Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Капустяні кульки з м’ясом

Хто б міг подумати, що капустяні кульки з м’ясом зможуть затьмарити своїм блискучим смаком навіть традиційні голубці. А у них це справді вийшло. Все завдяки неймовірно насиченому смаку та ефектному зовнішньому вигляду такої страви.

Щоби бомбочки з капусти виглядали дуже оригінально, ми радимо їх не тушкувати, а запікати. Так вони матимуть змогу зберегти свою форму. До того ж, перед відправленням овочевих кульок у духовку їх слід обгорнути слайсами з бекону. Ох, як же смачно вони будуть виглядати в результаті!

Пряний фарш – запорука успіху такої страви. Обов’язково додайте до яловичини трохи мускатного горіха, завдяки чому начинка буде ароматнішою. А для надання м’ясу соковитості використовуйте подрібнену цибулю.

Інгредієнти
Капуста білокачанна 1 шт., Яловичина 900 г, Цибуля 2 шт., Морква 2 шт., Корінь селери 0,25 шт., Сіль до смаку, Чорний перець (мелений) за смаком, Мускатний горіх 1 щіп., Хліб 50 г, Яйце 2 шт., Бекон 60 г, Соняшникова олія 2 ст. л. ,Томатна паста 1 ст. л.

Приготування
1. Добре промиваємо качан капусти. Акуратно вирізаємо качан. Поміщаємо качан у киплячу воду. Відварюємо його протягом 8 хвилин. Потім дістаємо капусту з води.

2. Даємо качану охолонути до кімнатної температури. Далі акуратно поділяємо його на капустяне листя для майбутніх кульок. Замочуємо хліб у молоці. Пропускаємо яловичину та очищену цибулину через м’ясорубку. Поміщаємо фарш у глибоку ємність. Додаємо до нього сіль, чорний мелений перець та мускатний горіх.

3. Вбиваємо до м’яса з цибулею та спеціями яйця. Додаємо попередньо замочений хліб. Добре перемішуємо всі інгредієнти до отримання однорідної маси.

4. Формуємо з отриманого фаршу щільні кульки великого розміру. Поміщаємо заготовку з м’яса до центру капустяного листа. Загортаємо все в кулю.

5. Потім обгортаємо заготовку другим овочевим листом. Поміщаємо кулю на чистий кухонний рушник. Повертаємо його навколо заготовки, максимально стискаючи. Повторюємо ті самі дії з іншими інгредієнтами.

6. Кожен отриманий шар з начинкою обгортаємо смужкою бекону. При потребі скріплюємо її зубочисткою. Поміщаємо заготовки з капустяного листя у форму для випікання, дотримуючись відстань між ними.

7. Очищаємо овочі, що залишилися. Нарізаємо цибулю, моркву та селеру великими шматочками. Обсмажуємо їх протягом декількох хвилин на сковороді з розігрітою олією. Потім вливаємо до овочів 1 скл. капустяного відвару, що залишився, і 1,5 скл. чистої води. Додаємо томатну пасту. Всипаємо сіль та чорний перець. Добре все перемішуємо.

8. Доводимо вміст сковороди до кипіння. Проварюємо все ще протягом 2-3 хвилин. Потім заливаємо одержаною масою кульки з капусти. Відправляємо форму в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.

Подавати капустяні кульки в бекон можна з соусом, приготованим на основі запечених овочів. Для цього процідіть соус із форми для випікання через сито на сковороду. Візьміть половину від загальної кількості селери, моркви та цибулі. Пробийте їх за допомогою блендера до пюре. Додайте овочі до сковороди для густоти соусу. Проварити все протягом 2 хвилин. Потім розведіть 1 ст. л. кукурудзяного крохмалю у воді. Влийте суміш до овочів на сковороді. Долийте ще трохи води. Перемішайте та варіть все до загусання. Презентуйте бомби, фаршировані яловичиною, з таким ароматним соусом із овочів.

Олена

Recent Posts

У Кам’янському районі затримали двох крадіїв

З'ясувалося, що один із фігурантів причетний до крадіжок у П'ятихатках, інший - у Вільногірську. Про…

31 хв. ago

На Дніпропетровщині чоловік зґвалтував 13-річну дівчину

У вівторок, 8 жовтня,33-річна мешканка Кривого Рогу заявила про зґвалтування своєї доньки. За словами жінки,…

2 години ago

У Кам’янському розпочався Всеукраїнський турнір з художньої гімнастики (відео)

На відкритті спортивного заходу побував міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському стартував ІІІ Всеукраїнський…

13 години ago

У Кам’янському районі фермера придавило вантажівкою

Інцидент стався 6 жовтня. З’ясувалося, що водій підходив до свого трактора, а вантажівка, яка стояла…

15 години ago

У Кам’янському орудувала “сміттєва” банда (фото)

Вранці 11 жовтня мешканців Кам'янського шокував стан центральних вулиць. Вочевидь, вічний тут відбувався справжній безлад.…

15 години ago

Працевлаштування після фронту: в ДніпроОВА обговорили механізми ефективнішого діалогу з бізнесом

Представники влади, бізнесу, громадськості, центру зайнятості, ТЦК та ветерани області. Майже 250 людей онлайн і…

15 години ago