Categories: Це цікаво

На чому краще готувати яєчню: відповідь вас здивує

Яєчня – беззаперечна класика ранкового меню. Проте не всі знають, наскільки важливим для смаку та поживної цінності цієї страви є жир, на якому вона готується, а також посуд.

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.

На чому краще смажити яєчню

Вибір пательні впливає не лише на смак страви, а й на рівномірність приготування. Хоча яєчню можна смажити на чавунній та алюмінієвій пательні, це не найкращий варіант – страва може прилипнути або підгоріти.

Тож для смаження яєчні радять обирати сковороду з антипригарним покриттям і належним чином її розігрівати. Звісно, масло може запобігає прилипанню яєчні, однак це не чудодійне рішення – надмірна кількість жиру псує страву.

Яке масло використовувати для яєчні

Вибір жирного продукту впливає не лише на смакові, а й на поживні властивості страви з яєць. Адже в результаті термічної обробки в будь-якому продукті відбуваються певні хімічні реакції. Найчастіше яєчню готують з такими інгредієнтами:

  • олія
  • вершкове масло
  • сало та шкварки

Вершкове масло – популярний вибір, цей інгредієнт надає страві м’якого вершкового смаку. Але водночас масло має низьку температуру задимлення і легко пригорає.

Щоб уникнути втрати поживної цінності та досягти кремової текстури страви, варто подбати про те, щоб масло не перегрівалося.

Як альтернативу радять використовувати топлене масло, яке є більш термостійким. Втім, його смак відрізняється від звичайного вершкового масла.

Тим, хто бореться з високим рівнем холестерину, дієтологи рекомендують віддавати перевагу рослинним жирам, таким як оливкова або ріпакова олія. Хоча вони трохи змінюють смак яєчні, вони є більш здоровою альтернативою. Водночас цими інгредієнтами також не слід зловживати.

Традиційно використовуване сало робить яєчню ситною, але важкою та жирною. Крім цього, шкварки не додають поживної цінності, на відміну від вершкового масла чи олії.

Втім, в обранні методу приготування яєчні та інгредієнтів варто насамперед враховувати свої очікування і потреби. Тоді кожен ранковий сніданок буде не тільки смачним, але й корисним для вашого організму.

Margaret

Recent Posts

У Дніпрі затримали ще 5 організаторів «ухилянтських схем»

Військова контррозвідка Служби безпеки та ДБР ліквідували у Дніпрі масштабну схему ухилення від мобілізації. За…

4 години ago

У Кам’янському чоловік обікрав містянку

Поліцейські Кам’янського скерували до суду обвинувальний акт відносно 48-річного підозрюваного. З фінансового рахунку потерпілої зловмисник витратив…

4 години ago

Центр зайнятості запрошує кам’янчан долучитися до Марафону стресостійкості

Фахівці Кам`янської філії Дніпропетровського ОЦЗ запрошують всіх бажаючих прийняти участь у Марафоні стресостійкості в межах…

5 години ago

У Кам’янському завершилася спартакіада для людей з інвалідністю

У вівторок, 3 грудня, в Кам’янському завершилася спартакіада, присвячена Міжнародному дню людей з інвалідністю, повідомляє kamyanske.com.ua…

5 години ago

Голлівуду і не снилося: представлено епічне промо до реваншу Усик – Ф’юрі (відео)

Представлено офіційний проморолик бою-реваншу між володарем титулів WBA, WBO, WBC та IBO у надважкій вазі Олександром Усиком та ексчемпіоном Тайсоном Ф'юрі. В яскравому відео…

6 години ago

У Кам’янському триває капремонт Наукового ліцею імені Анатолія Лигуна (відео)

Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні перевірив, як тривають роботи з капітального ремонту…

6 години ago