Інгредієнти:
За бажанням у пиріг можна додати горіхи, сухофрукти, яблука, банани.
1. Духовку заздалегідь розігрійте до 180°. У великій мисці змішайте цукор, ванільний цукор, сіль, мак.
2. З лимона зніміть цедру і натріть на дрібній тертці, додайте до решти інгредієнтів. Борошно просійте разом із содою, змішайте з іншими сухими інгредієнтами.
3. Окремо збийте яйця з теплим молоком. Додайте лимонний сік за смаком. Поступово вливайте суміш до сухої основи та замісіть тісто.
4. Форму для випічки (діаметр 20 см) змастіть вершковим маслом і посипте манкою, щоб лимон не пригорів. Влийте тісто і випікайте маківник 45 хвилин за 180°. Готовність перевіряйте зубочисткою.
За бажанням посипте готовий пиріг цукровою пудрою або полийте розтопленим шоколадом.
21–23 жовтня на базі Енергетичного фахового коледжу пройшли міські змагання з шашок серед команд закладів…
Програма заходів у закладах культури міста Кам’янське з 22 по 29 жовтня. КЗ «Музей історії…
Протягом листопада 2025 року фахівці Кам’янської філії Дніпропетровського обласного центру зайнятості проведуть прийом громадян на…
У четвер, 23 жовтня, на проспекті Богдана Хмельницького сталась ДТП. Там зіштовхнулись Subaru та мотоцикліст. Інцидент…
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "Вдень і вночі наші захисники боронять небо над…
Про це повідомив в.о. голови ОВА Владислав Гайваненко. "Ворог тероризував Нікопольщину – райцентр, Покровську, Мирівську…