 хв. ago

До пасхальних свят “Укрзалізниця” призначила додатковий швидкий поїзд Київ – Дніпро

Маршрут також стане в нагоді мешканцям Кам’янського. "Укрзалізниця" призначила до Великодня додатковий швидкий поїзд №220/219…

45 хв. ago

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який вбив колишню директорку школи

За даними слідства, підозрюваний побив 76-річну жінку. Від отриманих травм потерпіла померла. Правоохоронці встановили, що…

1 годину ago

У Кам’янському горіла покинута будівля

11 квітня о 12:54 надійшло повідомлення про загорання будівлі, розташованої на вулиці Моршинська Заводського району…

2 години ago

Ветеранський спорт у Кам’янському: як оформити допомогу від держави

Ветеранський спорт зараз стає дедалі важливішим у відновленні, реабілітації та соціалізації наших захисників і захисниць. Ураховуючи…

3 години ago

Над Дніпропетровщиною збили 17 безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері та вночі оборонці неба знищили на Дніпропетровщині…

3 години ago