Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети на картопляній подушці

Хочеться поласувати смачними котлетками, а ось бажання потім мити плиту від жирних бризок зовсім немає? Не поспішайте зневірятися. Спробуйте запекти соковиті котлети на картопляній подушці. Жодної гори брудного посуду!

Переваги цієї страви в тому, що овочевий гарнір та м’ясне готуються одночасно. Поки котлети з картоплею запікаються в духовці, у вас є час зробити нашвидкуруч легкий салат зі свіжих овочів. Така вітамінна закуска — чудовий додаток до настільки ситної страви.

У запіканні м’яса на картопляній подушці нічого складного. Для цього ви можете використовувати як жаростійку форму, так і звичайне деко. У другому випадку шар з картоплі вийде менш високим, але це не вплине на його смак. Адже гарнір гарненько просочиться соками та ароматами м’яса. Ідеально!

Складові
Свинина 250 г, Яловичина 250 г, Цибуля 300 г, Часник 2 зуб., Хліб 100 г, Картопля 500 г,  Майонез 100 г, Чорний перець (мелений) до смаку, Сіль 1 ч. л., Паприка 2 ч. л., Часниковий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Замочуємо хліб у невеликій кількості води. Очищаємо цибулю. Перемелюємо 200 г овочів, свинини та яловичини на м’ясорубці. Потім віджимаємо хліб. Також прокручуємо його на м’ясорубці. Змішуємо усі інгредієнти.

2. Очищаємо часник. Пропускаємо 1 зуб. через прес. Додаємо його та 0,5 ч. л. солі до фаршу. Всипаємо 0,5 ч. л. сушеного часнику, 1 ч. л. меленої паприка і чорний мелений перець. Перемішуємо все до однорідності.

3. Очищаємо картоплю від шкірки. Натираємо її на великій тертці. Дрібно нарізаємо цибулю, що залишилася. Пропускаємо через прес 1 зуб. часнику. Всипаємо його і цибулю до картоплі.

4. Додаємо до овочів майонез та 0,5 ч. л. солі. Всипаємо спеції, що залишилися. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

5. Викладаємо у форму для запікання картоплю, рівномірно її розподіляючи. Змочуємо руки водою і формуємо з м’ясного фаршу довгасті котлети. Викладаємо їх на картоплю, злегка притискаючи.
6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!

За 5 хвилин до готовності можете посипати страву сиром. Для цього натріть його заздалегідь на тертці. До речі, м’ясо на картопляній подушці незрівнянно і без сирної скоринки. Його можна подати до столу, посипавши рубаною зеленню. Буде не менш смачно та апетитно!

Олена

Recent Posts

Школярів Кам’янського навчали евакуюватися

У Кам’янському офіцери служби освітньої безпеки провели для школярів навчання з евакуації. Поліцейські та рятувальники…

14 години ago

Представники кам’янського університету взяли участь в Українському форумі якості освіти UQAF – 2024

25-26 вересня проректор з навчально-методичної роботи Дніпровського державного технічного університету Олена Глущенко та голова секції внутрішнього…

14 години ago

За добу на Дніпропетровщині ліквідовано 52 загорання у природних екосистемах

На Дніпропетровщині протягом доби вогонь знищив 40 гектар наземних екосистем. Вогнеборці ліквідували 38 займань сухої…

15 години ago

У Кам’янському визначили переможців конкурсу дитячої фотографії

У Кам’янському підведено підсумки Х відкритого міського фотоконкурсу дитячої фотографії «ОБ’ЄКТИВна реальність». У конкурсі взяли…

16 години ago

Нічні обстріли на Дніпропетровщині: поранені двоє

Про це позповів голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері агресор вдарив по Нікопольщині. З важкої артилерії…

17 години ago

У Кам’янському все спокійно

Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Ніч у місті минула без…

17 години ago