Для приготування варення варто брати яблука винятково твердих сортів. Тому що вам потрібно буде їх натерти на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви почнете подрібнювати м’які плоди, у процесі варіння або навіть на етапі підготовки вони перетворяться на кашку.
Зверніть увагу на те, що в рецепті вказано кількість яблук вже в очищеному вигляді. Для приготування 750 мл варення вам знадобиться 1 кг фруктів (без серединок). Для видалення серцевини найкраще використовувати спеціальний девайс. З його допомогою цей процес пройде максимально швидко та гладко.
Складові
Яблуко 1 кг, Цукор 500 г, Лімонний сік 1 ст. л., Лімонна цедра 10 г, Апельсиновий сік 80 мл.
Приготування
1. У сотейник вливаємо апельсиновий сік. Всипаємо в нього цукор. Вливаємо також лимонний сік. Відправляємо сотейник на плиту. Доводимо його до кипіння. Проварюємо сироп протягом 2 хвилин, періодично помішуючи його.
2. Лимонну цедру нарізаємо дрібною соломкою. Подрібнюємо яблука на тертці для корейської моркви або на спеціальній овочерізці. Поміщаємо їх у велику каструлю. Додаємо до соломки з яблук цедру лимона. Заливаємо фрукти киплячим апельсиновим сиропом, рівномірно його розподіляючи. Накриваємо все кришкою. Залишаємо яблука за кімнатної температури на 3 години.
3. Відправляємо каструлю із яблуками на вогонь. Доводимо до кипіння. Проварюємо яблучну масу на сильному вогні протягом 5 хвилин. Потім забираємо каструлю з плити. Залишаємо яблука до повного охолодження (на 5-6 годин).
4. Потім знову відправляємо фруктову масу на плиту. Доводимо її до кипіння. Проварюємо яблука на середньому вогні протягом 5 хвилин, акуратно помішуючи. Знову даємо майбутньому варенню повністю охолонути.
5. Проводимо третє варіння. Доводимо масу із яблук до активного кипіння. Тримаємо її на вогні 2-3 хвилини. Прибираємо каструлю з плити.
6. Розкладаємо гаряче варення по стерилізованих банках, наповнюючи їх до самого верху. Закриваємо їх кришками. Залишаємо ємності з варенням на кухні до повного остигання. Готово!
Приступати до дегустації такого варення можна відразу після його остигання. Просто ідеально! Зазначимо, що варити ці ласощі більше ніж з 3 кг яблук за 1 підхід не варто. Інакше фрукти розпадатимуться, і у вас не випарується належна кількість сиропу (його залишиться надто багато).
На спортивних змаганнях побував мер Андрій Білоусов. "У спортивному комплексі «Прометей» стартував новий сезон «Пліч-о-пліч:…
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…