Печиво “Київські каштани” або “Їжачки” готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур’ю та вафельною крихтою.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі:
Додатково:
Приготування:
1. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою.
2. Вершкове масло залиште до розм’якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор.
3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з’єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.
4. З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.
5. Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
6. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові “їжачки” занурте в глазур і обваляйте у вафлях.
Хід робіт перевірив мер Андрій Білоусов. "У розпалі підготовка до нового навчального року. У школах…
У Кам’янському завершився чемпіонат міста з футболу серед команд промислових підприємств та аматорських колективів. Абсолютним…
Про це повідомив голова ОВА Сергій Лисак. "Дніпровський район. Ракетна атака. Попередньо, є постраждалий. Виникла…
Черліденг сьогодні дебютував на Всесвітніх іграх у Ченду і команда України вже почала боротьбу за…
У Кам’янському поліцейські затримали 25-річного чоловіка за пограбування містянина. Підозрюваний скористався довірою потерпілого та заволодів…
Павлоградські поліцейські затримали 30-річного чоловіка, який вбив знайомого. Під час конфлікту місцевий житель завдав ножових…