Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Маринований оселедець по-одеськи

Зараз, у військовий час, лише найсміливіші відпочивають в Одесі. А всі інші взагалі відмовляють собі у відпустці біля моря. Але той, хто хоч раз гостював у цьому прекрасному місті, ніколи не забуде його неповторний колорит. А ці різноманітні пригощання і різносоли, якими можна поласувати на Привозі!? Однією із родзинок одеських господинь є маринований оселедець. Такий пікантний і водночас освіжаючий смак пробувати вам ще не доводилося.

Складові
Оселедець 1 шт., Лимон 1 шт., Цибуля 1 шт., Вода 200 мл, Лавровий лист 2 шт., Чорний перець (горошком) 8 шт., Сіль 0,5 ч. л., Цукор 1 ч. л., Діжонська гірчиця 1 ч. л., Соняшникова олія 2 ст. л.

Приготування
1. Насамперед приготуйте маринад. У сотейник перелийте воду. Всипте туди цукор, сіль, киньте горошини перцю та лавровий лист. Доведіть маринад до кипіння та варіть 2 хвилини. Готову рідину остудіть повністю.

2. Слабосолоного оселедця обробіть на філе. Їх наріжте невеликими шматочками. Цибулю очистіть і наріжте тонкими півкільцями. Лимон обдайте окропом, наріжте скибочками. При необхідності видаліть кісточки.

3. Маринувати рибу таким способом краще в невеликих скляних ємностях. На дно чистої баночки викладіть шар із оселедця. Рибу покрийте невеликим шаром цибулі, але в неї викладіть лимонні скибочки.

4. Оселедець з цибулею і лимоном залийте холодним маринадом, попередньо прибравши лаврові листи. Банки щільно закрийте кришками і приберіть в холодильник. Маринуйте оселедця протягом 12 годин.

Після закінчення часу можете ставити рибку на стіл. Це чудова закуска до картоплі та інших гарячих гарнірів. Традиційно в Одесі маринований оселедець поливають олією і змащують гірчицею в зернах. Філе буквально тане у роті. Жувати не треба!

Олена

Recent Posts

В школах Кам’янського працюють офіцери поліції (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов В школах Кам’янського дітей захищають представники поліції. Сьогодні…

7 години ago

На Дніпропетровщині дерево роздавило металевий гараж

У Кривому Розі, на вулиці Степана Тільги, високе дерево, не витримавши поривів вітру, впало та…

10 години ago

Гурт “Океан Ельзи” випустив пісню та кліп про Мукачево (відео)

Гурт "Океан Ельзи" 17 вересня випустив пісню та кліп "Мукачево". Це перший сингл з їхнього…

11 години ago

У музеї Кам’янського запрацювала нова виставка

Днями в музеї історії міста Кам’янське відкрилася виставка "Епоха. Людина. Портрет", на якій представлена творчість…

11 години ago

У Кам’янському нагородили учнів мистецьуої школи №2 (відео)

На урочистому заході побував мер Андрій Білоусов. "Сьогодні відвідав мистецьку школу №2. Вручив дипломи і…

11 години ago

У Кам’янському 19 та 22 вересня вимикатимуть світло: адреси

АТ «ДТЕК Дніпровські електромережі» інформує: У зв'язку з виконанням профілактичних робіт відбудеться тимчасове припинення електропостачання…

11 години ago