Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закарпатські солодощі гомбовці

Гомбовці – це традиційний десерт закарпатської кухні, який є чимось середнім між варениками і пончиками. Гомбовці готуються з картопляного або сирного тіста, всередину якого загортають солодку начинку. Солодощі спочатку варять на пару, а потім посипають смаженими сухарями. Для начинки зазвичай використовують сливу або сливове повидло, хоча допускаються будь-які ягоди і фрукти.

Для гомбовців:

  • Стиглі або консервовані сливи – 12 шт.
  • Сир – 600 г.
  • Манка – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для посипання:

  • Вершкове масло – 150 г.
  • Черства булка або панірувальні сухарі – 100 г.
  • Цукор, кориця за смаком.

Приготування:

1. Змішати в мисці до однорідності сир, яйця, сіль, цукор і манку. Якщо хочете, щоб в тісті не відчувалися крупиці сиру, можна перебити тісто блендером. Поставте тісто в холодильник на 40 хвилин.

2. Для приготування посипки натерти черству булку на тертці. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити крихти до золотистого кольору. Посипати цукром і корицею.

3. Поставити на великий вогонь каструлю з водою.

4. Тісто на гомбовці розділити на 12 частин. Розкачати в коржик і покласти всередину кожного гомбовця сливу без кісточки або інші фрукти. Додати в начинку трохи цукру і заліпити начинку тістом. Надати гомбовцям круглу форму.

5. Над каструлею з киплячою водою поставити друшляк і викласти гомбовці. Варити на пару 5-7 хвилин. Полити маслом зі смаженими сухарями і поставити до столу.

Олена

Recent Posts

Про епідемічну ситуацію на Дніпропетровщині

Про епідеміологічну ситуацію на Дніпропетровщині розповів голова облради Микола Лукашук. "Ситуація з COVID-19 продовжує покращуватися. Минулого тижня…

34 хв. ago

Рецепт дня: Ситний салат “Ніжність”

Шаровий салат - чудова ідея на свято або вихідний. Така страва ситна і поживна, кожен…

1 годину ago

Кам’янський ветеран переміг на міжнародному мистецькому фестивалі

Кам’янчанин Олександр Остапенко, ветеран і талановита особистість, став лауреатом Міжнародного фестивалю-конкурсу мистецтв “Золота соната”, що пройшов у…

2 години ago

Перша зустріч через 20 років: вийшов тизер фільму “Диявол носить Прада 2” (відео)

У мережі з'явився перший тизер-трейлер другої частини культової фешн-драми "Диявол носить Прада". До своїх ролей повертаються…

2 години ago

Чому кондиціонер не можна додавати під час прання рушників

Додавання кондиціонера чи ополіскувача під час прання рушників може накопичуватися в їхніх волокнах, знижуючи здатність…

3 години ago

Важкоатлети з Кам’янського вдало виступили на чемпіонаті в Софіївці

15 листопада Софіївська федерація гирьового спорту ( президент Віктор Круглик) провела в Софіївці три відкритих…

3 години ago