Які саме ковбаси краще не купувати та на що звертати увагу – читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Наявність Е-добавок
Знайте, що особливо небезпечними вважаються E250 (нітрит натрію), який використовується для збереження кольору, але може сприяти утворенню канцерогенів.
Занадто яскравий колір
Це завжди свідчить про використання барвників. Натуральна ковбаса має сіруватий відтінок, приближений до кольору натурального м’яса.
Тривалий термін зберігання
Зазвичай ковбаса, яка зберігається місяцями, містить велику кількість консервантів.
Низька ціна
Ні для кого зараз не секрет, що якісне м’ясо не може коштувати дешево. У дешевих ковбасах може бути багато сої, крохмалю та шкідливих замінників.
Крім цього, в ковбасу нерідко додаються рослинні замінники м’яса, такі як соя та інші бобові. При виробництві також можуть використовуватися кісткове борошно, яєчна шкаралупа, панірувальні сухарі. Одночасно з цим присутні в ковбасі фосфати порушують процес засвоєння кальцію, що може призвести до рахіту і остеопорозу.
Гастроентерологи кажуть, що вживання цього продукту збільшує ризик виникнення багатьох хронічних захворювань серця, шлунка і легенів. Любителі ковбаси нерідко страждають від гіпертонії та інших серйозних недуг.
Тим часом відмовлятися від ковбаси повністю не обов’язково. Важливо пам’ятати, що її можна вживати не більше 50 грамів на день.
Трагічну новину повідомив міський голова Андрій Білоусов. "11 квітня в бою поблизу населеного пункту Юнаківка…
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті:
25 пожеж на відкритих територіях та понад 19 гектарів знищених вогнем екосистем, ліквідували надзвичайники регіону…
У суботу, 19 квітня, у Кривому Розі в Тернівському районі у ставку виявило тіло потопельника.…
З 15 по 17 квітня 2025 року в Таллінні (Естонія) відбувся чемпіонат Європи з тхеквондо…
15 квітня 2025 року в місті Дніпро відбувся Обласний фестиваль-конкурс учнів-піаністів мистецьких шкіл, у якому…