Як і скільки варити нут
Час готування нуту залежить від того, чи замочується продукт заздалегідь. Горошини нуту можна залити холодною водою і залишити на 4-12 годин. Це зменшить час готування нуту, а готова крупа буде м’якою і розвареною.
Перед варінням нут промивають холодною водою. Варити крупу рекомендується не в холодній воді, а в окропі – так горошини не втратять форму. Промитий нут викладіть в каструлю і залийте окропом. Вода повинна покривати горох на 2 см.
Посоліть воду і поставте на помірний вогонь. Замочений нут вариться 30-40 хвилин, а якщо крупу не замочували, то час варіння збільшується до 60 хвилин. Якщо під час варіння вода википіла, слід долити ще окропу.
Інгредієнти:
Приготування:
1. Цибулю нарізати великими півкільцями, помідори – дольками. Помити і дрібно порубати петрушку. Часник видавити через прес. З оливок злити воду.
2. Викласти в салатник нут, помідори, оливки, часник і петрушку. Акуратно перемішати. Заправити салат оливковою олією, посолити і поперчити.
Містяни, які користуються сервісом «Приват-24», вже ознайомилися з рахунками за березень. Зокрема, побачили, що розмір…
Команда Дніпровського державгого технічного університету успішно пройшла конкурсний відбір серед 200 університетів України та увійшла до…
Поліцейські ювенальної превенції ГУНП спільно з інспектором із дотримання прав людини Кам'янського РУП за участі…
4 квітня на лівобережному стадіоні "Надія" відбувся "Кубок відкриття футбольного сезону" Кам’янського – 2025 серед…
Заволоділи майже 7 млн грн бюджетних коштів – у Кривому Розі викрито 10 учасників злочинної…
Про це передає "Відомо". Перший випадок стосується 13-річної дівчинки, яка спробувала суїцид шляхом прийому великої…