Categories: Події

У Дніпрі під час ранкової атаки в укритті гімназії виник конфлікт через мопса

8 липня в укритті гімназії №52 виник конфлікт між двома жінками. Причиною став домашній улюбленець — мопс. Мовляв, з тваринами у бомбосховище спускатися не можна. 

Про цей інцидент повідомила Інформатору місцева жителька. Вона розповіла, що під час ранкових вибухів її мати з 6-місячною онукою спустилася в укриття навчального закладу. Колиску ж залишили біля входу. Через кілька хвилин й пані прибігла до безпечного місця з мопсом.

В цей момент начальниця закладу нібито попередила, що в укриття спускатися з собакою не можна. А згодом — що й колиску спускати туди не можна. Водночас на запитання жінки, де сховатися з твариною, не відповіла.

“Ця людина неодноразово перешкоджала відвідування закладу з дитиною у колясці та в дуже грубій формі забороняла заходити в укриття, в тому числі з тваринами. Хочу, щоб про такий випадок знали якого більше людей та міський голова, тому що ця жінка наражає людей, дітей та тварин на небезпеку під час ракетних атак”, — написала пані.

Що кажуть у міськраді Дніпра

На інцидент на запит Інформатора відреагували у Дніпровській міськраді. За словами керівниці цього навчального закладу, жінці зробили зауваження через мопса. Адже за правилами пухнастик мав знаходитись в переносці чи бути з повідком.

“Зауваження зробили троє володарів домашніх тварин, які теж перебували в укритті. Жінку з дитиною і собакою з укриття ніхто не виганяв, але задля безпеки людей і тварин правила для всіх однакові. Відповідно до постанови КМУ від 19.12.2023 № 1331 під час освітнього процесу найпростіше укриття доступно тільки для учасників освітнього процесу. Однак, враховуючи безпекову ситуацію, до укриття гімназії № 52 було надано доступ населенню”, — відповіли у міськраді.

Зазначається, люди в укритті з тваринами мають дотримуватися таких правил: 

  • глава 4 розділу VІІ наказу МВС України від 09.07.2018 № 579 — перебуваючи у спеціально відведеному місці, забезпечувати безпеку оточуючим людям і тваринам, мати у наявності повідок для домашніх тварин, які можуть становити небезпеку;
  • собаки порід, що включені до Переліку небезпечних порід собак, затверджених постановою КМУ від 10.11.2021 № 1164, мають знаходиться у намордниках.

Що відповіла жінка

За словами жінки ж, мопс був на повідку. І його не відпускають без нього, аби не загубився.

“Моя собака була на повідку. Та те що вона відповіла не є правдою. Я не відпускаю собаку без повідку, тому що від вибухів він може втекти та загубитись”, – зазначила містянка.

Margaret

Recent Posts

В школах Кам’янського працюють офіцери поліції (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов В школах Кам’янського дітей захищають представники поліції. Сьогодні…

8 години ago

На Дніпропетровщині дерево роздавило металевий гараж

У Кривому Розі, на вулиці Степана Тільги, високе дерево, не витримавши поривів вітру, впало та…

11 години ago

Гурт “Океан Ельзи” випустив пісню та кліп про Мукачево (відео)

Гурт "Океан Ельзи" 17 вересня випустив пісню та кліп "Мукачево". Це перший сингл з їхнього…

11 години ago

У музеї Кам’янського запрацювала нова виставка

Днями в музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка "Епоха. Людина. Портрет", на якій представлена творчість…

11 години ago

У Кам’янському нагородили учнів мистецьуої школи №2 (відео)

На урочистому заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відвідав мистецьку школу №2. Вручив дипломи і…

12 години ago

У Кам’янському 19 та 22 вересня вимикатимуть світло: адреси

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

12 години ago