РБК-Україна (проект Styler) розповідає, які справжні вітамінні скарби можна збирати у лісі безплатно та від чого ці ягоди лікують.
Шипшина – одна з найцінніших ягід для підтримки імунітету та нормалізації травлення. Вона багата на вітамін С, який зміцнює імунну систему, стабілізує роботу серця і зміцнює судини.
Шипшина також сприяє зниженню рівня холестерину та кров’яного тиску. Вона допомагає регенерації органів та систем організму в цілому.
Збирати плоди можна з ранньої осені до пізньої осені, але чим довше плоди висіли на гілці, тим солодші вони стають, хоч і втрачають вітамін С.
Шипшина (фото: Pixabay.com)
Калина має чудові властивості для покращення роботи кишківник і серця. Її ягоди містять велику кількість аскорбінової кислоти, що стабілізує кров’яний тиск і покращує кровообіг.
Калина також має легкий сечогінний ефект, що допомагає виводити зайву рідину з організму. Вона прискорює загоєння ран, корисна при виразках шлунка та дванадцятипалої кишки, а також допомагає при захворюваннях печінки і жовчного міхура.
Ягоди збирають з ранньої осені до пізньої осені, зберігаючи їх у сухих і прохолодних місцях.
Калина (фото: Pixabay.com)
Обліпиха є справжнім осіннім цілителем. Вона лікує опіки, рани, гастрити та виразки. Ягода також допомагає при серцевих захворюваннях, покращує стан нервової системи і шкіри.
Обліпиху збирають акуратно маленькими ножицями, намагаючись не пошкодити плоди. Ягоди зберігають у сухих і прохолодних умовах.
Обліпиха (фото: Вікіпедія)
Журавлина славиться своїми жарознижувальними, антибактеріальними і сечогінними властивостями. Вона покращує процеси травлення, заспокоює нервову систему і посилює ефект антибіотиків.
Журавлина корисна при цинзі і варикозному розширенні вен. Її збирають з вересня, зберігаючи в сухих і прохолодних місцях.
Журавлина (фото: Вікіпедія)
Горобина цінується за здатність швидко відновлювати сили і має протипухлинні, кровоспинні та спазмолітичні властивості. Ягода корисна при діабеті і жовчнокам’яній хворобі.
Залежно від сорту, горобина може підвищувати (червоноплода) або знижувати (чорноплода) кров’яний тиск. Червону горобину збирають у серпні, а чорноплоду – у вересні або після перших заморозків.
Горобина (фото: Вікіпедія)
У суботу, 24 травня, активісти запрошують усіх рибалок Кам'янського і шанувальників чистого довкілля долучитися до…
20 травня стартував фінал XXX Фестивалю-конкурсу на найвищу театральну нагороду Придніпров'я "Січеславна". Журі у складі…
З 19 по 25 травня 2025 року в Україні вперше проводиться Національний тиждень безбар’єрності. Захід…
У Дніпрі з літа й майже до кінця осені не курсуватимуть трамвай №1 та низка…
Кінокомпанія Universal Pictures показала новий трейлер науково-фантастичного екшну "Світ Юрського періоду: Відродження" (Jurassic World Rebirth), що…
Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині: рівень ГРВІ знижується, але зростає кількість кишкових інфекцій. Про це повідомив…