Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Квасоля по-бретонськи

Квасоля по-бретонськи – одна з найпопулярніших страв у сучасній польській кухні. Вона чимось нагадує класичну англійську страву для сніданку Baked Beans. Напевно, поляки запозичили цей рецепт. Але, додавши до нього ковбасу та спеції, серед яких улюблений у Польщі майоран, вони отримали насичену самодостатню страву.

Пропонуємо вам рецепт квасолі по-бретонськи (так цю страву називають самі поляки). Приготування нескладне, з ним упорається навіть новачок. А результат – ароматна, смачна і ситна страва – ми впевнені, вам дуже сподобається.

Інгредієнти
Квасоля 500 г, Ковбаса копчена 400 г, Шинка 200 г, Цибуля 2 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Томатна паста 200 г, Цукор 1 ч. л., Майоран 1 ст. л., Паприка 1 ст. л., Перець червоний 1 ч. л., Лавровий лист 1 шт., Перець запашний за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
1. З попередньо замоченої на ніч квасолі злийте воду, промийте і залийте свіжою водою так, щоб квасоля була покрита на 2-3 см. Додайте лавровий лист, пару горошин запашного перцю і поставте на малий вогонь. Готуйте до м’якості, близько 1,5 години.

2. Нарізану кубиками шинку і ковбасу (найкраще підійде «Краківська») злегка обсмажте на олії. Додайте подрібнену цибулю. Обсмажте, потім введіть трохи рідини з каструлі, в якій вариться квасоля. Додайте спеції: майоран, паприку, перець червоний, чорний мелений перець та сіль. Залишіть тушкувати під кришкою 10-15 хвилин.

3. Квасоля повинна бути готова, але не давайте їй розваритися. Рідину не зливайте. З’єднайте вміст сковорідки та каструлі. Додайте томатну пасту (можна замінити на томатами у власному соку) та чайну ложечку цукру – він підкреслить смак. Якщо рідини не вистачає, можна долити трохи води. Перемішайте, потримайте на вогні 1–2 хвилини, зніміть з плити і дайте постояти під кришкою не менше 10 хвилин.

Одні вважають за краще їсти цю страву густою, інші бачать її як насичений суп. Якщо ви хочете згустити, розімніть кілька квасолін. Подавати таку страву із квасолі дуже добре зі свіжим білим хлібом.

Олена

Recent Posts

Яка медична допомога у Кам’янському надається ВПО при інфаркті

Безоплатна медична допомога при інфаркті міокарда надається у 78 лікарнях країни, за договором із НСЗУ…

20 хв. ago

У Дніпрі в багатоповерхівці обвалився балкон

На проспекті Дмитра Яворницького у Дніпрі обвалився балкон з п’ятого поверху житлового будинку.  Про це…

50 хв. ago

Тхеквондисти Кам’янського – призери всеукраїнського турніру

27 та 28 вересня у Полтаві відбувся Всеукраїнський турнір з тхеквондо ВТФ «Кращий з кращих».…

1 годину ago

Драма “Прекрасна недосконалість” розповість про перше кохання Казанови (відео)

Заснований на реальних подіях, фільм "Прекрасна недосконалість" розповідає історію про Лючію — перше та найбільше кохання Джакомо…

1 годину ago

Дніпропетровщина працює над розширенням співпраці з регіонами країн світу

В Дніпро ОВА пройшла чергова онлайн-зустріч з Генеральним консулом України у Г’юстоні Віталієм Тарасюком. На…

2 години ago

Дніпропетровщину накрила пилова буря

Сьогодні в Каспійській низовині станом на ранок спостерігається пилова буря і високе запилення повітря. Про…

2 години ago