Печиво “Київські каштани” або “Їжачки” готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур’ю та вафельною крихтою.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі:
Додатково:
Приготування:
1. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою.
2. Вершкове масло залиште до розм’якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор.
3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з’єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.
4. З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.
5. Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
6. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові “їжачки” занурте в глазур і обваляйте у вафлях.
У Кам’янському минулими вихідними відбулися матчі чемпіонату міста з футзалу сезону 2025-2026 серед виробничих підприємств…
Незважаючи на війну, Дніпропетровщина залишається одним із лідерів за кількістю нових закладів громадського харчування. У…
В понеділок, 17 листопада 2025 року, у зв’язку з впливом бойових дій у регіоні, тимчасово…
У суботу, 15 листопада, на Набережній Заводській у Дніпрі сталась аварія. Тут зіштовхнулися Mazda та…
Про успіхи спортсменів розповів в.о голови ОВА Владислав Гайваненко. "Перші нагороди представників Дніпропетровщини на Дефлімпійських…
Про ситуацію в місті на ранок повідомив мер Андрій Білоусов. "Протягом цієї ночі на території…