Categories: Це цікаво

На чому краще готувати яєчню: відповідь вас здивує

Яєчня – беззаперечна класика ранкового меню. Проте не всі знають, наскільки важливим для смаку та поживної цінності цієї страви є жир, на якому вона готується, а також посуд.

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.

На чому краще смажити яєчню

Вибір пательні впливає не лише на смак страви, а й на рівномірність приготування. Хоча яєчню можна смажити на чавунній та алюмінієвій пательні, це не найкращий варіант – страва може прилипнути або підгоріти.

Тож для смаження яєчні радять обирати сковороду з антипригарним покриттям і належним чином її розігрівати. Звісно, масло може запобігає прилипанню яєчні, однак це не чудодійне рішення – надмірна кількість жиру псує страву.

Яке масло використовувати для яєчні

Вибір жирного продукту впливає не лише на смакові, а й на поживні властивості страви з яєць. Адже в результаті термічної обробки в будь-якому продукті відбуваються певні хімічні реакції. Найчастіше яєчню готують з такими інгредієнтами:

  • олія
  • вершкове масло
  • сало та шкварки

Вершкове масло – популярний вибір, цей інгредієнт надає страві м’якого вершкового смаку. Але водночас масло має низьку температуру задимлення і легко пригорає.

Щоб уникнути втрати поживної цінності та досягти кремової текстури страви, варто подбати про те, щоб масло не перегрівалося.

Як альтернативу радять використовувати топлене масло, яке є більш термостійким. Втім, його смак відрізняється від звичайного вершкового масла.

Тим, хто бореться з високим рівнем холестерину, дієтологи рекомендують віддавати перевагу рослинним жирам, таким як оливкова або ріпакова олія. Хоча вони трохи змінюють смак яєчні, вони є більш здоровою альтернативою. Водночас цими інгредієнтами також не слід зловживати.

Традиційно використовуване сало робить яєчню ситною, але важкою та жирною. Крім цього, шкварки не додають поживної цінності, на відміну від вершкового масла чи олії.

Втім, в обранні методу приготування яєчні та інгредієнтів варто насамперед враховувати свої очікування і потреби. Тоді кожен ранковий сніданок буде не тільки смачним, але й корисним для вашого організму.

Margaret

Recent Posts

Боїтеся прати подушки у машинці? Ось як це зробити правильно та безпечно

Прання подушок є важливою складовою здорового сну, адже з часом в них накопичуються пил, залишки…

2 хв. ago

У музеї Кам’янського покажуть фільм про художника-волонтера Лютюка “Казка про коника”

Музей історії м. Кам’янське запрошує на кінопоказ. Фільм "Казка про коника" розповідає про відомого українця…

32 хв. ago

Вбивство експосадовця у Кам’янському: поліцейські затримали зловмисника

28 березня до поліції надійшла інформація про виявлення тіла чоловіка з численними вогнепальними пораненнями на…

52 хв. ago

Ці знаки Зодіаку отримають ключі від щастя: вони відродяться з попелу

Середина весни стане точкою неповернення для тих, хто готовий залишити минуле позаду. Представники 4 знаків…

1 годину ago

У Кам’янському пішла з життя вчитель ліцею №29

Про це 1 квітня повідомили у навчальному закладі. "Ліцей 29 з глибоким сумом повідомляє про…

2 години ago

У Камʼянському швидка рятувала пенсіонера із серцевим нападом

Про це розповіла  Лариса Биданцева, керівниця Кам’янської станції обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини…

2 години ago