Categories: Це цікаво

Рецепт дня: Бурники з картоплі

Ароматні картопляники не залишать байдужими жодного любителя картоплі. Ми публікуємо традиційний рецепт з Івано-Франківщини, який вирізняється особливо апетитною хрусткою скоринкою. Там цю страву називають “бурники”, оскільки картоплю кличуть буркою.

Готуються картопляники з пюре, до якого додають два види борошна та смажать на пательні або в печі. Традиційний рецепт дуже простий, тому для урізноманітнення можна додати начинку з грибів, капусти чи овочів. Дуже смачними виходять українські картопляники з додаванням м’яса або шкварок.

Інгредієнти:

  • картопля – 1,5 кг;
  • пшеничне борошно – 3 стол. л.;
  • кукурудзяне борошно – 100 г (а також кілька ложок для посипання);
  • сіль, перець за смаком;
  • олія для смаження.
Приготування:

1. Картоплю відваріть до готовності в мундирі (20-30 хвилин). Очистіть від шкірки та зробіть пюре за допомогою м’ясорубки або товкача.

2. Підсоліть суміш і всипте спочатку біле борошно (щоб вироби не розпадалися), а потім кукурудзяне (для м’якості).

3. Вимішуйте тісто руками, поки воно не стане однорідною масою. Якщо суміш розпадається і не тримається, то можна влити кілька ложок олії або вбити яйце, а потім ще раз перемішати.

4. Перед тим, як приготувати картопляники, обваляйте їх у кукурудзяному борошні – так вони стануть хрусткими. Посипте стіл борошном і сформуйте мокрими руками бурники – їх можна робити великими, на всю сковорідку, або маленькими. Запаніруйте вироби в кукурудзі та викладіть у гарячу сковорідку з розігрітою олією.

5. Готуйте картопляники на сковороді на невеликому вогні, щоб вони приготувалися зсередини. Якщо олія вбирається в процесі, то її підливають. Маленькі вироби смажте по 2-3 хвилини з кожного боку. Великі – по 10 хвилин, а перевертайте за допомогою широкої миски. Готовий бурник подають замість хлібу до супів, бульйонів, підлив.

Якщо готуєте картопляники з капустою, м’ясом або грибами, то додавайте всередину тіста вже готову начинку. Капусту можна брати як сиру, так і квашену. Підсмажте інгредієнти до готовності та викладіть на тонко розкатану основу. Потім зліпіть вироби та готуйте так само, як картопляники без начинки.

Олена

Recent Posts

У Науковому ліцеї Кам’янського відзначили ювілей (відео)

Урочистості відвідав міський голова Андрій Білоусов. "Сьогодні у Кам’янському відбулися урочистості з нагоди 35-річчя Наукового…

3 години ago

У Кам’янському пройде фінал Чемпіонату України з шашок-64

Деталі повідомив віцепрезидент Національної федерації шашок України Леонід Бройтман. Стали відомі дати та місце проведення…

5 години ago

У Кам’янському центрі зайнятості опрацьовують програму підтримки жінок та дітей

У Кам’янському офісі «Зроблено в Україні» відбулася робоча зустріч з представниками громадської організації «Мартін Клуб».…

6 години ago

Дніпропетровщина увійшла до лідерів за кількістю зареєстрованих шлюбів за тиждень

Минулого тижня Дніпропетровська область увійшла до "весільного топу" України, посівши друге місце після Києва. За…

6 години ago

Епідеміологічна ситуація на Дніпропетровщині

Подробиці повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук. "Захворюваність на COVID-19 та ГРВІ йде на…

7 години ago

KOLA та MONATIK записали спільний трек (відео)

Українські співаки MONATIK і KOLA представили спільну пісню "127" та емоційний кліп, який став частиною четвертого альбому співака. Режисером відео…

7 години ago