Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний шоколадний торт без борошна та масла

Із чим у вас асоціюється арабська кухня? Як правило, перше, що спадає на думку, – це всім відомий рахат-лукум. Але, крім цієї східної насолоди, можна відзначити і багато інших гідних десертів. Ми звернули увагу на рецепт, з яким впорається навіть школяр.

Пропонуємо приготувати неймовірно ніжний шоколадний торт без борошна, масла та цукру. Будучи за кордоном, цей тортик можна знайти під нехитрою назвою «Шоколадна ніч». Його чарівний смак неможливо забути, та й на вигляд ця випічка просто чудова! За бажанням в тісто можна додати родзинки, курагу або сушені журавлини. Приготуйте, не пошкодуєте!

Цей десерт готується із абсолютно доступних продуктів. Також тут можна обійтися без таких кухонних пристроїв, як міксер або блендер. При вказаних обсягах торт виходить невисоким, тому використовуйте невелику форму (приблизно 16-20 см). Пластівці краще брати на кшталт «Супер Геркулес».

Інгредієнти
Вівсяні пластівці 120 г, Молоко 240 мл, Яйце 2 шт., Банан 2 шт., Ванілін 1 щеп., Какао-порошок 40 г, Розпушувач 1 ч. л., Волоські горіхи за смаком, Чорний шоколад 100 г.

Приготування
1. У вівсяні пластівці залийте 200 мл гарячого молока, залиште набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбийте у миску яйця.

2. Банани очистіть від шкірки і перетворіть на пюре. Банани разом з ваніліном викладіть у миску з яйцями і перемішайте. Просійте в яєчну суміш какао-порошок, ретельно змішайте. Висипте в масу розпушувач, знову перемішайте вінчиком. Додайте охололі вівсяні пластівці з молоком, з’єднайте всі інгредієнти.

3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, вилийте туди тісто. Додайте волоські горіхи, посипте шоколадною крихтою. Випікайте десерт за 180 градусів 15–20 хвилин.

4. Подрібніть шоколадну плитку на дрібну крихту. Розтопіть шоколад у невеликій кількості гарячого молока. Влийте шоколадну масу в мішок кондитерський. Потім зробіть візерунок на десерті.
У результаті ви отримаєте неймовірно смачний, поживний шоколадний десерт до чаю. Щоб десерт краще просочився, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. Але і це необов’язково, через 20 хвилин після випікання випічка буде готова до вживання.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському судитимуть чоловіка, який застрелив свою дружину

Досудове розслідування, розпочате за фактом умисного вбивства - завершено.Обвинувальний акт щодо 36-річного фігуранта скеровано до…

25 хв. ago

22 мешканки Дніпропетровщини отримали звання «Мати-героїня»

Про це повідомив тимчасово виконуючий обов'язки голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації Владислав Гайваненко. "Материнська любов…

44 хв. ago

Під Кам’янським чоловік порізав знайомого: що вирішив суд

За замах на вбивство знайомого 24-річний чоловік проведе 7 років за ґратами. У ході слідства…

1 годину ago

Поліцейські Кам’янського нагадують громадянам про використання світловідбивних елементів

У темний час доби, під час туману чи опадів або у разі вимкнення освітлення видимість…

2 години ago

Автор хіта “Танцюй зі мною повільно” впав у кому: дружина зірки показала його та розкрила діагноз

Український співак ADAM (справжнє ім’я — Михайло Клименко), відомий хітами «Танцюй зі мною повільно» та «Ау Ау», опинився у критичному стані та вже тривалий…

2 години ago

На Дніпропетровщині в навчальному закладі сталася різанина між двома жінками

Поліцейські Дніпропетровщини затримали 44-річну жінку за замах на умисне вбивство. Попередньо відомо, що через особисту…

3 години ago