Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряковий крем-суп із яблуком

Думаєте, що з буряків можна приготувати лише одну смачну першу страву? Насправді цей коренеплід є чудовим інгредієнтом не тільки для борщу. Як зварити незрівнянний буряковий крем-суп, дізнайтесь сьогодні.

Ця перша страва відрізняється дуже яскравим рожевим кольором, який дарує йому коренеплід. Також крем-суп має дуже приємну бархатисту текстуру. Щоб домогтися її, вам необхідно додати до овочів 100 г м’якого вершкового сиру і ретельно перебити все блендером. Робити це потрібно дуже ретельно, у страві не повинно бути грудочок.

Яскраво виражений смак цей суп має завдяки великому яблуку, доданому до нього. Вибирайте кисло-солодкий фрукт. Він якнайкраще впишеться в загальну картину і зробить смак страви просто незабутнім.

Інгредієнти
Буряк 2 шт., Яблуко 1 шт., Курячий бульйон 300 мл, Картопля 2 шт., Цибуля 0,5 шт., Часник 1 зуб., Вершковий сир 100 г, Вершкове масло 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр1 щіп.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її великими кубиками. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо її курячим бульйоном. Додаємо сіль за смаком. Варимо картоплю до готовності.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Обсмажуємо цибулю з часником на розігрітій сковороді з вершковим маслом до прозорості.

3. Відварюємо буряк до готовності. Даємо йому охолонути. Потім очищаємо овоч. Нарізаємо його великою соломкою. Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт кубиком.

4 . Додаємо до цибулі відварені буряки та яблуко. Всипаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все. Тримаємо поєднані інгредієнти на вогні під кришкою протягом 7 хвилин (до м’якості яблука).

5. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном та картоплею. Доводимо до кипіння. Проварюємо суп протягом 3 хвилин. За потреби солимо його ще і перчимо.
Вимикаємо вогонь. Перебиваємо вміст каструлі блендером до однорідної суміші. Додаємо вершковий сир. Знову подрібнюємо до однорідності. Відправляємо крем-суп на плиту та прогріваємо його (не кип’ятимо!).

Рекомендуємо подати таку страву зі сметаною та гілочкою свіжої петрушки. Також у тарілку із буряковим крем-супом ви можете викласти фету, нарізану великими кубиками. Солоний сир відтінить ніжний смак цієї страви.

Олена

Recent Posts

В Україні можуть запровадити нову виплату за народження дитини: 50 тисяч гривень

В уряді хочуть платити 50 тисяч гривень всім жінкам, які народили дитину. Про це йдеться у проєкті, розміщеному для обговорення…

14 хв. ago

Пауерліфтерка з Кам’янського виборола “бронзу” на чемпіонаті світу

Пауерліфтерки з Кам’янського взяли участь у чемпіонаті світу з класичного жиму лежачи та екіпірувального жиму…

2 години ago

У Дніпрі чоловік знайшов чужу банківську картку та витратив кошти

У Дніпрі в грудні минулого року чоловік знайшов пакет із документами, серед яких були паспорт…

2 години ago

“Тікав від ТЦК”: у Дніпрі чоловік потрапив під колеса машини

19 травня у соцмережах з’явилось повідомлення про ДТП, яка сталась на житловому масиві Тополя-3 у…

2 години ago

На Дніпропетровщині конфлікт між чоловіками закінчився різаниною

За замах на вбивство поліцейські м.Самар затримали 44-річного підозрюваного. Конфлікт на сходовому майданчику між незнайомими…

3 години ago

У Камʼянському без тривог та надзвичайних подій

Про це повідормив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у Камʼянському минула без тривог та надзвичайних…

3 години ago