Categories: Це цікаво

На чому краще готувати яєчню: відповідь вас здивує

Яєчня – беззаперечна класика ранкового меню. Проте не всі знають, наскільки важливим для смаку та поживної цінності цієї страви є жир, на якому вона готується, а також посуд.

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.

На чому краще смажити яєчню

Вибір пательні впливає не лише на смак страви, а й на рівномірність приготування. Хоча яєчню можна смажити на чавунній та алюмінієвій пательні, це не найкращий варіант – страва може прилипнути або підгоріти.

Тож для смаження яєчні радять обирати сковороду з антипригарним покриттям і належним чином її розігрівати. Звісно, масло може запобігає прилипанню яєчні, однак це не чудодійне рішення – надмірна кількість жиру псує страву.

Яке масло використовувати для яєчні

Вибір жирного продукту впливає не лише на смакові, а й на поживні властивості страви з яєць. Адже в результаті термічної обробки в будь-якому продукті відбуваються певні хімічні реакції. Найчастіше яєчню готують з такими інгредієнтами:

  • олія
  • вершкове масло
  • сало та шкварки

Вершкове масло – популярний вибір, цей інгредієнт надає страві м’якого вершкового смаку. Але водночас масло має низьку температуру задимлення і легко пригорає.

Щоб уникнути втрати поживної цінності та досягти кремової текстури страви, варто подбати про те, щоб масло не перегрівалося.

Як альтернативу радять використовувати топлене масло, яке є більш термостійким. Втім, його смак відрізняється від звичайного вершкового масла.

Тим, хто бореться з високим рівнем холестерину, дієтологи рекомендують віддавати перевагу рослинним жирам, таким як оливкова або ріпакова олія. Хоча вони трохи змінюють смак яєчні, вони є більш здоровою альтернативою. Водночас цими інгредієнтами також не слід зловживати.

Традиційно використовуване сало робить яєчню ситною, але важкою та жирною. Крім цього, шкварки не додають поживної цінності, на відміну від вершкового масла чи олії.

Втім, в обранні методу приготування яєчні та інгредієнтів варто насамперед враховувати свої очікування і потреби. Тоді кожен ранковий сніданок буде не тільки смачним, але й корисним для вашого організму.

Margaret

Recent Posts

У Кам’янському триває капітальний ремонт швів на шляхопроводі по проспекту Ювілейному (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Триває капітальний ремонт швів на шляхопроводі по проспекту…

1 годину ago

На Дніпропетровщині застрелили двох чоловіків

15 років позбавлення волі за умисне вбивство двох людей – на Дніпропетровщині суд виніс вирок…

6 години ago

У Камʼянському завершилася перевірка готовності освітніх закладів до нового навчального року

Днями у місті завершилась перевірка підготовки закладів освіти до нового навчального року. Про це повідомила…

7 години ago

Цього тижня у прокат вийде український історичний пригодницький фільм “Троє” (відео)

21 серпня, до Дня незалежності України, у широкий прокат вийде пригодницький історичний екшн "Троє". Представлено фінальний трейлер…

7 години ago

У Кам’янському пройшла акція до Всесвітнього дня безпритульних тварин

З нагоди Всесвітнього дня безпритульних тварин активісти ГО «Бджола» завітали до міського притулку, аби підтримати…

8 години ago

Дніпрянка робила покупки із краденою карткою

Слідчі Дніпра повідомили про підозру 34-річній жінці за крадіжку грошей з картки містянина. Підозрювана незаконно…

8 години ago