Про те, як можна використати черствий хліб, розповідає РБК-Україна (проєкт Styler).
Один з найпростіших і найпопулярніших способів перетворити сухий хліб на смачну закуску – це зробити сухарики.
Для цього хліб потрібно порізати або поламати на маленькі кубики, підсушити їх у духовці або на пательні з додаванням олії і спецій. Ви можете використовувати сіль, перець, часник, базилік чи інші приправи до смаку.
Після цього сухарики можна використовувати як окрему закуску, або ж додати їх до супу або салатів. Щоб сухарики довше залишались хрусткими, їх можна зберігати в герметичній упаковці.
Сухий хліб також можна перетворити на солодкі або солоді домашні грінки. Існує декілька способів приготування такої закуски.
Класичні грінки
Наріжте хліб на скибочки, змастіть їх розчавленим часником, полийте оливковою олією і підсмажте до золотистої скоринки.
Солодкі грінки
Для того, щоб приготувати з сухого хліба солодкі грінки, змастіть хліб медом, корицею або варенням. Після цього грінки потрібно запекти в духовці.
Грінки з сиром
Грінки з сиром – смачний спосіб використати сухий хліб, додавши декілька продуктів. Присипте скибки хліба натертим сиром та подрібненою зеленню і запечіть у духовці.
Черствий хліб можна використати для приготування легких тостів для перекусу. Спершу наріжте хліб на скибочки та замочіть у суміші молока і яєць, щоб м’якуш увібрав рідину. Після цього обсмажте тости на вершковому маслі
Сухий хліб може стати основою для смачного сніданку. Підсмажте скибки на пательні, а потім додайте яйце та овочі. Щоб розкрити смак страви, додайте спеції.
Можна використовувати різні інгредієнти відповідно до вподобань, наприклад, помідори, авокадо, сир або шинку.
Ще один простий спосіб використати сухий хліб – перетворити його на панірувальні сухарі для різноманітних страв.
Для цього подрібніть черствий хліб у блендері або за допомогою качалки, а потім використовуйте для панірування котлет, риби та інших продуктів.
Сухий хліб є неодмінною складовою м’ясних котлет. Щоб легко мішати його з фаршем, хліб потрібно попередньо замочити у воді або молоці. Коли скибки стануть м’якими, хліб треба відтиснути, після чого – поєднати з фаршем.
Проте пам’ятайте, що використовувати сухий хліб можна лише у тому разі, якщо на продукті немає плісняви або інших ознак псування. Якщо ж на хлібі з’явилася дивна плівка, плями або явні спори грибів – слід одразу відправити продукт у смітник.
У Дніпрі поліцейські шукають 17-річного Микиту Борздико. Вранці 21 лютого він вийшов з дому в…
Незаконний збут прекурсорів у аптеці – у Дніпрі викрито 6 учасників угруповання. За процесуального керівництва…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Вночі агресор спрямував на область безпілотники. Оборонці неба…
Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Вночі агресор спрямував на область…
Після перемоги у «Кубку мрій-2025» вихованці тренера Миколи Голіка двома складами команд 2013 та 2014…
Департамент муніципальних послуг та регуляторної політики міської ради інформує, що спілка підприємців та роботодавців Польщі…