Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Рулетики з баклажанів з горіхами та чорносливом

Жодної корейської моркви, сиру та кінзи. Готуємо синенькі по-новому за цікавим рецептом від Євгена Клопотенка. Талановитий кулінар розповів, як правильно приготувати рулетики з баклажанів з горіхами та чорносливом. Виходить настільки смачно, що язик можна проковтнути!

За словами шеф-кухаря, чорнослив не потребує попереднього замочування. Якщо ж у ньому є кісточки, їх, звичайно, варто видалити перед приготуванням. До речі, вибираючи чорнослив, обов’язково звертайте увагу на його колір. Натуральний продукт не має дуже апетитного та яскравого забарвлення. Якісний чорнослив відрізняється досить темним кольором та зморщеною текстурою.

Ви можете посмажити овочеві слайси за способом, вказаним у рецепті, або ж скористатися другим способом, що розповів Клопотенко. Він рекомендує помістити нарізані баклажани у велику ємність та влити до них 2 ст. л. олії. Злегка присолити слайси, гарненько їх перемішати і приступити до смаження. Тоді на сковороду вам доведеться влити лише крапельку олії. А баклажани все одно матимуть гарний рум’яний колір. Це чудовий спосіб трохи заощадити олію на обсмажуванні синеньких.

Інгредієнти
Баклажан 500 г, Чорнослив 250 г, Соняшникова олія 4 ст. л., Волоські горіхи 50 г, Сіль до смаку.

Приготування
1. Ретельно промиваємо баклажани під проточною водою. Нарізаємо баклажани поздовжніми скибочками. Злегка їх присолюємо.

2. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо слайси з баклажанів із двох сторін до рум’яності. Викладаємо їх на блюдо, застелене паперовим рушником, для видалення надлишків олії.

3. Дрібно нарізаємо чорнослив. Рубаємо волоські горіхи гострим ножем. З’єднуємо їх із чорносливом. Додаємо 0,5 ст. л. олії. Добре все перемішуємо.

4. На край слайсу з баклажану викладаємо 1 ст. л. начинки. Загортаємо все у щільний рулетик. Повторюємо ті самі дії з іншими інгредієнтами. Готово!

Викладіть рулетики з баклажанів на блюдо, розмістивши стоячи. Так ви зробите зовнішній вигляд закуски ще привабливішим. До того ж рубана зелень як декор для такої страви не буде зайвою. Вона додасть кілька балів ніжним овочевим рулетикам із чорносливом та горіхами.

Олена

Recent Posts

Дніпрянка ховала вдома боєприпаси

У Дніпрі слідчі повідомили 45-річній жінці про підозру за зберігання боєприпасів без дозволу. У ході…

6 години ago

Роботи з благоустрою, виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 26.06.2025 по03.07.2025 було проведено…

7 години ago

Під Кам’янським у молодого чоловіка стався корововилив мозку: швидка спрацювала оперативно

Подробиці розповіла Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.…

8 години ago

У Дніпрі сталася смертельна ДТП: поліція розшукує свідків

Поліція Дніпра встановлює особу загиблого пішохода, а також свідків та очевидців смертельної дорожньо-транспортної пригоди. 27…

8 години ago

Ворог атакував Дніпропетровщину: четверо постраждалих

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "За інформацією ПвК, оборонці неба збили над Дніпропетровщиною…

9 години ago

На Дніпропетровщині на шахті загинув працівник

На одній з шахт Кривого Рогу трагічно загинув працівник. Про це повідомили у пресслужбі Криворізького залізорудного комбіату.…

9 години ago