Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясне рагу з кабачками

Чому саме кабачки? Їх ніжний смак чудово поєднується з густим рагу та пряним м’ясом. Вони надають якоїсь свіжості та легкості, а також збагачують його корисними властивостями. Кабачки містять велику кількість вітамінів та мінералів. При цьому мають низьку калорійність, що робить страви з ними не лише смачними, а й дуже корисними.

М’ясне рагу з кабачками можна подавати як холодним, і гарячим. Тільки не забудьте прикрасити його зеленою цибулькою або подрібненою петрушкою. Готова страва відмінно підходить до будь-яких гарнірів – від каш до картоплі, створюючи справжній фестиваль смаку на вашому столі.

Українська кухня завжди славилася своєю різноманітністю, смаком та поживністю страв. Однією з таких найпопулярніших та улюблених українцями страв є рагу зі свинини. У цьому рецепті все як треба: підготовки мінімум, продукти звичайні, часу на приготування — хвилин 40 від сили. Щоб було швидше, як м’ясну основу беріть курку або індичату.

Складові
Кабачок 2 шт., Свиняча корейка 350 г, Соняшникова олія за смаком, Цибуля 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Картопля 3 шт., Помідор 4 шт., Зелень1 пуч.

Приготування
1. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. У сковороді розігрійте олію, викладіть туди м’ясо і обсмажуйте під кришкою на слабкому вогні приблизно 10 хвилин. Рідина повинна повністю випаруватися.

2. Дрібно порубайте цибулю, закиньте до свинини. Приправте сіллю та перцем. Готуйте ще близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою. Моркву натріть на тертці або наріжте шматочками. Всипте до м’яса, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте під кришкою 5 хвилин.

3. Покладіть шматочки перцю, посипте сіллю та перцем. Не дуже крупно наріжте картоплю та кабачки, викладіть у сковороду, посоліть та поперчіть. Через 5 хвилин додайте шматочки помідорів, сіль і перець.

4. Тушкуйте рагу 10-15 хвилин або до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Всипте рубану зелень, перемішайте і дайте страві трохи настоятися під кришкою.
Цей кулінарний шедевр готують у багатьох країнах світу. І, безперечно, він заслуговує на місце і на вашому столі. Готується миттєво, з’їдається — і моргнути не встигнете.

Олена

Recent Posts

Кам’янські акробати вибороли нагороди на всеукраїнському турнірі

З 1 по 5 червня в Білгороді-Дністровському відбувся Всеукраїнський турнір зі спортивної акробатики, який зібрав…

12 хв. ago

На Дніпропетровщині пенсіонер вдарив камінням по голові та пограбував літню жінку

Слідчі м.Самар скерували до суду обвинувальний акт стосовно пограбування 78-річної жінки. 65-річний чоловік декілька разів вдарив…

42 хв. ago

У Кам’янському все спокійно

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Чергова неспокійна ніч в Україні. За повідомленням начальника…

1 годину ago

Над Дніпропетровщиною збили 10 безпілотників

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Нікопольщина перебувала під ударами ворожої артилерії, FPV-дронів, РСЗВ «Град».…

1 годину ago

У Дніпрі ексінспекторка поліції за гроші допомагала ухилянтам уникати відповідальності

У Дніпропетровській області викрили колишню інспекторку поліції, яка за гроші допомагала ухилянтам уникати призову на…

1 годину ago

У Дніпрі чоловік викрав автомобіль

У Дніпрі поліцейські затримали підозрюваного у незаконному заволодінні автомобілем. Зловмисник пошкодив замок та намагався завести…

2 години ago