Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яблучне варення «Павутинка»

Хто б міг подумати, що діти віддадуть перевагу домашній заготівлі желейним черв’ячкам! А так воно і буде, якщо ви приготуєте яблучне варення «Павутинка». Воно виглядає як магазинні желейки, тільки краще на смак і набагато корисніше!

Для приготування варення варто брати яблука винятково твердих сортів. Тому що вам потрібно буде їх натерти на тертці для моркви по-корейськи. Якщо ви почнете подрібнювати м’які плоди, у процесі варіння або навіть на етапі підготовки вони перетворяться на кашку.

Зверніть увагу на те, що в рецепті вказано кількість яблук вже в очищеному вигляді. Для приготування 750 мл варення вам знадобиться 1 кг фруктів (без серединок). Для видалення серцевини найкраще використовувати спеціальний девайс. З його допомогою цей процес пройде максимально швидко та гладко.

Складові
Яблуко 1 кг, Цукор 500 г, Лімонний сік 1 ст. л., Лімонна цедра 10 г, Апельсиновий сік 80 мл.

Приготування
1. У сотейник вливаємо апельсиновий сік. Всипаємо в нього цукор. Вливаємо також лимонний сік. Відправляємо сотейник на плиту. Доводимо його до кипіння. Проварюємо сироп протягом 2 хвилин, періодично помішуючи його.

2. Лимонну цедру нарізаємо дрібною соломкою. Подрібнюємо яблука на тертці для корейської моркви або на спеціальній овочерізці. Поміщаємо їх у велику каструлю. Додаємо до соломки з яблук цедру лимона. Заливаємо фрукти киплячим апельсиновим сиропом, рівномірно його розподіляючи. Накриваємо все кришкою. Залишаємо яблука за кімнатної температури на 3 години.

3. Відправляємо каструлю із яблуками на вогонь. Доводимо до кипіння. Проварюємо яблучну масу на сильному вогні протягом 5 хвилин. Потім забираємо каструлю з плити. Залишаємо яблука до повного охолодження (на 5-6 годин).

4. Потім знову відправляємо фруктову масу на плиту. Доводимо її до кипіння. Проварюємо яблука на середньому вогні протягом 5 хвилин, акуратно помішуючи. Знову даємо майбутньому варенню повністю охолонути.
5. Проводимо третє варіння. Доводимо масу із яблук до активного кипіння. Тримаємо її на вогні 2-3 хвилини. Прибираємо каструлю з плити.

6. Розкладаємо гаряче варення по стерилізованих банках, наповнюючи їх до самого верху. Закриваємо їх кришками. Залишаємо ємності з варенням на кухні до повного остигання. Готово!

Приступати до дегустації такого варення можна відразу після його остигання. Просто ідеально! Зазначимо, що варити ці ласощі більше ніж з 3 кг яблук за 1 підхід не варто. Інакше фрукти розпадатимуться, і у вас не випарується належна кількість сиропу (його залишиться надто багато).

Олена

Recent Posts

У Кам’янському триває ремонт Наукового ліцею (відео)

На об’єкті побував мер Андрій Білоусов. "Перевірив хід виконання робіт у другому корпусі Наукового ліцею…

11 хв. ago

Під Дніпром затримали автопалія

Слідчі Самарівського району повідомили про підозру 22-річному чоловікові за підпал автомобіля. Через конфлікт зловмисник облив…

16 хв. ago

У Дніпрі водій збив пішохіда та зник з місця ДТП

На проспекті Богдана Хмельницького у Дніпрі 9 грудня близько 19:00 автівка збила пішохода, передає "Відомо"…

46 хв. ago

“Жодного вибору”: трилер від режисера “Гра у кальмара” (відео)

11 грудня 2025 року в український прокат виходить чорнокомедійний трилер "Жодного вибору" (No Other Choice) – новий фільм…

46 хв. ago

У Дніпрі пасинок зарізав свого вітчима

У Дніпрі поліцейські затримали підозрюваного у вбивстві 45-річного чоловіка. Слідчі з’ясували, що в ніч на…

1 годину ago

У Кам’янському пішла з життя викладач ліцею №16

Про це повідомили у навчальному закладі. "Педагогічний колектив Ліцею №16 у глибокій жалобі з приводу…

2 години ago