Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Бурники з картоплі

Ароматні картопляники не залишать байдужими жодного любителя картоплі. Ми публікуємо традиційний рецепт з Івано-Франківщини, який вирізняється особливо апетитною хрусткою скоринкою. Там цю страву називають “бурники”, оскільки картоплю кличуть буркою.

Готуються картопляники з пюре, до якого додають два види борошна та смажать на пательні або в печі. Традиційний рецепт дуже простий, тому для урізноманітнення можна додати начинку з грибів, капусти чи овочів. Дуже смачними виходять українські картопляники з додаванням м’яса або шкварок.

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг;
  • пшеничне борошно – 3 стол. л.;
  • кукурудзяне борошно – 100 г (а також кілька ложок для посипання);
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.
Приготування:

1. Картоплю відваріть до готовності в мундирі (20-30 хвилин). Очистіть від шкірки та зробіть пюре за допомогою м’ясорубки або товкача.

2. Підсоліть суміш і всипте спочатку біле борошно (щоб вироби не розпадалися), а потім кукурудзяне (для м’якості).

3. Вимішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідною масою. Якщо суміш розпадається і не тримається, то можна влити кілька ложок олії або вбити яйце, а потім ще раз перемішати.

4. Перед тим, як приготувати картопляники, обваляйте їх у кукурудзяному борошні – так вони стануть хрусткими. Посипте стіл борошном і сформуйте мокрими руками бурники – їх можна робити великими, на всю сковорідку, або маленькими. Запаніруйте вироби в кукурудзі та викладіть у гарячу сковорідку з розігрітою олією.

5. Готуйте картопляники на сковороді на невеликому вогні, щоб вони приготувалися зсередини. Якщо олія вбирається в процесі, то її підливають. Маленькі вироби смажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Великі – по 10 хвилин, а перевертайте за допомогою широкої миски. Готовий бурник подають замість хлібу до супів, бульйонів, підлив.

Якщо готуєте картопляники з капустою, м’ясом або грибами, то додавайте всередину тіста вже готову начинку. Капусту можна брати як сиру, так і квашену. Підсмажте інгредієнти до готовності та викладіть на тонко розкатану основу. Потім зліпіть вироби та готуйте так само, як картопляники без начинки.

Олена

Recent Posts

У Дніпрі на пожежі загинула літня жінка

10 січня о 09:20 Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу у приватному житловому секторі…

21 хв. ago

У Кам’янському захищалися юні науковці

Про це повідомив мер Андрій Білоусов. "Провели міський етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів МАН…

46 хв. ago

Кам’янчани здобули “золото” на обласному турнірі з академічного веслування

8 січня в місті Дніпро відбувся відкритий обласний турнір з веслування академічного на ергометрах “Новорічні…

50 хв. ago

ДТП на трасі біля Кам’янського (відео)

Аварія сталася сьогодні, 10 січня, на трасі в районі Кулішів.  Вона потрапила на камери відеоспостереження…

1 годину ago

У Дніпрі жінка обікрала співмешканця

Крадіжка сталася в одній із квартир в Індустріальному районі міста, повідломляє ТГ-канал "Дніпро оперативний". Скориставшись…

1 годину ago

Емі Шумер обдурить усіх у комедії “Типу вагітна” (відео)

Емі Шумер грає головну роль у фільмі «Типу вагітна». Премєрний показ відбудеться 5 лютого, тільки…

2 години ago