Складові
Оселедець 1 шт., Лимон 1 шт., Цибуля 1 шт., Вода 200 мл, Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 8 шт., Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Діжонська гірчиця 1 ч. л., Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування
1. Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, киньте горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.
2. Слабосолоного оселедця обробіть на філе. Їх наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. При необхідності видаліть кісточки.
3. Маринувати рибу таким способом краще в невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. Рибу покрийте невеликим шаром цибулі, але в неї викладіть лимонні скибочки.
4. Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедця протягом 12 годин.
Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті. Жувати не треба!
Поліцейські Дніпра скерувати до суду обвинувальний акт щодо чоловіка, який вчинив замах на вбивство власної…
Понад чотирьох годин нічних пошуків завершилися позитивно і поліцейські Нікопольщини розшукали заблукалу 82-річну жінку. 21…
Дніпропетровська ОВА запрошує підприємців регіону на дев’яту онлайн-зустріч учасників платформи «Діалог влади та бізнесу». Тема…
Гурт Kalush Orchestra презентував кліп на пісню «Коли». Відео знімали у лісі. «Уявіть себе через…
У Кривому Розі правоохоронці ліквідували нарколабораторію з вирощування конопель. Там вилучили майже 3 тис рослин…
Водій фури, порушивши правила обгону на перехресті, спровокував дорожньо-транспортну пригоду, через яку загинув водій ВАЗ.…