Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Пікантні кабачки в пакеті

Цього літа пропонуємо вам добре розкуштувати кабачок. Якщо ви раніше просто обсмажували літній овоч півкільцями та подавали з гарніром, то цей рецепт точно поповнить вашу кулінарну скарбничку. Адже з цього зеленого овоча можна приготувати і ситний кабачковий торт, і незвичайне овочеве варення для любителів експериментів, а тепер ще й пікантну закуску — мариновані кабачки у пакеті.

Із задоволенням поділимося з вами простим рецептом швидкої страви. Кабачки в пакеті чудово впишуться в концепцію літніх посиденьок на природі біля багаття. Та й удома готувати цю закуску – одне задоволення!

Складові
2 кабачка , 1 цибулина, 2 ст. л. соняшникової олії, 0,5 ч. л. меду чи цукру, 1 ч. л. солі, 2 зуб. часнику, 1,5 ст. л. яблучного оцту, 1 ч. л. діжонської гірчиці, кріп або петрушка до смаку.

ПРИГОТУВАННЯ
1. Почнемо з підготовки кабачків. Добре промий овоч і поріж його кільцями завтовшки приблизно 3-5 мм. Далі поклади всі шматочки в поліетиленовий пакет.

2. Тепер подрібни кріп або петрушку (можна використовувати обидва види зелені) і дрібно поріж очищений часник. Потім почисти цибулину і поріж її тонкими півкільцями. Додай усі інгредієнти в пакет до кабачків.

3. Потім додай у пакет сіль, мед чи цукор за бажанням та улюблені спеції. Тут немає жодних обмежень. Наприклад, з кабачком відмінно поєднується копчена паприка та свіжомелений чорний перець.

4. Отже, настав найвідповідальніший момент. Влий у пакет соняшникову олію та оцет. Потім щільно закрий пакет і добре його струси. Всі інгредієнти повинні добре перемішатися.
5. Дай кабачкам щонайменше 30 хвилин відпочити. За цей час овоч встигне замаринуватися. Але найкраще відправити майбутню закуску до холодильника на цей час. Так само, як і соковите м’ясо для шашлику. До речі, за таким же принципом можна замаринувати локшину із кабачка. Для цього просто поріж овоч не кільцями, а тонкою соломкою. У цьому тобі допоможе ніж для корейської моркви.

Якщо під рукою не було оцту, ти можеш замінити його лимонним соком. Для такої кількості кабачків буде достатньо 2 ст. л. продукту. Крім того, ти завжди можеш поекспериментувати з маринадом. Наприклад, додати до нього улюблену свіжу зелень (кінза, базилік), ароматні італійські трави чи яскраву суміш перців.

Як бачиш, гостренькі кабачки в пакеті готуються справді дуже швидко. Тобі знадобиться не більше 10 хвилин на підготовку інгредієнтів, а далі всім керує поліетиленовий пакет. Спробуй приготувати таку оригінальну страву і насправді переконаєшся, що краще за літню закуску просто не придумати. Смачного!

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

1 годину ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

2 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

3 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

3 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

3 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

4 години ago