Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Теплий салат зі свининою

Соєвий соус і мед – одна з найблискучіших комбінацій для дивовижного маринаду. Пропонуємо зробити за допомогою цього шикарного поєднання продуктів неймовірно ніжне та смачне м’ясо. Воно стане зіркою вашої закуски. Готуємо теплий салат зі свининою, що вражає своїм багатим смаком.

Щоб ця закуска була соковитою, радимо додати до м’яса болгарський перець і свіжі томати. Перший овоч необхідно злегка обсмажити на сковороді, а другий нарізати акуратною соломкою. Якщо ви візьмете перці та помідори різних кольорів, страва виглядатиме дуже барвисто.

Найважливіше у створенні такої закуски – правильне приготування м’яса. Спочатку замаринуйте його в пряній суміші. І лише потім вже обсмажуйте. Під час додавання до салату свинина має бути гарячою. Тому розрахуйте час так, щоб поєднувати її з іншими інгредієнтами безпосередньо перед подачею закуски.

Інгредієнти
Свинина 500 г, Часник 7 зуб., Болгарський перець 3 шт., Помідор 4 шт., Хмелі-сунелі 1 ч. л., Сіль 1 ч. л., Соєвий соус 140 мл, Цибуля 2 шт., Мед 1 ст. л., Вода 30 мл, Крохмаль 1 ч. л.

Приготування
1. Ретельно промиваємо свинину. Обсушуємо її. Нарізаємо м’ясо тонкими смужками. Поміщаємо його у глибоку ємність. Вливаємо до свинини 100 мл соєвого соусу. Додаємо мед.

2. Всипаємо до м’яса 0,5 ч. л. солі та хмелі-сунелі. Очищаємо 3 зубчики часнику. Пропускаємо їх через прес. Додаємо часник до свинини. Ретельно перемішуємо. Залишаємо свинину маринуватися на 15 хвилин на кухні.

3. Добре миємо болгарський перець. Видаляємо насіння та плодоніжку. Нарізаємо його великими трикутними шматочками. Очищаємо цибулю. Нарізаємо овоч товстими півкільцями.

4. Очищаємо часник, що залишився. Нарізаємо його на пластинки. Обсмажуємо часник на розігрітій сковороді з олією протягом 30 секунд.

5. Додаємо до овочів болгарський перець і цибулю. Добре їх перемішуємо. Обсмажуємо овочі протягом 7-8 хвилин на середньому вогні.
6.Миємопомідори. Видаляємо м’якоть. Нарізаємо товсту частину томатів (їх стінки) соломкою. Поміщаємо у глибоку миску. Додаємо до помідорів обсмажені овочі. Всипаємо 0,5 ч. л. солі.

7. Обсмажуємо замариновану свинину на розігрітій сковороді зі олією. З’єднуємо в невеликій ємності 40 мл соєвого соусу з крохмалем та водою. Перемішуємо до однорідності.

8. Вливаємо отриману суміш до м’яса. Перемішуємо. Тримаємо свинину на вогні до загусання соусу. Додаємо гаряче м’ясо до овочів. Перемішуємо усі інгредієнти.
Потім потрібно буде лише перекласти готовий салат у гарну тарілочку та посипати його чорним кунжутом. Принадність такої закуски в тому, що її розкішний аромат і чудовий смак підкорюють з перших секунд. Запишіть рецепт цієї апетитної страви в азійському стилі, щоб здивувати гостей новинкою під час наступного застілля.

Олена

Recent Posts

На Лівобережжі Кам’янського тривають роботи з відновлення водопостачання (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Тривають роботи з відновлення пошкодженої ділянки залізобетонного колектора.…

8 години ago

На Дніпропетровщині затримали 20-річну шпигунку рф

Контррозвідка Служби безпеки України затримала 20-річну мешканку Синельниківського району, яка збирала координати для підготовки ракетно-бомбових,…

10 години ago

Восьмеро чоловіків намагались втекти за кордон на автівці: серед них був мешканець Дніпропетровщини

У селі Роздільнянського району прикордонники зупинили Peugeot, який їхав в бік кордону з Молдовою. У…

11 години ago

Дніпропетровщина у трійці лідерів по боргах із зарплати

У 2025 році в Україні зафіксували 35 471 борг по заробітній платі. Дніпропетровська область посіла…

11 години ago

Номінант на Оскар Тімоті Шаламе зіграв тенісиста Марті Райзмана (відео)

Кінокомпанія A24 випустила перший трейлер спортивної трагікомедії "Марті Найкращий" (Marty Supreme), головну роль в якій виконав…

12 години ago

Кам’янські боксери стали бронзовими призерами чемпіонату України

У Хмельницькому з 10 по 18 серпня проходив чемпіонат України з боксу серед юнаків та…

13 години ago