Печиво “Київські каштани” або “Їжачки” готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур’ю та вафельною крихтою.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі:
Додатково:
Приготування:
1. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою.
2. Вершкове масло залиште до розм’якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор.
3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з’єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.
4. З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.
5. Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
6. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові “їжачки” занурте в глазур і обваляйте у вафлях.
Нещодавно волонтери ГО "Бджола" отримали термінове замовлення від зенітного ракетного дивізіону. Бійці звернулися за допомогою…
Про це Андрій Білоусов повідомив у своєму телеграм-каналі. "Сьогодні мав честь провести зустріч із волонтерами…
Служба безпеки та Національна поліція запобігли спробам фсб здійснити серію терактів на Київщині. За результатами…
27 лютого 2025 року у Кам'янському відбудеться профілактичний тренінг "Гендерна ідентичність та особиста безпека в…
Понад 4 000 мл крові, яка допоможе зберегти життя захисників на передовій, здали металурги Каметсталі…
Про чергову допомогу розповіла директор департаменту освіти Наталія Рева. "Автівки — це один із постійних запитів…