Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучне варення «Павутинка»

Хто б міг подумати, що діти віддадуть перевагу домашній заготівлі желейним черв’ячкам! А так воно і буде, якщо ви приготуєте яблучне варення «Павутинка». Воно виглядає як магазинні желейки, тільки краще на смак і набагато корисніше!

Для приготування варення варто брати яблука винятково твердих сортів. Тому що вам потрібно буде їх натерти на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви почнете подрібнювати м’які плоди, у процесі варіння або навіть на етапі підготовки вони перетворяться на кашку.

Зверніть увагу на те, що в рецепті вказано кількість яблук вже в очищеному вигляді. Для приготування 750 мл варення вам знадобиться 1 кг фруктів (без серединок). Для видалення серцевини найкраще використовувати спеціальний девайс. З його допомогою цей процес пройде максимально швидко та гладко.

Складові
Яблуко 1 кг, Цукор 500 г, Лімонний сік 1 ст. л., Лімонна цедра 10 г, Апельсиновий сік 80 мл.

Приготування
1. У сотейник вливаємо апельсиновий сік. Всипаємо в нього цукор. Вливаємо також лимонний сік. Відправляємо сотейник на плиту. Доводимо його до кипіння. Проварюємо сироп протягом 2 хвилин, періодично помішуючи його.

2. Лимонну цедру нарізаємо дрібною соломкою. Подрібнюємо яблука на тертці для корейської моркви або на спеціальній овочерізці. Поміщаємо їх у велику каструлю. Додаємо до соломки з яблук цедру лимона. Заливаємо фрукти киплячим апельсиновим сиропом, рівномірно його розподіляючи. Накриваємо все кришкою. Залишаємо яблука за кімнатної температури на 3 години.

3. Відправляємо каструлю із яблуками на вогонь. Доводимо до кипіння. Проварюємо яблучну масу на сильному вогні протягом 5 хвилин. Потім забираємо каструлю з плити. Залишаємо яблука до повного охолодження (на 5-6 годин).

4. Потім знову відправляємо фруктову масу на плиту. Доводимо її до кипіння. Проварюємо яблука на середньому вогні протягом 5 хвилин, акуратно помішуючи. Знову даємо майбутньому варенню повністю охолонути.
5. Проводимо третє варіння. Доводимо масу із яблук до активного кипіння. Тримаємо її на вогні 2-3 хвилини. Прибираємо каструлю з плити.

6. Розкладаємо гаряче варення по стерилізованих банках, наповнюючи їх до самого верху. Закриваємо їх кришками. Залишаємо ємності з варенням на кухні до повного остигання. Готово!

Приступати до дегустації такого варення можна відразу після його остигання. Просто ідеально! Зазначимо, що варити ці ласощі більше ніж з 3 кг яблук за 1 підхід не варто. Інакше фрукти розпадатимуться, і у вас не випарується належна кількість сиропу (його залишиться надто багато).

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині з вікна другого поверху випала дворічна дитина

На вулиці Криворіжсталі у Металургійному районі Кривогу Рогу дворічна дівчинка випала з вікна на другому…

49 хв. ago

У Кам’янському проходить Кубок області з козацького двобою

5 жовтня на базі ДЮСШ№1 проходить Кубок Дніпропетровської області з козацького двобою. Турнір зібрав 268…

2 години ago

У Кам’янському жінка ножем вбила свого сусіда

Поліцейські Кам’янського затримали жінку за вбивство сусіда. Під час конфлікту підозрювана завдала 52-річному чоловіку смертельне поранення…

2 години ago

В театрі Кам’янського відбулась яскрава прем’єра ексцентричної комедії “Брехуха”

4 жовтня у Кам’янському на Новій сцені Академічного музично-драматичного театру ім. Лесі Українки відбулась прем’єра…

2 години ago

До уваги кам’янчан: для користувачів електроопаленням знизять тарифи на електроенергію

З 1 жовтня вартість електроенергії знизиться з 4,32 до 2,64 грн за 1 кВт*год, але…

3 години ago

Ворог гатив по Дніпропетровщині з РСЗВ: поранені чоловік та жінка

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Під ударом ворожої РСЗВ ввечері була Синельниківщина. Постраждали…

3 години ago