Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Гороховий суп-пюре

Горох – досить специфічна крупа, яку не всі люблять в супі. Пропонуємо вам приготувати ароматний і наваристий гороховий суп, який із задоволенням будуть їсти навіть діти. Розварений горох надає страві шовковисту структуру. Ніжний суп добре доповнять хрусткі сухарики.

Готувати його можна на курячому бульйоні, або на овочевому в пісному варіанті. Воду для супу беріть бутильовану, щоб горох добре розварився.

Інгредієнти:

  • курка – 250 г;
  • вода – 2 л;
  • горох сушений – 200 г;
  • картопля – 300 мл;
  • цибуля – 1 шт.;
  • морква – 1 шт.;
  • соняшникова олія – 3 ст. л.;
  • хліб – 5 скибочок;
  • зелень для прикраси;
  • приправа хмелі-сунелі – 1 ст. л.;
  • сіль, перець мелений за смаком.

Приготування:

1. З будь-яких частин курки зварити бульйон 40-60 хвилин на мінімальному вогні, знімаючи піну. М’ясо витягнути і залишити остигати. Нарізати м’ясо невеликими шматочками. Горох промити кілька разів і замочити на 5-6 годин. Замочена крупа краще розварюється в супі.

2. Скибочки хліба нарізати кубиками і викласти в пакет. Додати чайну ложку солі і столову ложку хмелі-сунелі. Зав’язати пакет і струсити кілька разів, щоб сухарики вкрилися спеціями. Потім знову розв’язати кульок, влити ложку соняшникової олії і знову потрясти хліб. Викласти підготовлені кубики на деко або на гарячу суху сковороду, і готувати 10-50 хвилин в духовці або на плиті.

3. Цибулю і моркву довільно нарізати. Обсмажити овочі до готовності в сковороді з розігрітою соняшниковою олією приблизно 4-5 хвилин. У гарячий курячий бульйон викласти горох і варити до готовності. Час приготування гороху займає 30-60 хвилин в залежності від сорту.

4. Додати в каструлю з бульйоном і горохом картоплю, і варити ще 15 хвилин. Потім викласти в суп овочеву зажарку, сіль і спеції, варити все разом ще 5 хвилин і вимкнути вогонь.

5. Для приготування пюре в гарячий суп занурити блендер і перебити все до однорідності. За бажанням в страву можна влити вершки або додати тертий сир.

6. Готовий гарячий суп-пюре розлити по тарілках і викласти в нього шматочки курки. Посипати рубаною зеленню. До супу подати домашні сухарики.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині сталося 19 нещасних випадків на виробництві зі смертельними наслідками (відео)

З початку року на Дніпропетровщині зареєстрували 67 нещасних випадків, пов’язаних із виробництвом. З них 19…

35 хв. ago

На Дніпропетровщині спіймали серійних крадіїв

В Нікополі правоохоронці викрили двох серійних крадіїв. Протягом квітня чоловіки винесли з приміщення зруйнованого спортивно-оздоровчого…

2 години ago

У Кам’янському без НП

Про ситуацію в місті на ранок доповів мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…

2 години ago

Ворог продовжує атакувати Дніпропетровщину

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог продовжував гатити по Нікопольщині. Бив артилерією…

2 години ago

На Дніпропетровщині жінка посіяла конопель на понад 4 млн гривень

Поліція Нікопольщини скерувала до суду справу відносно місцевої жительки. Коноплю підозрювана вирощувала у п’яти теплицях,…

2 години ago

Гороскоп на 20 вересня 2024 року

Овен Увійти до робочого ритму з самого ранку буде нелегко. Почніть із легкої роботи, приємних…

2 години ago