Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний шоколадний торт без борошна та масла

Із чим у вас асоціюється арабська кухня? Як правило, перше, що спадає на думку, – це всім відомий рахат-лукум. Але, крім цієї східної насолоди, можна відзначити і багато інших гідних десертів. Ми звернули увагу на рецепт, з яким впорається навіть школяр.

Пропонуємо приготувати неймовірно ніжний шоколадний торт без борошна, масла та цукру. Будучи за кордоном, цей тортик можна знайти під нехитрою назвою «Шоколадна ніч». Його чарівний смак неможливо забути, та й на вигляд ця випічка просто чудова! За бажанням в тісто можна додати родзинки, курагу або сушені журавлини. Приготуйте, не пошкодуєте!

Цей десерт готується із абсолютно доступних продуктів. Також тут можна обійтися без таких кухонних пристроїв, як міксер або блендер. При вказаних обсягах торт виходить невисоким, тому використовуйте невелику форму (приблизно 16-20 см). Пластівці краще брати на кшталт «Супер Геркулес».

Інгредієнти
Вівсяні пластівці 120 г, Молоко 240 мл, Яйце 2 шт., Банан 2 шт., Ванілін 1 щеп., Какао-порошок 40 г, Розпушувач 1 ч. л., Волоські горіхи за смаком, Чорний шоколад 100 г.

Приготування
1. У вівсяні пластівці залийте 200 мл гарячого молока, залиште набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбийте у миску яйця.

2. Банани очистіть від шкірки і перетворіть на пюре. Банани разом з ваніліном викладіть у миску з яйцями і перемішайте. Просійте в яєчну суміш какао-порошок, ретельно змішайте. Висипте в масу розпушувач, знову перемішайте вінчиком. Додайте охололі вівсяні пластівці з молоком, з’єднайте всі інгредієнти.

3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, вилийте туди тісто. Додайте волоські горіхи, посипте шоколадною крихтою. Випікайте десерт за 180 градусів 15–20 хвилин.

4. Подрібніть шоколадну плитку на дрібну крихту. Розтопіть шоколад у невеликій кількості гарячого молока. Влийте шоколадну масу в мішок кондитерський. Потім зробіть візерунок на десерті.
У результаті ви отримаєте неймовірно смачний, поживний шоколадний десерт до чаю. Щоб десерт краще просочився, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. Але і це необов’язково, через 20 хвилин після випікання випічка буде готова до вживання.

Олена

Recent Posts

У музеї Кам’янського відкрилась виставка Анастасії Сокол «Квіткова симфонія весни»

17 квітня у Музеї історії міста Кам'янське відбулося відкриття першої персональної виставки живопису Анастасії Сокол…

12 години ago

На Дніпропетровщині легковик врізався у приміщення АЗС (відео)

У п'ятницю, 18 квітня, на Криворізькій трасі сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода.  Про це повідомляє "Відомо" з посиланням…

13 години ago

Як працюватиме громадський транспорт Кам’янського у Великдень та поминальні дні

Наближається одне з найголовніших християнських свят – Воскресіння Христове. Як зазначили раніше в Дніпропетровській обласній військовій адміністрації, у…

14 години ago

Зрадниця Ані Лорак нібито оновила свій український паспорт

У мережі з'явилася інформації про нібито таємне оновлення українського паспорта співачкою Ані Лорак, яка після…

14 години ago

Увага! У Кам’янському буде гучно

Про проведення робіт повідомили на підприємстві Каметсталь. "Шановні мешканці Кам'янського! 21 квітня з 12:00 до…

15 години ago

Які роботи з благоустрою були виконані у Кам’янському цього тижня

Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за  період з 11.04.2025 по 18.04.2025 було…

15 години ago