Щоб зробити помідори часточками на зиму, не використовуйте спеції взагалі. Свою справу зроблять цибуля та винний оцет!
Складові
Помідор 4 кг, Цибуль 1 кг, Вода 3 л, Сіль 3 ст. л., Цукор 4,5 ст. л., Винний оцет 150 мл.
Приготування
1. Невеликі помідори-сливки добре промийте. Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Їх перекладіть у друшляк, залийте окропом. Нехай вийде гіркота.
2. Помідори наріжте часточками, прибравши всі плодоніжки. Половину цибулі розподіліть на дно банок. Зверху цибулі щільно утрамбуйте часточки помідорів. Їх покрийте і злегка притисніть залишками цибулі. Тепер займіться розсолом. Доведіть воду до кипіння.
3. У воду додайте сіль, цукор та винний оцет. Насправді розсолу може знадобитися і менше. Розраховуйте так, щоб на 1 л води додати 1 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру та 50 мл оцту.
4. Коли цукор із сіллю розчиняться, розсіл буде готовий. Доверху залийте ним помідори у банках. Тепер закрийте банки кришками, помістіть їх у глибоку каструлю.
5. Залийте банки по плічка гарячою водою і стерилізуйте 5 хвилин. Закуска у банках готова. Нехай вона охолоне при кімнатній температурі.
На виході у вас вийшде 14 баночок на 0,5 л із чудової якості вмістом. Зберігайте помідори часточками на зиму у підвалі, хоча пару екземплярів завжди можна залишити в холодильнику. А раптом гості чи самому захочеться поласувати цією пікантною закускою? Нехай завжди буде під рукою!
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…
У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…
У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…
До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…
Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…
Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…