Categories: Це цікаво

Рецепт дня: М’ясне рагу з кабачками

Чому саме кабачки? Їх ніжний смак чудово поєднується з густим рагу та пряним м’ясом. Вони надають якоїсь свіжості та легкості, а також збагачують його корисними властивостями. Кабачки містять велику кількість вітамінів та мінералів. При цьому мають низьку калорійність, що робить страви з ними не лише смачними, а й дуже корисними.

М’ясне рагу з кабачками можна подавати як холодним, і гарячим. Тільки не забудьте прикрасити його зеленою цибулькою або подрібненою петрушкою. Готова страва відмінно підходить до будь-яких гарнірів – від каш до картоплі, створюючи справжній фестиваль смаку на вашому столі.

Українська кухня завжди славилася своєю різноманітністю, смаком та поживністю страв. Однією з таких найпопулярніших та улюблених українцями страв є рагу зі свинини. У цьому рецепті все як треба: підготовки мінімум, продукти звичайні, часу на приготування — хвилин 40 від сили. Щоб було швидше, як м’ясну основу беріть курку або індичату.

Складові
Кабачок 2 шт., Свиняча корейка 350 г, Соняшникова олія за смаком, Цибуля 2 шт., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Морква 1 шт., Болгарський перець 1 шт., Картопля 3 шт., Помідор 4 шт., Зелень1 пуч.

Приготування
1. Наріжте м’ясо невеликими шматочками. У сковороді розігрійте олію, викладіть туди м’ясо і обсмажуйте під кришкою на слабкому вогні приблизно 10 хвилин. Рідина повинна повністю випаруватися.

2. Дрібно порубайте цибулю, закиньте до свинини. Приправте сіллю та перцем. Готуйте ще близько 5 хвилин, поки цибуля не стане прозорою. Моркву натріть на тертці або наріжте шматочками. Всипте до м’яса, посоліть і поперчіть. Обсмажуйте під кришкою 5 хвилин.

3. Покладіть шматочки перцю, посипте сіллю та перцем. Не дуже крупно наріжте картоплю та кабачки, викладіть у сковороду, посоліть та поперчіть. Через 5 хвилин додайте шматочки помідорів, сіль і перець.

4. Тушкуйте рагу 10-15 хвилин або до тих пір, поки овочі не стануть м’якими. Всипте рубану зелень, перемішайте і дайте страві трохи настоятися під кришкою.
Цей кулінарний шедевр готують у багатьох країнах світу. І, безперечно, він заслуговує на місце і на вашому столі. Готується миттєво, з’їдається — і моргнути не встигнете.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині по-звірячому побили чоловіка

У Кривому Розі поліцейські затримали підозрюваного у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень 36-річному чоловіку. Під час…

15 години ago

Молодь Кам’янського запрошують взяти участь у навчальній програмі «Амбасадори змін»

Управління молоді та спорту Кам’янської міської ради запрошує активну молодь віком від 14 до 35…

15 години ago

До Хелловіну кам’янський театр покаже романтичний трилер

Цьому романтичному трилеру  дуже пасує легкий хелловінський настрій. Бо там перемішалися таємні помисли й містифікації, кохання…

16 години ago

У Камʼянському дасть концерт відомий кобзар

26 жовтня о 16:00 на базі Камʼянського фахового музичного коледжу імені Мирослава Скорика відбудеться концерт-презентація…

16 години ago

У Кам’янському розпочали асфальтування тротуару на вулиці Героїв Рятувальників

Як повідомлялося раніше, цього тижня дорожня служба розпочала ремонт тротуару на вулиці Героїв Рятувальників (Москворецькій).…

17 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 10.10.2025 по 16.10.2025 було…

18 години ago