Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Буряковий крем-суп із яблуком

Думаєте, що з буряків можна приготувати лише одну смачну першу страву? Насправді цей коренеплід є чудовим інгредієнтом не тільки для борщу. Як зварити незрівнянний буряковий крем-суп, дізнайтесь сьогодні.

Ця перша страва відрізняється дуже яскравим рожевим кольором, який дарує йому коренеплід. Також крем-суп має дуже приємну бархатисту текстуру. Щоб домогтися її, вам необхідно додати до овочів 100 г м’якого вершкового сиру і ретельно перебити все блендером. Робити це потрібно дуже ретельно, у страві не повинно бути грудочок.

Яскраво виражений смак цей суп має завдяки великому яблуку, доданому до нього. Вибирайте кисло-солодкий фрукт. Він якнайкраще впишеться в загальну картину і зробить смак страви просто незабутнім.

Інгредієнти
Буряк 2 шт., Яблуко 1 шт., Курячий бульйон 300 мл, Картопля 2 шт., Цибуля 0,5 шт., Часник 1 зуб., Вершковий сир 100 г, Вершкове масло 1 ст. л., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Коріандр1 щіп.

Приготування
1. Очищаємо картоплю від шкірки. Нарізаємо її великими кубиками. Поміщаємо в каструлю. Заливаємо її курячим бульйоном. Додаємо сіль за смаком. Варимо картоплю до готовності.

2. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її дрібним кубиком. Очищаємо часник. Подрібнюємо його за допомогою пресу. Обсмажуємо цибулю з часником на розігрітій сковороді з вершковим маслом до прозорості.

3. Відварюємо буряк до готовності. Даємо йому охолонути. Потім очищаємо овоч. Нарізаємо його великою соломкою. Очищаємо яблуко від шкірки. Видаляємо серцевину. Нарізаємо фрукт кубиком.

4 . Додаємо до цибулі відварені буряки та яблуко. Всипаємо сіль, чорний перець та мелений коріандр. Перемішуємо все. Тримаємо поєднані інгредієнти на вогні під кришкою протягом 7 хвилин (до м’якості яблука).

5. Перекладаємо вміст сковороди в каструлю з гарячим бульйоном та картоплею. Доводимо до кипіння. Проварюємо суп протягом 3 хвилин. За потреби солимо його ще і перчимо.
Вимикаємо вогонь. Перебиваємо вміст каструлі блендером до однорідної суміші. Додаємо вершковий сир. Знову подрібнюємо до однорідності. Відправляємо крем-суп на плиту та прогріваємо його (не кип’ятимо!).

Рекомендуємо подати таку страву зі сметаною та гілочкою свіжої петрушки. Також у тарілку із буряковим крем-супом ви можете викласти фету, нарізану великими кубиками. Солоний сир відтінить ніжний смак цієї страви.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів (відео)

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Розпочали будівництво з нуля двох сучасних укриттів на…

9 години ago

У Кам’янському пройде Кубок з футболу серед найменших

У Кам’янському 24-25 вересня відбудеться Кубок міста Кам'янське з футболу серед дітей 2014 року народження…

10 години ago

У Дніпрі чоловік чіплявся до жінок – і поплатився…(відео)

У Дніпрі на вулиці Калиновій в Індустріальному районі міста стався конфлікт між жінками та чоловіком,…

11 години ago

На Дніпропетровщині син забив до смерті хвору матір: що вирішив суд

До 7 років тюрми засудили криворіжця, який до смерті забив свою важкохвору матір. Вона часто…

11 години ago

Кам’янчан запрошують на зустріч із художницею

Бібліотека ім. Т.Г. Шевченка запрошує на творчу зустріч із талановитою художницею Ларисою Грецькою, яка відбудеться…

11 години ago

Під Дніпром розшукують зниклого чоловіка

Правоохоронці м. Кривий Ріг розшукують 25-річного Руслана Ковальова. З 17 вересня чоловік не виходить на…

11 години ago