Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Яловичина в соусі цахтон

Кавказький соус Цахтон – суміш кисломолочного продукту з додаванням великої кількості свіжої зелені, а також часнику. Найчастіше під час його приготування кухарі ще використовують волоські горіхи, які подрібнюють до стану крихти, та дрібно нарізаний перець чилі. Розповідаємо, як подається яловичина у соусі цахтон.

Така пряна суміш – чудове доповнення до м’яса. Найчастіше соусом цахтон заправляють відварену яловичину, нарізану смужками або кубиками. Просто перемішує ці інгредієнти, а потім відправляєте їх в холодильник. Шикарна холодна закуска готова!

М’ясо, приготоване таким способом, має не тільки бездоганний смак, але й безліч корисних властивостей. Яловичина – чудове джерело білка, заліза та інших важливих поживних речовин, необхідних для здорового харчування. Прянощі та зелень, що використовуються в соусі, відомі своїми антиоксидантними та протизапальними властивостями.

Інгредієнти
Яловичина 500 г, Сметана 250 г, Кінза 25 г, Петрушка 10 г, Кріп 10 г, Часник 2 зуб., Сіль за смаком, Чорний перець (мелений) за смаком.

Приготування
1. Добре промиваємо яловичину. Поміщаємо її в каструлю (цілим шматком). Заливаємо м’ясо водою. Відправляємо каструлю на вогонь.

2. Після закипання варимо яловичину протягом 1,5 годин, регулярно знімаємо піну. Потім всипаємо сіль і додаємо лавровий лист. Варимо м’ясо ще протягом 40 хвилин (до його м’якості).

3. Готуємо соус цахтон. Добре промиваємо зелень. Обсушуємо її. Дуже дрібно нарізаємо кінзу, петрушку та кріп. Очищаємо часник. Пропускаємо через прес.

4. У глибоку ємність викладаємо сметану будь-якої жирності. Додаємо до неї подрібнену зелень та часник.

5. Всипаємо до сполучених продуктів для соусу сіль та чорний мелений перець за смаком. Ретельно перемішуємо до однорідної консистенції.

6. Повністю остиглу яловичину нарізаємо на акуратні брусочки (соломкою). Викладаємо її в глибоку миску. Додаємо до м’яса соус цахтон і добре перемішуємо. Відправляємо блюдо на 1 годину в холодильник. Готово!

Нехай м’ясо постоїть у холоді не менше 60 хвилин. За цей час відварена яловичина просочиться смаком та ароматом незрівнянного соусу цахтон. Після цього таку чудову страву можна буде презентувати гостям.

Олена

Recent Posts

Щодо аварії на колекторі «Аульського водоводу» на Лівобережжі Кам’янського (відео)

Міський голова Андрій Білоусов розповів щодо аварії магістрального каналізаційного колектору комунального підприємства Дніпропетровської обласної ради…

4 години ago

У Камʼянському розпочали ремонт тротуарів, які знаходяться в найбільш незадовільному стані

У Кам’янському приступили до капітального ремонту наших тротуарів. Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов.…

8 години ago

Діти з особливими освітніми потребами у Кам’янському отримають додаткову підтримку

З 1 вересня на Дніпропетровщині діти з особливими освітніми потребами матимуть більше можливостей для розвитку…

9 години ago

Мешканця Дніпропетровщини засудили за незаконне зберігання зброї

На Дніпропетровщині поліцейські скерували до суду обвинувальний акт щодо чоловіка за незаконне зберігання зброї та…

10 години ago

у лікарні на Дніпропетровщині пацієнт вбив сусіда попалаті

Поліцейські Кривого Рогу затримали підозрюваного у злочині. Він Забив до смерті чоловіка. Конфлікт між пацієнтами…

10 години ago

На Дніпропетровщині підліток на мотоциклі потрапив у ДТП

Про це розповіла Лариса Биданцева, керівник Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

11 години ago