Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Чихіртма з курки

Чихіртма – це густий грузинський суп, який найчастіше готують зі свійської птиці або з баранини. Іноді чихіртму загущують борошном і обов’язково додають до неї яйця, найчастіше жовтки. Оцет потрібний, щоб яйця не згорнулися. Цей інгредієнт часто замінюють соком лимона чи граната.

Пропонуємо вам приготувати чихіртму з курки. Повірте, ви більше не захочете варити звичайні супи, якщо приготуєте для своєї родини цю грузинську першу страву. Не дарма на батьківщині його називають королем супів. Це справді почесна назва від таких гурманів!

Інгредієнти
Курка 1,5 кг, Яйце 3 шт., Цибуля 2 шт., Винний оцет 3 ст. л., Вершкове масло 50 г, Чорний перець (горошком) за смаком, Сіль за смаком, Кінза 60 г, Вода 3 л, Пшеничне борошно 3 ст. л.

Приготування
1. Промийте цілу курку під проточною водою, потім помістіть в каструлю, залийте водою і поставте на вогонь. У процесі приготування бульйону знімайте піну, що утворилася.

2. Додайте в курячий бульйон цілу очищену цибулину та стебла свіжої кінзи. Варіть інгредієнти 45 хвилин під кришкою на слабкому вогні.

3. В окрему ємність перелийте 1 л бульйону. Курку дістаньте та відокремте м’ясо від кісток. Виловіть цибулину та кінзу.

4. Розігрійте на сковороді вершкове масло і обсмажте нарізану цибулю протягом 5 хвилин на невеликому вогні.

5. Збиваючи яйця, влийте до них спершу білий винний оцет, а потім 700 мл курячого бульйону.
6. До цибулі додайте борошно, перемішайте. Потім потихеньку влийте 300 мл бульйону, що залишилися, продовжуючи помішувати інгредієнти.

7. Перемістіть вміст сковороди в теплий бульйон і встановіть його на слабкий вогонь. Потім акуратно влийте яєчну суміш, помішуючи суп.

8. Поверніть у суп нарізану курку, посоліть і поперчіть першу страву до смаку. Додайте в каструлю рубане листя кінзи і перемішайте. Чихіртма готова!

Цікаво, що грузинську чихіртму прийнято подавати вранці після гарного застілля та посиденьок з друзями за келихом вина. Не нехтуйте правилами приготування цієї першої страви, спрощуючи рецепт. Саме невеликі складнощі, незвичні для нашої кухні, роблять суп таким смачним!

Олена

Recent Posts

Чергову допомогу передали з Кам’янського на фронт (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із керівником благодійного фонду «Осоння України» Олександром…

53 хв. ago

Каметсталь за дев’ять місяців 2025 року сплатила понад 1,4 млрд грн податків

У найскладніші часи підприємства Метінвесту – сталева опора економіки України. Цьогоріч за підсумками дев’яти місяців…

3 години ago

У Кам’янському відремонтують зупинки на пл. Софії Шаповалової (ДМК)

Деталі повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Розпочали підготовку проєкту з реконструкції та будівництва зупинкових комплексів…

3 години ago

У Кам’янському провели профілактичний захід від ГО «Бджола» та медиків

З нагоди Всесвітнього дня боротьби з цукровим діабетом представники громадської організації «Бджола» та медичні фахівці…

3 години ago

Кам’янські гімнастки сяяли на чемпіонаті у Дніпрі

14 та 15 листопада у Дніпрі проходив Чемпіонат Дніпропетровської області з художньої гімнастики. У змаганнях…

3 години ago

Кам’янчанка відкрила танцювальну студію завдяки програмі «Власна справа»

Історії людей, які змінюють життя навколо себе, народжуються з мрії. Саме так сталося з пані…

4 години ago