Categories: Це цікаво

Рецепт дня: «П’яні» помідори на зиму

Горілка та помідори можуть бути як напоєм та закускою до нього, так і компонентами для чудової зимової заготівлі. Ніколи не поєднували ці інгредієнти в одній страві? Що ж, настав час спробувати щось нове. Помідори «П’яні», рецептом яких ми сьогодні поділимося, точно зведуть вас з розуму. Так вони смачні!

Щоб закрити на зиму томати даним способом, вам знадобиться невелика кількість горілки. Одна чайна ложка цього алкогольного напою зробить смак помідорів більш насиченим, а аромат значно сильніший. До того ж, зберігається така заготівля дуже довго.

Готуючи томати за цим рецептом, можна використовувати ще й моркву. За бажання візьміть цей овоч і очистіть його від шкірки. Наріжте хрумку моркву тонкими кружальцями і додайте їх до томатів. Цей додатковий інгредієнт буде доречним.

Складові
Помідор 650 г, Горілка 1 ч. л., Оцет 0,5 ст. л., Вода 350 мл, Цукор1 ст. л., Сіль 0,5 ст. л., Парасольки кропу 3 шт., Гвоздика 1 шт., Цибуля 1 шт., Часник 2 зуб., Лавровий лист 1 шт., Чорний перець (горошком) 3 шт.

Приготування
1. Очистіть цибулю від лушпиння. Наріжте її кільцями. Покладіть цибулю на дно стерилізованої банки.

2. Очистити часник. Також помістіть його на дно банки. Додайте парасольки кропу та лавровий лист. Укладіть у банку гвоздику і горошинки чорного перцю. Візьміть невеликі томати або помідори чері. Промийте їх. Зробіть проколи в ділянці плодоніжки, використовуючи зубочистку. Щільно покладіть томати в банку.

3. Приготуйте маринад. Влийте у каструлю воду. Додайте сіль та цукор. Відправте на плиту. Доведіть вміст каструлі до кипіння. Через 3 хвилини влийте горілку і 9% оцет.

4. Залийте помідори киплячим маринадом. Накрийте їх кришкою. Помістіть банку в каструлю, дно якої застелено рушником.
Влийте воду до плічок ємності і доведіть її до кипіння. Стерилізуйте заготівлю протягом 15 хвилин.

5. Щільно закрийте банку кришкою. Переверніть її вгору дном і укутайте рушником. Залишіть на кухні для остигання на ніч.

Ми знаємо, як важко чекати на початок сезону відкриття зимових заготовок. Будемо чесні, не завжди виходить дочекатися грудня, щоби почати дегустацію таких апетитних помідорів. Рука сама тягнеться за ключем для відкриття кришок.

Олена

Recent Posts

Розпочачвся судовий процес над вбивцею депутата з Кам’янського (відео)

У суді почався розгляд справи про холоднокровну розправу з відомим на Дніпропетровщині бізнесменом, ексдепутатом та…

2 години ago

Цьогоріч на Дніпропетровщині зареєстрували 23 випадки захворювання на кір

На Дніпропетровщині з початку року зафіксували 23 випадки захворювання на кір. Більшість – у Дніпрі.…

3 години ago

У понеділок в Кам’янському відбудеться позачергове засідання виконкому

6 жовтня о 10:00 відбудеться позачергове засідання виконавчого комітету Кам’янської міської ради. До порядку денного включено 7…

3 години ago

У Кам’янському облаштовують тротуарні доріжки (фото)

Бригада і техніка працюють на Лівобережжі. Зокрема, нові бетонні доріжки облаштовують на першому мікрорайоні. Подробиці…

4 години ago

У Кам’янському розпочинається подача проєктів на Бюджет участі 2026

З 6 жовтня починається прийом громадських проєктів для участі в Конкурсі «Бюджет участі. МІСТО» 2026…

4 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.09.2025 по 03.10.2025 було…

5 години ago