Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний шоколадний торт без борошна та масла

Із чим у вас асоціюється арабська кухня? Як правило, перше, що спадає на думку, – це всім відомий рахат-лукум. Але, крім цієї східної насолоди, можна відзначити і багато інших гідних десертів. Ми звернули увагу на рецепт, з яким впорається навіть школяр.

Пропонуємо приготувати неймовірно ніжний шоколадний торт без борошна, масла та цукру. Будучи за кордоном, цей тортик можна знайти під нехитрою назвою «Шоколадна ніч». Його чарівний смак неможливо забути, та й на вигляд ця випічка просто чудова! За бажанням в тісто можна додати родзинки, курагу або сушені журавлини. Приготуйте, не пошкодуєте!

Цей десерт готується із абсолютно доступних продуктів. Також тут можна обійтися без таких кухонних пристроїв, як міксер або блендер. При вказаних обсягах торт виходить невисоким, тому використовуйте невелику форму (приблизно 16-20 см). Пластівці краще брати на кшталт «Супер Геркулес».

Інгредієнти
Вівсяні пластівці 120 г, Молоко 240 мл, Яйце 2 шт., Банан 2 шт., Ванілін 1 щеп., Какао-порошок 40 г, Розпушувач 1 ч. л., Волоські горіхи за смаком, Чорний шоколад 100 г.

Приготування
1. У вівсяні пластівці залийте 200 мл гарячого молока, залиште набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбийте у миску яйця.

2. Банани очистіть від шкірки і перетворіть на пюре. Банани разом з ваніліном викладіть у миску з яйцями і перемішайте. Просійте в яєчну суміш какао-порошок, ретельно змішайте. Висипте в масу розпушувач, знову перемішайте вінчиком. Додайте охололі вівсяні пластівці з молоком, з’єднайте всі інгредієнти.

3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, вилийте туди тісто. Додайте волоські горіхи, посипте шоколадною крихтою. Випікайте десерт за 180 градусів 15–20 хвилин.

4. Подрібніть шоколадну плитку на дрібну крихту. Розтопіть шоколад у невеликій кількості гарячого молока. Влийте шоколадну масу в мішок кондитерський. Потім зробіть візерунок на десерті.
У результаті ви отримаєте неймовірно смачний, поживний шоколадний десерт до чаю. Щоб десерт краще просочився, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. Але і це необов’язково, через 20 хвилин після випікання випічка буде готова до вживання.

Олена

Recent Posts

На Дніпропетровщині жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева

56-річна жінка впала з 4-метрової висоти, коли підрізала дерева у Нікополі. Швидку викликала сестра постраждалої.…

7 хв. ago

Роботи по усуненню аварії на Лівобережжі Кам’янського продовжуються

Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Ніч у громаді минула тихо. За повідомленням начальника…

30 хв. ago

Ворог обстріляв Дніпропетровщину: загинула людина, ще одна – постраждала

Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Ввечері ворог атакував Павлоград безпілотниками. Виникла пожежа. Є…

34 хв. ago

У Дніпрі чоловік побив та пограбував знайомого

У Дніпрі поліцейські затримали 29-річного чоловіка за пограбування містянина. Неодноразово засуджений за майнові злочини фігурант…

37 хв. ago

Потрійна ДТП у Дніпрі: зіштовхнулись Renault, Volkswagen та Skoda

У вівторок, 19 серпня, на перехресті вулиць Ярослава Мудрого та Половицької сталася аварія. Тут зіштовхнулися…

1 годину ago

Гороскоп на 20 серпня 2025 року

Овен 20 серпня принесе відчуття внутрішньої зібраності та визначеності. Це день, в який все, що…

1 годину ago