Інгредієнти:
Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде приблизно 12 банок об’ємом 500 мл.
1. Курку відваріть до готовності або підсмажте на сковороді з олією – як вам більше подобається.
2. Цибулю та моркву почистіть, наріжте середніми шматочками. Обсмажте до готовності окремо.
3. Гречку промийте кілька разів, посоліть і поперчіть за смаком, змішайте з куркою та овочами.
4. Банки для консервації помийте з содою та простерилізуйте. Розкладіть готове м’ясо, зажарку та крупу. У кожну ємність покладіть по 3 горошини чорного перцю і по 1 лавровому листу. Залийте окропом по горлечко.
Приготування в каструлі. Прикрийте банки кришками і поставте у велику широку каструлю з рушником на дні. Влийте воду по плечики банок. Увімкніть мінімальний вогонь і накрийте кришкою. Залиште тушонку з гречкою в каструлі на 5 годин. Потім вимкніть вогонь, закатайте кришки і поверніть банки в окріп до повного охолодження.
Приготування в автоклаві. Банки зі стравою прикрийте, але не закручуйте кришки. Поставте в автоклав і повністю залийте водою. Виставте температуру 110°. Тушонка з гречкою в автоклаві готується 40 хвилин. Потім закатайте кришки.
Приготування в духовці. Поставте банки в деко з водою на дні. Виставте температуру 100°. Тушонка з гречкою в банках у духовці на газу готується 4 години, в електричній – 8 годин.
На базі Центру життєстійкості «Місце сили. Кам’янське» проводяться заняття з питань громадської безпеки. Одними з…
Історична драма "Бліц" режисера Стіва Макквіна розповідає про пригоди хлопчика, який вирішив знайти свою матір…
18 вересня Кам’янське із робочим візитом відвідала делегація Республіки Чехія у складі першого секретаря Посольства Чехії…
У четвер, 19 вересня, на ж/м Перемога місцева жителька знайшли загублену собаку, яка ховалася поміж…
Працівники ДБР повідомили про підозру командиру однієї з військових частин Дніпропетровської області та керівнику приватного…
Вже сьогодні, 20 вересня, у ЛЬвові в Палаці мистецтв, відкриється виставка "Пам'яті кобзарів України". Про…