Які саме ковбаси краще не купувати та на що звертати увагу – читайте в матеріалі РБК-Україна (проект Styler).
Наявність Е-добавок
Знайте, що особливо небезпечними вважаються E250 (нітрит натрію), який використовується для збереження кольору, але може сприяти утворенню канцерогенів.
Занадто яскравий колір
Це завжди свідчить про використання барвників. Натуральна ковбаса має сіруватий відтінок, приближений до кольору натурального м’яса.
Тривалий термін зберігання
Зазвичай ковбаса, яка зберігається місяцями, містить велику кількість консервантів.
Низька ціна
Ні для кого зараз не секрет, що якісне м’ясо не може коштувати дешево. У дешевих ковбасах може бути багато сої, крохмалю та шкідливих замінників.
Крім цього, в ковбасу нерідко додаються рослинні замінники м’яса, такі як соя та інші бобові. При виробництві також можуть використовуватися кісткове борошно, яєчна шкаралупа, панірувальні сухарі. Одночасно з цим присутні в ковбасі фосфати порушують процес засвоєння кальцію, що може призвести до рахіту і остеопорозу.
Гастроентерологи кажуть, що вживання цього продукту збільшує ризик виникнення багатьох хронічних захворювань серця, шлунка і легенів. Любителі ковбаси нерідко страждають від гіпертонії та інших серйозних недуг.
Тим часом відмовлятися від ковбаси повністю не обов’язково. Важливо пам’ятати, що її можна вживати не більше 50 грамів на день.
27 червня відбудеться пленарне засідання 73-ї сесії Кам’янської міської ради VIII скликання. Із проєктом порядку…
У контексті сучасних умов, як у економічному полі, так і з огляду на дефіцит фахівців…
КП КМР "Транспорт" оголошує набір на курси водіїв трамвая. Учням гарантуються: - СТИПЕНДІЯ; - навчання…
Хід робіт перевірив мер Андрій Білоусов. "Триває оновлення освітньої інфраструктури Кам’янського. З перевіркою побував у…
Департаментом житлово-комунального господарства та будівництва Кам’янської міської ради за період з 06.06.2025 по 13.06.2025 було…
12 червня працівники Театру ім. Лесі Українки, фахівці зі зв'язків з громадськістю Тетяна Поліщук та…