Складові
Оселедець 1 шт., Лимон 1 шт., Цибуля 1 шт., Вода 200 мл, Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 8 шт., Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Діжонська гірчиця 1 ч. л., Соняшникова олія 2 ст. л.
Приготування
1. Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, киньте горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.
2. Слабосолоного оселедця обробіть на філе. Їх наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. При необхідності видаліть кісточки.
3. Маринувати рибу таким способом краще в невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. Рибу покрийте невеликим шаром цибулі, але в неї викладіть лимонні скибочки.
4. Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедця протягом 12 годин.
Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті. Жувати не треба!
КП КМР "Транспорт" оголошує набір на курси водіїв трамвая. Учням гарантуються: - СТИПЕНДІЯ; - навчання…
Хід робіт перевірив мер Андрій Білоусов. "Триває оновлення освітньої інфраструктури Кам’янського. З перевіркою побував у…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 06.06.2025 по 13.06.2025 було…
12 червня працівники Театру ім. Лесі Українки, фахівці зі зв'язків з громадськістю Тетяна Поліщук та…
У департаменті соціальної та ветеранської політики Кам'янської міської ради відбулася надзвичайно зворушлива зустріч – додому…
Вихованці ДЮСШ №2 Кам’янського блискуче виступили на відкритому турнірі з черліденгу Cheerleading Super Cup 2025,…