Categories: Це цікаво

На чому краще готувати яєчню: відповідь вас здивує

Яєчня – беззаперечна класика ранкового меню. Проте не всі знають, наскільки важливим для смаку та поживної цінності цієї страви є жир, на якому вона готується, а також посуд.

Про це розповідає РБК-Україна (проєкт Styler) з посиланням на польське видання Onet.

На чому краще смажити яєчню

Вибір пательні впливає не лише на смак страви, а й на рівномірність приготування. Хоча яєчню можна смажити на чавунній та алюмінієвій пательні, це не найкращий варіант – страва може прилипнути або підгоріти.

Тож для смаження яєчні радять обирати сковороду з антипригарним покриттям і належним чином її розігрівати. Звісно, масло може запобігає прилипанню яєчні, однак це не чудодійне рішення – надмірна кількість жиру псує страву.

Яке масло використовувати для яєчні

Вибір жирного продукту впливає не лише на смакові, а й на поживні властивості страви з яєць. Адже в результаті термічної обробки в будь-якому продукті відбуваються певні хімічні реакції. Найчастіше яєчню готують з такими інгредієнтами:

  • олія
  • вершкове масло
  • сало та шкварки

Вершкове масло – популярний вибір, цей інгредієнт надає страві м’якого вершкового смаку. Але водночас масло має низьку температуру задимлення і легко пригорає.

Щоб уникнути втрати поживної цінності та досягти кремової текстури страви, варто подбати про те, щоб масло не перегрівалося.

Як альтернативу радять використовувати топлене масло, яке є більш термостійким. Втім, його смак відрізняється від звичайного вершкового масла.

Тим, хто бореться з високим рівнем холестерину, дієтологи рекомендують віддавати перевагу рослинним жирам, таким як оливкова або ріпакова олія. Хоча вони трохи змінюють смак яєчні, вони є більш здоровою альтернативою. Водночас цими інгредієнтами також не слід зловживати.

Традиційно використовуване сало робить яєчню ситною, але важкою та жирною. Крім цього, шкварки не додають поживної цінності, на відміну від вершкового масла чи олії.

Втім, в обранні методу приготування яєчні та інгредієнтів варто насамперед враховувати свої очікування і потреби. Тоді кожен ранковий сніданок буде не тільки смачним, але й корисним для вашого організму.

Margaret

Recent Posts

Під Дніпром чоловік жорстоко побив знайому

За підозрою у нанесенні тяжких тілесних ушкоджень слідчі Дніпра повідомили про підозру 36-річному чоловікові. Нападник побив…

1 хв. ago

На Дніпропетровщині судитимуть водія, який збив дитину

У Нікополі водієві, який збив дитину на пішохідному переході, повідомили про підозру. 12-річну дівчинку після…

13 години ago

Камʼянські стрибуни вдало виступили на чемпіонаті області

1–2 жовтня у м. Кривий Ріг відбувся чемпіонат області зі стрибків на акробатичній доріжці. У…

14 години ago

У Камʼянській церкві пройде свято Покрови

3 жовтня на території Козацької церкви Святої Покрови у Кам'янському відбудеться святковий захід під назвою…

14 години ago

Смертельна ДТП під Дніпром: водій втік з місця події

Павлоградські поліцейські повідомили про підозру чоловіку, який спричинив ДТП, внаслідок якого загинув пасажир. Після аварії…

15 години ago

Легендарні “Сімпсони” повертаються на великі екрани: названа дата виходу стрічки

Кінокомпанія 20th Century зробила несподівану заяву для всіх любителів легендарної родини Сімпсонів. Зокрема, Гомер, Мардж, Барт, Ліза та…

15 години ago