Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясне рагу з кабачками

Чому саме кабачки? Їх ніжний смак чудово поєднується з густим рагу та пряним м’ясом. Вони надають якоїсь свіжості та легкості, а також збагачують його корисними властивостями. Кабачки містять велику кількість вітамінів та мінералів. При цьому мають низьку калорійність, що робить страви з ними не лише смачними, а й дуже корисними.

М’ясне рагу з кабачками можна подавати як холодним, і гарячим. Тільки не забудьте прикрасити його зеленою цибулькою або подрібненою петрушкою. Готова страва відмінно підходить до будь-яких гарнірів – від каш до картоплі, створюючи справжній фестиваль смаку на вашому столі.

Українська кухня завжди славилася своєю різноманітністю, смаком та поживністю страв. Однією з таких найпопулярніших та улюблених українцями страв є рагу зі свинини. У цьому рецепті все як треба: підготовки мінімум, продукти звичайні, часу на приготування — хвилин 40 від сили. Щоб було швидше, як м’ясну основу беріть курку або індичату.

Складові
Кабачок 2 шт., Свиняча корейка 350 г, Соняшникова олія за смаком, Цибуля 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Картопля 3 шт., Помідор 4 шт., Зелень1 пуч.

Приготування
1. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. У сковороді розігрійте олію, викладіть туди м’ясо і обсмажуйте під кришкою на слабкому вогні приблизно 10 хвилин. Рідина повинна повністю випаруватися.

2. Дрібно порубайте цибулю, закиньте до свинини. Приправте сіллю та перцем. Готуйте ще близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою. Моркву натріть на тертці або наріжте шматочками. Всипте до м’яса, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте під кришкою 5 хвилин.

3. Покладіть шматочки перцю, посипте сіллю та перцем. Не дуже крупно наріжте картоплю та кабачки, викладіть у сковороду, посоліть та поперчіть. Через 5 хвилин додайте шматочки помідорів, сіль і перець.

4. Тушкуйте рагу 10-15 хвилин або до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Всипте рубану зелень, перемішайте і дайте страві трохи настоятися під кришкою.
Цей кулінарний шедевр готують у багатьох країнах світу. І, безперечно, він заслуговує на місце і на вашому столі. Готується миттєво, з’їдається — і моргнути не встигнете.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, вручили стипендії (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. Щорічно у Кам’янському призначається стипендія виконавчого комітету міської…

2 години ago

Кам’янчанок запрошують для участі в освітній програмі “Зростай 2.0”

Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики Кам’янської міської ради інформує, що в рамках проєкту Good…

5 години ago

Кам’янське втратило захисника

Сумну новину повідомив мер Андрій Білоусов. "11 вересня внаслідок ворожого обстрілу, виявивши стійкість та мужність…

6 години ago

Кам’янські спортсмени стали призерами чемпіонату Європи з кіокушин-кан карате

7 та 8 вересня в Румунії пройшов Чемпіонат Європи з кіокушин-кан карате OPEN KYOKUSHIN-KAN EUROPEAN…

6 години ago

Кам’янське долучиться до Всесвітнього дня прибирання

20 вересня Кам’янське, як і вся Україна, традиційно долучиться до всесвітнього дня прибирання. Основна мета – формування…

7 години ago

У День міста в Кам’янському народився один малюк

Породіллю привітав міський голова Андрій Білоусов. "Щороку вітаємо матусь, які народили немовлят у День міста.…

7 години ago