Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Квасоля по-бретонськи

Квасоля по-бретонськи – одна з найпопулярніших страв у сучасній польській кухні. Вона чимось нагадує класичну англійську страву для сніданку Baked Beans. Напевно, поляки запозичили цей рецепт. Але, додавши до нього ковбасу та спеції, серед яких улюблений у Польщі майоран, вони отримали насичену самодостатню страву.

Пропонуємо вам рецепт квасолі по-бретонськи (так цю страву називають самі поляки). Приготування нескладне, з ним упорається навіть новачок. А результат – ароматна, смачна і ситна страва – ми впевнені, вам дуже сподобається.

Інгредієнти
Квасоля 500 г, Ковбаса копчена 400 г, Шинка 200 г, Цибуля 2 шт., Соняшникова олія 2 ст. л., Томатна паста 200 г, Цукор 1 ч. л., Майоран 1 ст. л., Паприка 1 ст. л., Перець червоний 1 ч. л., Лавровий лист 1 шт., Перець запашний за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком, Сіль за смаком.

Приготування
1. З попередньо замоченої на ніч квасолі злийте воду, промийте і залийте свіжою водою так, щоб квасоля була покрита на 2-3 см. Додайте лавровий лист, пару горошин запашного перцю і поставте на малий вогонь. Готуйте до м’якості, близько 1,5 години.

2. Нарізану кубиками шинку і ковбасу (найкраще підійде «Краківська») злегка обсмажте на олії. Додайте подрібнену цибулю. Обсмажте, потім введіть трохи рідини з каструлі, в якій вариться квасоля. Додайте спеції: майоран, паприку, перець червоний, чорний мелений перець та сіль. Залишіть тушкувати під кришкою 10-15 хвилин.

3. Квасоля повинна бути готова, але не давайте їй розваритися. Рідину не зливайте. З’єднайте вміст сковорідки та каструлі. Додайте томатну пасту (можна замінити на томатами у власному соку) та чайну ложечку цукру – він підкреслить смак. Якщо рідини не вистачає, можна долити трохи води. Перемішайте, потримайте на вогні 1–2 хвилини, зніміть з плити і дайте постояти під кришкою не менше 10 хвилин.

Одні вважають за краще їсти цю страву густою, інші бачать її як насичений суп. Якщо ви хочете згустити, розімніть кілька квасолін. Подавати таку страву із квасолі дуже добре зі свіжим білим хлібом.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

6 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

10 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

11 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

12 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

12 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

13 години ago