Про те, як можна використати черствий хліб, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Один з найпростіших і найпопулярніших способів перетворити сухий хліб на смачну закуску – це зробити сухарики.
Для цього хліб потрібно порізати або поламати на маленькі кубики, підсушити їх у духовці або на пательні з додаванням олії і спецій. Ви можете використовувати сіль, перець, часник, базилік чи інші приправи до смаку.
Після цього сухарики можна використовувати як окрему закуску, або ж додати їх до супу або салатів. Щоб сухарики довше залишались хрусткими, їх можна зберігати в герметичній упаковці.
Сухий хліб також можна перетворити на солодкі або солоді домашні грінки. Існує декілька способів приготування такої закуски.
Класичні грінки
Наріжте хліб на скибочки, змастіть їх розчавленим часником, полийте оливковою олією і підсмажте до золотистої скоринки.
Солодкі грінки
Для того, щоб приготувати з сухого хліба солодкі грінки, змастіть хліб медом, корицею або варенням. Після цього грінки потрібно запекти в духовці.
Грінки з сиром
Грінки з сиром – смачний спосіб використати сухий хліб, додавши декілька продуктів. Присипте скибки хліба натертим сиром та подрібненою зеленню і запечіть у духовці.
Черствий хліб можна використати для приготування легких тостів для перекусу. Спершу наріжте хліб на скибочки та замочіть у суміші молока і яєць, щоб м’якуш увібрав рідину. Після цього обсмажте тости на вершковому маслі
Сухий хліб може стати основою для смачного сніданку. Підсмажте скибки на пательні, а потім додайте яйце та овочі. Щоб розкрити смак страви, додайте спеції.
Можна використовувати різні інгредієнти відповідно до вподобань, наприклад, помідори, авокадо, сир або шинку.
Ще один простий спосіб використати сухий хліб – перетворити його на панірувальні сухарі для різноманітних страв.
Для цього подрібніть черствий хліб у блендері або за допомогою качалки, а потім використовуйте для панірування котлет, риби та інших продуктів.
Сухий хліб є неодмінною складовою м’ясних котлет. Щоб легко мішати його з фаршем, хліб потрібно попередньо замочити у воді або молоці. Коли скибки стануть м’якими, хліб треба відтиснути, після чого – поєднати з фаршем.
Проте пам’ятайте, що використовувати сухий хліб можна лише у тому разі, якщо на продукті немає плісняви або інших ознак псування. Якщо ж на хлібі з’явилася дивна плівка, плями або явні спори грибів – слід одразу відправити продукт у смітник.
Про це повідомив міський голова Андрій Білоусов. "Разом із головою благодійного фонду «Осоння України» Олександром…
Днями представник громадської організації «Бджола» Антон Гусєв провів зустріч із мешканцями 4-го мікрорайону, під час…
У м. Самар поліція затримала причетного до злочину, який кинув гранату в бік знайомих. В ході…
17 квітня подвір’я Ліцею №29 (директор Ольга Баштаненко) наповнилося ароматами свіжої випічки, щирими усмішками та…
У Синельниківському районі Дніпропетровської області сталася серйозна дорожньо-транспортна пригода, внаслідок якої постраждали троє людей. Аварія…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі на Дніпропетровщині підрозділи ПвК "Схід" знищили 6…