Щоб зробити помідори часточками на зиму, не використовуйте спеції взагалі. Свою справу зроблять цибуля та винний оцет!
Складові
Помідор 4 кг, Цибуль 1 кг, Вода 3 л, Сіль 3 ст. л., Цукор 4,5 ст. л., Винний оцет 150 мл.
Приготування
1. Невеликі помідори-сливки добре промийте. Цибулю очистіть, наріжте тонкими півкільцями. Їх перекладіть у друшляк, залийте окропом. Нехай вийде гіркота.
2. Помідори наріжте часточками, прибравши всі плодоніжки. Половину цибулі розподіліть на дно банок. Зверху цибулі щільно утрамбуйте часточки помідорів. Їх покрийте і злегка притисніть залишками цибулі. Тепер займіться розсолом. Доведіть воду до кипіння.
3. У воду додайте сіль, цукор та винний оцет. Насправді розсолу може знадобитися і менше. Розраховуйте так, щоб на 1 л води додати 1 ст. л. солі, 1,5 ст. л. цукру та 50 мл оцту.
4. Коли цукор із сіллю розчиняться, розсіл буде готовий. Доверху залийте ним помідори у банках. Тепер закрийте банки кришками, помістіть їх у глибоку каструлю.
5. Залийте банки по плічка гарячою водою і стерилізуйте 5 хвилин. Закуска у банках готова. Нехай вона охолоне при кімнатній температурі.
На виході у вас вийшде 14 баночок на 0,5 л із чудової якості вмістом. Зберігайте помідори часточками на зиму у підвалі, хоча пару екземплярів завжди можна залишити в холодильнику. А раптом гості чи самому захочеться поласувати цією пікантною закускою? Нехай завжди буде під рукою!
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
У суботу, 18 жовтня, у Камʼянському на базі СК “Прометей” відбувся Відкритий Кубок міста з…
38-річний раніше судимий житель Павлограда систематично знущався зі свого 60-річного дядька. Під час досудового розслідування…
18 жовтня ввечері на провулку Василівський Амур-Нижньодніпровського району Дніпра, палав легковий автомобіль. По прибуттю…
18 жовтня на базі ДЮСШ №1 відбувся Відкритий чемпіонат дитячо-юнацької спортивної школи №1 з тхеквондо…
За розповсюдження наркотиків на території міста слідчі Дніпра повідомили про підозру 16-річному хлопцю. Отримуючи замовлення…