Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Закарпатські солодощі гомбовці

Гомбовці – це традиційний десерт закарпатської кухні, який є чимось середнім між варениками і пончиками. Гомбовці готуються з картопляного або сирного тіста, всередину якого загортають солодку начинку. Солодощі спочатку варять на пару, а потім посипають смаженими сухарями. Для начинки зазвичай використовують сливу або сливове повидло, хоча допускаються будь-які ягоди і фрукти.

Для гомбовців:

  • Стиглі або консервовані сливи – 12 шт.
  • Сир – 600 г.
  • Манка – 100 г.
  • Яйця – 2 шт.
  • Цукор – 1 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Для посипання:

  • Вершкове масло – 150 г.
  • Черства булка або панірувальні сухарі – 100 г.
  • Цукор, кориця за смаком.

Приготування:

1. Змішати в мисці до однорідності сир, яйця, сіль, цукор і манку. Якщо хочете, щоб в тісті не відчувалися крупиці сиру, можна перебити тісто блендером. Поставте тісто в холодильник на 40 хвилин.

2. Для приготування посипки натерти черству булку на тертці. У сковороді розігріти вершкове масло і обсмажити крихти до золотистого кольору. Посипати цукром і корицею.

3. Поставити на великий вогонь каструлю з водою.

4. Тісто на гомбовці розділити на 12 частин. Розкачати в коржик і покласти всередину кожного гомбовця сливу без кісточки або інші фрукти. Додати в начинку трохи цукру і заліпити начинку тістом. Надати гомбовцям круглу форму.

5. Над каструлею з киплячою водою поставити друшляк і викласти гомбовці. Варити на пару 5-7 хвилин. Полити маслом зі смаженими сухарями і поставити до столу.

Олена

Recent Posts

Цього тижня стартує Чемпіонат Кам’янського з футзалу сезону 2024-2025.

Вже у суботу, 19 жовтня, в СК "Прометей" розпочнеться Чемпіонат міста з футзалу серед промислових…

2 хв. ago

Кам’янська тенісистка – переможниця відбіркового турніру Svitolina & Stakhovskyi Tennis Tour

У Львові на хардових кортах тенісного клубу LEOSPORT завершився четвертий та останній відбірковий турнір Svitolina&Stakhovskyi…

26 хв. ago

Президент Зеленський виступив у Раді і представив План перемоги

Президент України Володимир Зеленський у середу, 16 жовтня, виступив у Верховній Раді з промовою. Зокрема,…

34 хв. ago

Рецепт дня: Салат з нутом і помідорами

Нут - це корисна і ситна бобова культура, яка за смаком нагадує одночасно горох, лісовий…

52 хв. ago

ДНУ потрапив до міжнародного рейтингу THE World University Rankings 2025

Дніпровський національний університет імені Олеся Гончара став єдиним в області, хто потрапив до міжнародного рейтингу…

1 годину ago

“Жінка з цікавим минулим”: Полякова випустила трек, на який її надихнули історії підписниць (відео)

Оля Полякова запрем'єрила нову пісню. Вона називається "Жінка з цікавим минулим" і в її основу…

2 години ago