Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Котлети з цвітної капусти

Існує безліч способів приготування цвітної капусти. Одні люблять її запікати, другі обсмажувати в клярі, треті використовувати під час варіння супу. Але котлети з цвітної капусти — чудова страва, про яку чули далеко не всі.

Жодних жирних бризок і довгих танців біля плити! Про це ви можете забути, адже для приготування таких смачних котлет овочевих вам не знадобиться ні велика кількість соняшникової олії, ні сковорода. Все набагато простіше!

Щоб готова страва добре тримала форму, необхідно використовувати панірувальні сухарі. Їх потрібно буде додати під час замішування основної маси з капусти та використовувати для обвалення котлеток. Тільки потім можна приступати до викладання заготовок на лист і відправити їх в духовку.

Складові
Цвітна капуста 1 шт., Яйце 2 шт., Панірувальні сухарі 200 г, Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Паприка 0,5 ч. л., Соняшникова олія за смаком, Твердий сир 100 г, Петрушка за смаком.

Приготування
1. Розділяємо цвітну капусту на суцвіття. Потім нарізаємо їх невеликими шматочками. Відправляємо капусту варитися в злегка підсоленій киплячій воді протягом 10-12 хвилин.

2. Зливаємо з капусти рідину. Залишаємо овоч до повного остигання. Потім ретельно розминаємо його, використовуючи виделку.

3. До цвітної капусті додаємо яйця. Добре все перемішуємо до однорідності, використовуючи толкушку для картоплі.

4. До отриманої маси всипаємо 130 г панірувальних сухарів, мелену паприку, сіль та чорний перець. Ретельно перемішуємо всі інгредієнти.

5. Натираємо на дрібній тертці твердий сир. Промиваємо петрушку, а потім обсушуємо її. Подрібнюємо зелень. Всипаємо її та твердий сир до маси з цвітною капустою. Перемішуємо все до однорідності.
6. Формуємо із отриманої маси круглі заготовки. Обвалюємо їх у панірувальних сухарях. Викладаємо майбутні котлети на лист, застелений пергаментом.

7. Поливаємо кожну заготівлю невеликою кількістю олії. Відправляємо лист в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин.

Подавати такі рум’яні котлетки рекомендуємо з картопляним пюре. Для цього очистіть 1 кг картоплі. Наріжте її невеликими шматочками та відваріть у підсоленій воді. Потім злийте рідину в глибоку ємність. Додайте до картоплі трохи молока, вершкового масла та відвару. Ретельно все подрібніть до однорідності, використовуючи толкушку. Соковиті котлети з ароматним пюре можна подавати до столу!

Олена

Recent Posts

Мер Кам’янського провів чергове засідання штабу з підготовки міста до осінньо-зимового періоду

Сьогодні, коли країна живе в складних умовах війни, готуємо Кам’янське до різних сценаріїв проходження майбутнього…

13 хв. ago

Дніпрянам пояснили, чому зникає мобільний зв’язок та інтернет під час відключень світла у місті

Мобільні оператори називають головну причину – різке зростання навантаження на мережу, коли люди замість Wi-Fi…

3 години ago

На Дніпропетровщині розшукують зниклу жінку

Поліція встановлює місце перебування жительки Новомосковського району Ольги Дземи. 45-річна жінка з 29 червня відсутня…

3 години ago

Олександра Заріцька в мокрому халатику на голе тіло наробила пікантних фото у воді

Солістка гурту KAZKA Олександра Заріцька потішила пікантним фотосетом, де вона позувала у воді в мокрому халатику. Артистка…

4 години ago

Школа адвокації: успішне завершення проєкту у Кам’янському

У Центрі молодіжних ініціатив завершився проєкт «Школа адвокації», який за підтримки програми «Єднання заради дії» упродовж…

4 години ago

У Кам’янському відбувся тренінг для молоді на тему: «Права людини»

У Кам'янському ГО «Молода Бджола» організувала захід для молоді. Учасники мали можливість поєднати теоретичні знання…

4 години ago