Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Ніжний шоколадний торт без борошна та масла

Із чим у вас асоціюється арабська кухня? Як правило, перше, що спадає на думку, – це всім відомий рахат-лукум. Але, крім цієї східної насолоди, можна відзначити і багато інших гідних десертів. Ми звернули увагу на рецепт, з яким впорається навіть школяр.

Пропонуємо приготувати неймовірно ніжний шоколадний торт без борошна, масла та цукру. Будучи за кордоном, цей тортик можна знайти під нехитрою назвою «Шоколадна ніч». Його чарівний смак неможливо забути, та й на вигляд ця випічка просто чудова! За бажанням в тісто можна додати родзинки, курагу або сушені журавлини. Приготуйте, не пошкодуєте!

Цей десерт готується із абсолютно доступних продуктів. Також тут можна обійтися без таких кухонних пристроїв, як міксер або блендер. При вказаних обсягах торт виходить невисоким, тому використовуйте невелику форму (приблизно 16-20 см). Пластівці краще брати на кшталт «Супер Геркулес».

Інгредієнти
Вівсяні пластівці 120 г, Молоко 240 мл, Яйце 2 шт., Банан 2 шт., Ванілін 1 щеп., Какао-порошок 40 г, Розпушувач 1 ч. л., Волоські горіхи за смаком, Чорний шоколад 100 г.

Приготування
1. У вівсяні пластівці залийте 200 мл гарячого молока, залиште набухати протягом 10 хвилин. У цей час розбийте у миску яйця.

2. Банани очистіть від шкірки і перетворіть на пюре. Банани разом з ваніліном викладіть у миску з яйцями і перемішайте. Просійте в яєчну суміш какао-порошок, ретельно змішайте. Висипте в масу розпушувач, знову перемішайте вінчиком. Додайте охололі вівсяні пластівці з молоком, з’єднайте всі інгредієнти.

3. Змастіть форму для випікання вершковим маслом, вилийте туди тісто. Додайте волоські горіхи, посипте шоколадною крихтою. Випікайте десерт за 180 градусів 15–20 хвилин.

4. Подрібніть шоколадну плитку на дрібну крихту. Розтопіть шоколад у невеликій кількості гарячого молока. Влийте шоколадну масу в мішок кондитерський. Потім зробіть візерунок на десерті.
У результаті ви отримаєте неймовірно смачний, поживний шоколадний десерт до чаю. Щоб десерт краще просочився, його потрібно залишити на ніч у холодильнику. Але і це необов’язково, через 20 хвилин після випікання випічка буде готова до вживання.

Олена

Recent Posts

Які культурні заходи чекають на кам’янчан

Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 25 вересня по 02 жовтня 2024 року.…

1 годину ago

У Кам’янському ДТП на небезпечному перехресті (відео)

Аварія сталася у Кам'янському сьогодні, 24 вересня, на перехресті проспектів Аношкіна та  Свободи. Вона потрапила…

1 годину ago

Першою Дніпропетровщина провела форум «Українська ідентичність»

До Дніпропетровщини з’їхалися представники міністерств і громад різних областей. Вони зібралися на Всеукраїнський форум «Українська…

2 години ago

У Дніпрі на ринку піймали крадія і досить оригінально покарали

Сталося це на Образцовому ринку.   Про це повідомляє Відкритий з посиланням на Telegram-канал “Дніпро Оперативний”. Свідки…

2 години ago

Актори з фільму “Матриця” тоді і зараз: як за 25 років змінилися Нео, Триніті та інші герої

Навесні 1999 року світ побачив доволі революційний фантастичний бойовик "Матриця", який був знятий тоді ще режисерами…

3 години ago

Кам’янчанан став чемпіоном міжнародного турніру

Вихованець Кам’янської федерації кіокушин-кан карате став чемпіоном міжнародного турніру "Скандинавська битва". 21 вересня 2024 року…

3 години ago