Печиво “Київські каштани” або “Їжачки” готується зі схожого на пісочне тісто, але замість сирих яєць використовують варені жовтки. Всередину загортають родзинки, чорнослив, горіхи або вишню. Але й без начинки тістечко дуже смачне. Готові вироби покривають глазур’ю та вафельною крихтою.
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі:
Додатково:
Приготування:
1. Відварені круто яйця розділіть на білки та жовтки, останні розімніть виделкою.
2. Вершкове масло залиште до розм’якшення і змішайте з цукром до однорідності. Змішайте з жовтковою масою. Додайте сметану та ванільний цукор.
3. Борошно просійте через сито, змішайте з содою і з’єднайте з іншими інгредієнтами. Вийде однорідне і не липке тісто.
4. З тіста сформуйте однакові кульки та приплюсніть. Викладіть всередину кожної начинку і знову закатайте. Випікайте печиво на деку з пергаментом 12 хвилин при 180°.
5. Для приготування глазурі розтопіть вершкове масло і змішайте з молоком, цукром і порошком какао. Доведіть до кипіння і зніміть з вогню.
6. Вафлі натріть на тертці або подрібніть блендером. Готові “їжачки” занурте в глазур і обваляйте у вафлях.
Про це повідомив мер міста Андрій Білоусов. "У співпраці з Українською добровольчою армією ми організували…
Про них повідомив мер міста Андрій Білоусов. Більш детально дивіться у відеосюжеті.
Про це повідоми вмер Камя'нського Андрій Білоусов. "11 червня в бою поблизу населеного пункту Комишуваха…
Хто не мріяв зробити чарівну оригінальну свічку власноруч? Часто для цього не вистачає знань, потрібних…
За замах на вбивство жінки поліція м. Кривий Ріг затримала 44-річного підозрюваного. Під час конфлікту…
У Дніпрі 29-річний злочинець відкрив стрілянину на вулиці, де перебували діти. Після зауваження від перехожої…