Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети на картопляній подушці

Хочеться поласувати смачними котлетками, а ось бажання потім мити плиту від жирних бризок зовсім немає? Не поспішайте зневірятися. Спробуйте запекти соковиті котлети на картопляній подушці. Жодної гори брудного посуду!

Переваги цієї страви в тому, що овочевий гарнір та м’ясне готуються одночасно. Поки котлети з картоплею запікаються в духовці, у вас є час зробити нашвидкуруч легкий салат зі свіжих овочів. Така вітамінна закуска — чудовий додаток до настільки ситної страви.

У запіканні м’яса на картопляній подушці нічого складного. Для цього ви можете використовувати як жаростійку форму, так і звичайне деко. У другому випадку шар з картоплі вийде менш високим, але це не вплине на його смак. Адже гарнір гарненько просочиться соками та ароматами м’яса. Ідеально!

Складові
Свинина 250 г, Яловичина 250 г, Цибуля 300 г, Часник 2 зуб., Хліб 100 г, Картопля 500 г,  Майонез 100 г, Чорний перець (мелений) до смаку, Сіль 1 ч. л., Паприка 2 ч. л., Часниковий порошок 1 ч. л.

Приготування
1. Замочуємо хліб у невеликій кількості води. Очищаємо цибулю. Перемелюємо 200 г овочів, свинини та яловичини на м’ясорубці. Потім віджимаємо хліб. Також прокручуємо його на м’ясорубці. Змішуємо усі інгредієнти.

2. Очищаємо часник. Пропускаємо 1 зуб. через прес. Додаємо його та 0,5 ч. л. солі до фаршу. Всипаємо 0,5 ч. л. сушеного часнику, 1 ч. л. меленої паприка і чорний мелений перець. Перемішуємо все до однорідності.

3. Очищаємо картоплю від шкірки. Натираємо її на великій тертці. Дрібно нарізаємо цибулю, що залишилася. Пропускаємо через прес 1 зуб. часнику. Всипаємо його і цибулю до картоплі.

4. Додаємо до овочів майонез та 0,5 ч. л. солі. Всипаємо спеції, що залишилися. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси.

5. Викладаємо у форму для запікання картоплю, рівномірно її розподіляючи. Змочуємо руки водою і формуємо з м’ясного фаршу довгасті котлети. Викладаємо їх на картоплю, злегка притискаючи.
6. Відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35 хвилин. Готово!

За 5 хвилин до готовності можете посипати страву сиром. Для цього натріть його заздалегідь на тертці. До речі, м’ясо на картопляній подушці незрівнянно і без сирної скоринки. Його можна подати до столу, посипавши рубаною зеленню. Буде не менш смачно та апетитно!

Олена

Recent Posts

У Дніпрі син ледь не вбив свою матір

Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…

1 годину ago

На Дніпропетровщині поліцейські допомогли старенькій повернутися додому

Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…

2 години ago

Підприємців Дніпропетровщини запрошують на онлайн-зустріч «Діалог влади та бізнесу»

Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…

2 години ago

Kalush Orchestra випустив кліп на романтичну пісню «Коли» (відео)

Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…

3 години ago

На Дніпропетровщині ліквідували нарколабораторію (відео)

У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…

3 години ago

На Дніпропетровщині водій фури скоїв смертельну ДТП: що вирішив суд

Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…

3 години ago